Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ...Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΙΑΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ

lifehub-anthropos-filosofia-41

Καθετί στον καθημερινό κόσμο είναι εκδήλωση κάποιας ενέργειας. Αυτή έχει την αρχή της και το τέλος της. Μεταξύ αυτών των δύο άκρων έχουμε την διάρκεια εκδήλωσης ή εφαρμογής της ενέργειας, ή όπως λέμε τον ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ της. Και υπάρχουν τέτοιοι κύκλοι, από εκείνων ενός αστραπιαίου συμβάντος μέχρι την περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο και πιο πέρα ακόμη μέχρι τον κύκλο της ζωής του Διαστήματος.
Με την έναρξη της εκδήλωσης και εφόσον η δημιουργός αιτία της είναι κυκλικά σταθερή, η έντασή της αυξάνει συνεχώς από την μηδενική της τιμή, φθάνει κάποτε στη μέγιστή της απόδοση και μετά μειώνεται συνεχώς με τον ίδιο νόμο μέχρι να φθάσει στο τέλος, σε μια μηδενική πάλι τομή, κλείνοντας τον κύκλο της ζωής της. Ή μπορούμε να πούμε, γεννιέται, ανδρώνεται, γηράσκει και πεθαίνει. Ή, πιο σύνθετα, ακολουθεί μια περιοδική κίνηση πλημμύρας ή ένταση και άμπωτις ή πραλάγιας μέχρι τον τελικό θάνατο, ή την επαναγέννηση.

Αυτή η διαδικασία εκδήλωσης μιας ενέργειας, στο βασικό της τμήμα, εκφράζεται πολύ παραστατικά στην Τριγωνομετρία με την κυκλική αυξομείωση της τιμής ενός ημιτόνου, όπως στο σχήμα 1.
lifehub-apopseis-59
Όπου, για να θυμηθούμε λίγη τριγωνομετρία, ημίτονο είναι η κάθετη απόσταση ΣΣ ενός σημείου Σ της περιφέρειας ενός κύκλου με κέντρο Κ από μια διάμετρο του ΑΚΓ. Η ΑΓ χωρίζει τον κύκλο σε δύο τμήματα. Ονομάζουμε το άνω τμήμα θετικό και το κάτω αρνητικό σε ένα σύστημα αναφοράς ΨΑΓ. Όσο το Σ κινείται από τις 0° (σημείο Α) προς τις 90° (σημείο Β), το ημίτονο αυξάνει αντίστοιχα από το μηδέν έως τη μέγιστή του θετική τιμή, τη μονάδα, ίση με την ακτίνα του κύκλου. Από τις 90° έως τις 180° (σημείο Γ), μειώνεται και φθάνει πάλι στη μηδενική της τιμή. Από τις 180° έως 270° (σημείο Δ) λαμβάνει την αρνητική της τιμή (από ) έως -1) και από 270° μέχρι 360° (Α) μηδενίζει την αρνητική τιμή.
Αν το σύστημα αναφοράς είναι το ΨΕΖ με ολόκληρο τον κύκλο στο θετικό τμήμα, απλώς λέμε ότι η κίνηση είναι συνεχώς δημιουργική και σε ορισμένες περιπτώσεις αέναη και αθάνατη. Αυτή η διαδικασία απομάκρυνσης και προσέγγισης του σημείου από την κεντρική της βάση εξάρτησης, ή η αυξομείωση (θετική ή αρνητική) της τιμής της απόστασής του, λέγεται γεωμετρικός τύπος της κίνησης του σημείου, ή κύκλος, ή περίοδος της εκδήλωσής του, ή τόνος του.
Εξ’ ου και το πιο ενδιαφέρον θετικό ήμισύ του ονομάζεται ημίτονο.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΙΑΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ

lifehub-anthropos-filosofia-43

Αν τώρα μιλάμε για κάποια εκδήλωση επί του φυσικού πεδίου, πρέπει σε αυτή την καθαρά γεωμετρική διαδικασία να εισαγάγουμε και τον παράγοντα του χρόνου. Οπότε η κίνηση του σημείου από κυκλική ή παλινδρομική παριστάνεται πια σαν μαιανδρική κυματοειδής καμπύλη, εκτείνεται δηλαδή επάνω στον άξονα του χρόνου, που τον εκλέγουμε επί της ΑΚΥ, όπως στο σχήμα 2, και η ένταση της εκδήλωσης μετράται επάνω στον άλλο (κάθετο) άξονα ΑΨ.
Και αν στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήσουμε τα γεωμετρικά μέτρα των μονάδων έντασης από εκείνα του χρόνου, τότε το σχήμα 2 γίνεται όπως το σχήμα 3 ή το σχήμα 4.
lifehub-anthropos-filosofia-44
Και αν θέλουμε να αρχίσουμε από την κατώτερη βύθιση. Από το κατώτερο σημείο έντασης, δεδομένου ότι μια συνεχόμενη εκδήλωση είναι μια συνεχής ημιτονοειδής καμπύλη, έχουμε το σχήμα 5.
Η δε διαφορά σε χρόνο και ένταση δύο ή περισσοτέρων εκδηλώσεων γίνεται σαφής αν παρασταθούν στο ίδιο σύστημα αναφοράς, όπως στο σχήμα 6.
lifehub-anthropos-filosofia-45
Το καθετί λοιπόν σε αυτήν τη ζωή, ή τμήμα του, μπορεί να παρασταθεί με μια κυκλική, παλινδρομική, αναγεννώμενη, παλμική, κραδασμική, κυματοειδή, ρυθμική, αρμονική ή μουσική εκδήλωση μιας καμπύλης γραμμής. Έτσι διαδίδεται ένας ήχος, έτσι επιδρά μια ενέργεια ή μια δύναμη.
Έναν τέτοιο περίπου κύκλο διανύει ο βίος και η εξέλιξη ενός ανθρώπινου ατόμου ή μια ενσάρκωση, έτσι μπορεί να παρασταθεί η αναπνοή, μια λέξη, κάθε κτύπος της καρδιάς, ο διαλογισμός, το ημερονύκτιο, ο σεληνιακός μήνας, η γενική πορεία μιας εταιρίας, οι κινήσεις της Γης, η επίδραση μιας Ακτίνας, η μεγάλη εποχή των 2.000 ετών, ο ζωδιακός κύκλος, η επανεμφάνιση του Χριστού κλπ. κλπ. Αρκεί βέβαια να έχουμε εξετάσει και απομονώσει, ή συνθέσει κατάλληλα τις παραμέτρους που επιδρούν στη μελετούμενη εκδήλωση.
Ας παραστήσουμε με αυτή την ημιτονοειδή καμπύλη τις διαδικασίες που μας ενδιαφέρουν άμεσα σαν σπουδαστές του Εσωτερισμού. Ίσως έτσι ανακαλύψουμε μερικά σημαντικά στοιχεία και άξια σπουδής ή χρησιμοποίησης τους στην πράξη, στην κατανόηση ενός γεγονότος ή στην πρόβλεψή του.
Φυσικά χρειάζεται προσοχή και επιφυλακτικότητα γιατί ο Εσωτερισμός είναι γεμάτος από έννοιες αφηρημένες, που δεν μπορούν να παρασταθούν με τον χειρισμό του αναλυτικού και συγκεκριμένου που ρέπει προς την αποκρυστάλλωση και έτσι στην πλάνη. Και τα λάθη μας μπορούν να παρασύρουν και άλλους.
Συνεχίζεται………

Δ.Μ.Μ. – ΣΤΕΡΩΠΙΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα