Όλοι μας έχουμε, κατά καιρούς, αντιμετωπίσει μια φλεγμονή του φάρυγγα, αλλά σίγουρα δεν γνωρίζετε τι μπορεί να την προκαλέσει.

Γνωρίζετε ότι οι αμυγδαλές σας μπορούν να κρύψουν μερικές φορές ακόμη και μια μικρή πέτρα;
αμυγδαλές πέτρα
Μπορεί να μην έχετε ακούσει κάτι τέτοιο, αλλά αυτό συμβαίνει πολύ συχνά. Εάν παρατηρήσετε λευκές κηλίδες στις αμυγδαλές σας, αν και δεν είναι πάντα ορατές, έχετε δυσκολία στην κατάποση και μια παράξενη μεταλλική γεύση στο στόμα σας, είναι πιθανό να έχετε μια πέτρα στις αμυγδαλές σας.
Το θέαμα δεν είναι καθόλου ευχάριστο.

Εμφανίζονται όταν κομμάτια ασβεστοποιημένων τροφών μαζί με βλέννα και βακτηρίδια, παραμένουν παγιδευμένα στις πτυχώσεις και τις κοιλότητες των αμυγδαλών και σκληραίνουν. 

Ο σχηματισμός τους οφείλεται επίσης στην επίδραση της υψηλής πίεσης του αίματος, αναλγητικών και αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, επειδή στεγνώνουν το στόμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι αμυγδαλές δεν έχουν αρκετό σάλιο για να καθαρίσουν το υπόλοιπο των τροφών και των βακτηρίων.

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με καθαρισμό στόματος με χλιαρό αλμυρό νερό. 

Οι γιατροί μπορούν, μερικές φορές, να δώσουν λύση στο σύνολο των ανωμαλιών στις αμυγδαλές σας με τη βοήθεια ενός λέιζερ, έτσι ώστε αυτές να μην ''κρατούν'' τα απομεινάρια των τροφών.

 Το τελικό βήμα είναι η χειρουργική επέμβαση των αμυγδαλών. 

Συνολικά, θα πρέπει να φροντίζετε για την υγιεινή του στόματος σας, να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά και να πίνετε αρκετά υγρά, έτσι ώστε οι αμυγδαλές σας να μην «απολιθωθούν» .



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]