Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Θυμάρι: Το φάρμακο για όλες τις “πληγές”

Θυμάρι: Το φάρμακο για όλες τις «πληγές»Το θυμάρι είναι ένα βότανο από την οικογένεια της μέντας. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν στην ταρίχευση, ενώ οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως θυμίαμα. Με περίπου 400 υποείδη, το φάσμα των χρήσεών του είναι εντυπωσιακό. Χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του έχει παραμείνει ένα κύριο γαστρονομικό συστατικό. Μάλιστα, γρήγορα κέρδισε τη φήμη για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, όπως την ικανότητά του να θεραπεύει την ακμή και την υψηλή αρτηριακή πίεση.
Φάρμακο κατά της ακμής
Αν χρησιμοποιήσατε ποικίλα φάρμακα για την ακμή χωρίς αποτέλεσμα, τώρα μόλις βρήκατε το κατάλληλο. Το θυμάρι είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες και ως εκ τούτου είναι κατάλληλο για την καταπολέμηση της ακμής.
Σε μία μελέτη που έγινε σε βάμμα θυμαριού τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά. Αυτή η φυσική προετοιμασία του βοτάνου αντιμετώπισε τα σπυράκια πιο αποτελεσματικά από ό, τι άλλα προϊόντα κατά της ακμής, τα οποία περιέχουν υπεροξείδιο του βενζολίου.

Φάρμακο για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης
Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα θυμαριού ήταν σε θέση να μειώσει σημαντικά τον ρυθμό της καρδιάς σε αρουραίους με υψηλή αρτηριακή πίεση και ήταν επίσης σε θέση να μειώσει τη χοληστερόλη τους.
Ένας σίγουρος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το θυμάρι με σκοπό να μειώσετε τον καρδιακό ρυθμό σας είναι να αντικαταστήσετε το αλάτι με αυτό.
Θυμάρι για τον βήχα
Το αιθέριο έλαιο θυμαριού, το οποίο λαμβάνεται από τα φύλλα του, χρησιμοποιείται συχνά ως μια φυσική θεραπεία για τον βήχα. Σε μία μελέτη ένας συνδυασμός από θυμάρι και φύλλα κισσού βοήθησε στην ανακούφιση του βήχα και άλλων συμπτωμάτων οξείας βρογχίτιδας. Έτσι, την επόμενη φορά που είστε αντιμέτωποι με βήχα ή πονόλαιμο, πιείτε τσάι θυμάρι.
Θυμάρι: Το φάρμακο για όλες τις «πληγές»Θυμάρι για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
Λαμβάνοντας όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα σας κάθε ημέρα μπορεί να είναι προκλητικό. Ευτυχώς, το θυμάρι είναι γεμάτο από βιταμίνη C και είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Α. Παράλληλα, είναι πλούσιο σε χαλκό, φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγγάνιο.
Θυμάρι για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα
Η θυμόλη είναι επίσης ένα συστατικό πολλών φυτοφαρμάκων και συνήθως χρησιμοποιείται για τη στόχευση βακτηρίων και ιών, όπως επίσης και αρουραίων, ποντικών και άλλων ζωικών παράσιτων.
Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι το εκχύλισμα θυμαριού μπορεί να αποκρούσει τα κουνούπια. Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα από επιβλαβείς οργανισμούς, τρίψτε θυμάρι ανάμεσα στα χέρια σας για να απελευθερωθεί το αιθέριο έλαιο.
Θυμάρι για καλές μυρωδιές
Χάρη στις αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητές του είναι ένα κοινό συστατικό σε στοματικό διάλυμα. Το θυμάρι είναι επίσης ένα δημοφιλές συστατικό σε φυσικά αποσμητικά και συχνά συμπεριλαμβάνεται σε ποτ πουρί.
Θυμάρι για να ενισχύσετε τη διάθεσή σας
Το αιθέριο έλαιο θυμαριού χρησιμοποιείται συχνά για αρωματικούς και θεραπευτικούς σκοπούς λόγω της έντασης μιας δραστικής ουσίας που ονομάζεται καρβακρόλη.
Σε μια μελέτη του 2013, η καρβακρόλη έδειξε να επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα με αποτέλεσμα την ενίσχυση των συναισθημάτων ευημερίας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα