Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Πότε να βάλεις τα πόδια στον τοίχο;




Είχες μια κουραστική μέρα, με άγχος, αγωνία, ένταση; Δώσε στο σώμα σου την ευκαιρία να χαλαρώσει μέσα σε 5 λεπτά με μια απλή στάση. Είναι ό,τι πιο ανακουφιστικό μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου. Το μυστικό είναι να κάνεις το σώμα να αισθανθεί ότι δεν απειλείται από κανέναν κίνδυνο. Ότι δεν βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης.

Πώς θα το κάνεις

Ξάπλωσε ανάσκελα στο πάτωμα (επάνω σε ένα λεπτό στρώμα ή χαλάκι) και σήκωσε τα πόδια σε ορθή γωνία με το σώμα ακουμπώντας τα σε έναν τοίχο. Κάτω από τη μέση σου βάλε μια πετσέτα τυλιγμένη σε ρολό ή ένα μαξιλάρι – καραμέλα. Μπορείς να τοποθετήσεις και μια μικρότερη πετσέτα (σε ρολό) κάτω από τον αυχένα σου, αν θέλεις. Φρόντισε τα πόδια σου να εφάπτονται στον τοίχο σε όλο το μήκος τους, με τα πέλματα σε θέση κάθετη ως προς τις γάμπες. Αν έχεις κάποια δυσκολία, λύγισε ελαφρά τα γόνατα. Άπλωσε τα χέρια σου στη θέση που σε ξεκουράζει περισσότερο και άφησε το σώμα σου να ηρεμήσει.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η στάση φέρνει ισορροπία και χαλάρωση. Ξεκουράζει την σπονδυλική στήλη και τα πόδια, ενώ ανακουφίζει από τους πόνους της μέσης και της πλάτης. Ωφελεί επίσης και το πεπτικό σύστημα. Ακόμα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια, καθώς και της λέμφου σε όλο το σώμα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αυτή η θέση έχει θετικά αποτελέσματα στη γυναικεία γονιμότητα, είναι ακατάλληλη κατά την εγκυμοσύνη.
Εννοείται πως οπωσδήποτε πρέπει να συμβουλευθείς πρώτα τον γιατρό σου, αν αντιμετωπίζεις οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα