Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Πόσο παχαίνει η μπίρα;



Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά η μπίρα μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή ποτού για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Σχετικές έρευνες έδειξαν ότι η μέτρια κατανάλωση (όχι πάνω από 2 ποτήρια για τους άντρες και 1 για τις γυναίκες) του δροσιστικού ποτού δεν συμβάλει στην αύξηση του βάρους, άρα μπορείς να την απολαμβάνεις με μέτρο – και με την προϋπόθεση ότι θα τη συνοδεύεις με ελαφριά πιάτα, όπως μια ποικιλία τυριών ή θαλασσινά και όχι με τηγανητούς μεζέδες.
Ο λόγος που η μπίρα δεν παχαίνει είναι ότι περιέχει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με άλλα δημοφιλή αλκοολούχα ποτά (οι θερμίδες ενός αλκοολούχου ποτού αυξάνονται όσο αυξάνεται η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ).
Έτσι, ένα ποτήρι ξανθιάς μπίρας περιέχει περίπου 110 θερμίδες, ενώ ένα ποτήρι μαύρης μπίρας περίπου 160. Η μπίρα light είναι ακόμα πιο ελαφριά (δίνει περίπου 80 θερμίδες ανά ποτήρι) και η μη αλκοολούχα περίπου 40 θερμίδες. Εξάλλου η μπίρα αποτελεί ένα ελάχιστα επεξεργασμένο προϊόν, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες, αφού παρασκευάζεται από φυσικά συστατικά (νερό, βύνη κριθαριού, λυκίσκο και μαγιά). Εκτός κι αν την παραλάβουν μεγάλες πολυεθνικές, οπότε είναι άγνωστο τι άλλο μπορεί να περιλαμβάνεται στα συστατικά της…

Δροσερή, απολαυστική και ευεργετική!

Πέρα όμως από το γεγονός ότι η μπίρα είναι ένα απολαυστικό – μη παχυντικό – ποτό έχει αποδειχτεί ότι προσφέρει στον οργανισμό φυσικά αντιοξειδωτικά, όπως αυτά που συναντάμε στα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά. Μάλιστα, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η μπίρα περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από το λευκό κρασί και μισά από το κόκκινο. Ακόμα η μπίρα είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (νιασίνη, ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη, κοβαλαμίνη) και φυλλικό οξύ, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος και, το κυριότερο, βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της ομοκυστεΐνης μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων. Στην προστασία της καρδιάς βοηθά και το πυρίτιο που περιέχει, το οποίο είναι επίσης ευεργετικό για τη διατήρηση της καλής υγείας των οστών, ενώ έχει εξεταστεί και η δράση του κατά της νόσου Αλτσχάιμερ (το πυρίτιο εμποδίζει τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων αλάτων αλουμινίου στον οργανισμό, τα οποία ενδέχεται να αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου). Οι επιστήμονες ερευνούν επιπλέον τη δράση ενός φλαβονοειδούς που υπάρχει στη μπίρα και το οποίο ενδεχομένως προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη.
Τέλος, σε άλλες έρευνες έχει βρεθεί ότι η μέτρια κατανάλωση μπίρας προστατεύει από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, στο οποίο οφείλεται η πλειονότητα των ελκών του στομάχου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα