Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Το σύμβολο της Ελευθερίας μας


Ο Σταυρός είναι το σύμβολο της απόλυτης ελευθερίας και ισορροπίας. Ένα σύμβολο που μας προστατεύει απόλυτα από κάθε τι.


Εκείνος Σταυρώθηκε για όλους εμάς. Για να μας δώσει έναν τέτοιο πλούτο, έτσι ώστε εμείς να μην περάσουμε από βήματα πόνου και θλίψης. Αφού η θλίψη συγκαταλέγεται σε ένα από τα 7 πάθη.
Έτσι μέσα από την όλη διαδρομή του Ιησού Χριστού εμείς πήραμε τις οδηγίες για να ζήσουμε μία ζωή γεμάτη από ευλογίες.
Ο Ιησούς σταυρώθηκε για να μας απαλλάξει από τον δρόμο αυτόν λοιπόν και μας έδωσε την Ανάσταση.
Όταν κάποιος γνωρίζει απόλυτα τα «όπλα» αυτά και τα έχει βάλει στη ζωή του, όχι ως καθεστώς ή ως δόγμα, αλλά ως ο δρόμος του Φωτός και της αλήθειας, τότε ξέρει και πως όλα αυτά είναι η βάση για την απόλυτη λύτρωση.
Το σύμβολο λοιπόν του Σταυρού γεφυρώνει το πάνω με το κάτω, αλλά και το δεξιά με το αριστερά. Που σημαίνει το εγώ με τον εαυτό, αλλά και την επίγεια ζωή με την Επουράνια. Ένα σύμβολο που όταν το τοποθετούμε επάνω μας, μας δίνει μεγάλη προστασία. 

Αρκεί να το βάζουμε ορθά και όχι σαν να παίζουμε μαντολίνο ( όπως έλεγε ο λατρευτός μας Λάμπρος Κωνσταντάρας ) .
Το σύμβολο αυτό έχει την ιδιότητα μαζί με την προσευχή να καθαρίζει την σάρκα μας από όλα όσα την δεσμεύουν. Γιατί η προσευχή μαζί με τον Σταυρό, όταν γίνονται με οδηγό την ψυχή, είναι ένας δρόμος λύτρωσης και Ανάτασης.
Το να φοράμε δε πάνω μας τον βαφτιστικό μας σταυρό είναι από τις μεγαλύτερες ασπίδες προστασίας από κάθε τι αρνητικό ή τοξικό. Όταν έχουμε τον διαβασμένο μας σταυρό επάνω μας όλο αυτό δίνει στο σώμα μας, αλλά και στο περιβάλλον μας απίστευτη προστασία.
Αν δεν έχουμε τον βαφτιστικό μας σταυρό, μπορούμε να πάμε σε μία εκκλησία να δώσουμε έναν σταυρό να μας τον διαβάσουν για να φοράμε αυτόν. Όταν όμως λέμε σταυρό εννοούμε τον κλασικό σταυρό και όχι κάποια κοσμήματα που μοιάζουν με σταυρό, αλλά έχουν σχήματα τάχα μοντέρνα.
Γιατί τότε δεν θα φοράμε το σύμβολο του σταυρού, αλλά ένα κόσμημα το οποίο δεν θα έχει τις ίδιες δυνατότητες.
Γιατί άραγε τα γράφω όλα αυτά και για τις προσευχές αλλά και τον σταυρό ? Μα γιατί είναι μία εποχή που έχουμε ανάγκη από προστασία. Τώρα που όλα γκρεμίζονται από τις αξίες μας, τώρα έχουμε περισσότερο ανάγκη τον ίδιο τον Θεό.
Τον Θεό, που έχουμε φτάσει να τον «κρεμάσουμε» και να τον μαχόμαστε με τρόπο ανταγωνισμού, ποιος είναι ο πιο σωστός Θεός.
Αυτός που μπορεί να μας απαντήσει σε μία τέτοια ερώτηση είναι μόνο η καρδιά μας, η ψυχή μας και όχι το μυαλό μας. Γιατί το μυαλό μας έχει «κακούς» συμβούλους και δεν θα μας οδηγήσει ποτέ στον δρόμο της αλήθειας. 

Η ψυχή μας ξέρει, όπως και η καρδιά μας. Όποιος μπει στην διαδρομή της αναζήτησης και της έρευνας θα δει όλα τα πως και τα γιατί της Αγίας Τριάδας.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, από τη δική μου μεριά και μέσα από τον σεβασμό και ως προς το κοινό που διαβάζει τη Χιονάτη και ως προς τον εαυτό μου, αλλά κυρίως για τον ίδιο τον Θεό, λέω τα πράγματα έτσι όπως είναι.

Δωροθέα  


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα