Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ...που ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ!



Συνήθως ξέρουμε ότι τα λουλούδια τα χρησιμοποιούμε για διακόσμηση στα ανθοδοχεία,στους γάμους,...τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται μέσα σε σαπούνια ή σε καλλυντικά,υπάρχουν αιθέρια έλαια ,ανθόνερα η σε καλλυντικά & θεραπευτικά λάδια.
Σήμερα θα σας μιλήσω για τα ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ...που ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ!
Σε σαλάτες η μαγειρεμένα η ζελέ η μαρμελάδες η ζαχαρωτά...
Φαγώσιμα λουλούδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν γαρνιτούρες (πανσές), σε σαλάτες (tulbaghia & σχοινόπρασσο), σε τσάι (χαμομήλι), ζαχαρωμένα ή σε γλυκά (τριαντάφυλλο, βιολέτα), σε ποτά και σε παντς (μποράντζα) και μερικές φορές ακόμα για να παρασκευάσουν ή να αρωματίσουν αλκοολούχα ποτά.
ΜΕΡΙΚΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ

Αγαστάχη ,Ακακία ,Άλυσσο,Αμυγδαλιά,Βιγκόνια,Βιολέτα
Βότανα και μπαχαρικά μαγειρικής περγαμόντο, μάραθο, ρίγανη, μέντα, γλυκάνισο, σχοινόπρασσο, βασιλικός κλπ
Βρώμη,Γαρύφαλλο,Γαρύφαλλο ποιητών,Γαρύφαλλο κινέζικο,Γεράνι,Γιασεμί αραβικό
Γλαδιόλα,Δεντρομολόχα,Δεντρολίβανο,Ημεροκάλη,Ηλίανθος,Ηράνθεμο,Ιβίσκος,Κατηφές
Κενταύρια,Κολοκυθιά,Λεβάντα,Λεμονιά,Λωτός,Μηλιά,Μολόχα,Μπανανιά,Μπέλλα ,Μπιζέλι ,Μποράντζα,Νεροκάρδαμο,Παιόνια,Πανσές,Πασχαλιά,Πορτοκαλιά,Πρίμουλα,Ροδακινιά
Ρομπίνια,Σαμπούκος,Τουλίπα,Τριαντάφυλλο,Τριφύλλι,Υάκινθος,Υπέρικο ,Χαμομήλι
Χρυσάνθεμο ,Φασκομηλιά ,Φασολιά
ΠΡΟΣΟΧΗ!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΜερικά από τα δηλητηριώδη λουλούδια είναι: κομβαλάρια (μιγκέ), δισέντρα (ματωμένη καρδιά), νεραγκούλα, ίρις, κάλλα, νάρκισσος, λούπινο, πετούνια, μοσχομπίζελο, ακόνιτο, μυρτιά, ροδόδεντρο και αζαλέα, πικροδάφνη, δελφίνιο, κληματίς, ντιτζιταλίς, ελέβορος, γουϊστέρια κτλ.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΙΤΑΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας
900 γρ. κολοκυθοανθούς (όταν αφαίρεσα τα σκληρά μέρη και τους καθάρισα, έμειναν καθαρά 680 γρ.)
2 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια
3 αυγά
300-350 γρ. φέτα τριμμένη
1 κουταλάκι ξερός δυόσμος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Έπλυνα και έστυψα πολύ καλά τους κολοκυθοανθούς. Αφαίρεσα τα σκληρά μέρη και τους έκοψα σε μικρά κομματάκια.
Σοτάρισα σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, Αφού μαλάκωσαν λίγο, πρόσθεσα τους κολοκυθοανθούς, τα τριμμένα κολοκυθάκια και τον δυόσμο και τα άφησα λίγα λεπτά να σοταριστούν και αυτά.
Απέσυρα από την φωτιά και άφησα να κρυώσουν λίγο.
Στην συνέχεια πρόσθεσα τα αυγά χτυπημένα, την φέτα .
Ανακάτεψα καλά.
Έστρωσα σε λαδωμένο μεγάλο πυρέξ το ένα φύλλο σφολιάτας. Από πάνω έριξα όλη τη γέμιση με τους κολοκυθοανθούς.
Σκέπασα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, χάραξα ελαφρά την πίτα σε κομμάτια και έψησα στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω-κάτω, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα