Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ένας ωκεανός οι λέξεις και στη μέση εσύ


Συνέχεια από το κείμενο Η βάρκα σου η αίσθηση και ο βαρκάρης εσύ

Στόχος μας λοιπόν είναι να ανοίξουμε τις θύρες, να ανοίξουμε τις Πύλες και να καταφέρουμε να ελευθερωθούμε.
Οι λέξεις λοιπόν είναι το πρώτο μας βήμα. Οι λέξεις μας ένας ωκεανός από μηνύματα αγάπης, άγχους, φόβου κλπ.
Κάθε ένας από εμάς έχει πει αμέτρητες λέξεις στη ζωή του. Οι λέξεις έχουν την ιδιότητα να φωλιάζουν μέσα στο στόμα μας, τον ωκεανό μας δηλαδή γιατί από εκεί και μετά επηρεάζονται τα ύδατά μας, το υγρό στοιχείο του σώματός μας.
Οι λέξεις μας λοιπόν συνήθως μας χαρακτηρίζουν και από αυτές κρινόμαστε τις περισσότερες φορές. Γιατί σε κάποιους ανθρώπους και σε κάποιες περιπτώσεις προηγείται ο λόγος από την πράξη.
Ο λόγος – οι λέξεις- οι φράσεις είναι η θύρα που θα μετατραπεί σε Πύλη.
Πώς μετατρέπουμε την θύρα σε πύλη ? Πρώτα από όλα, μας έλεγαν οι παλαιοί να «βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό μας» πριν μιλήσουμε. Κι όμως στην καρδιά μας θα έπρεπε να την βάζουμε την γλώσσα μας, στην καρδιά και την ψυχή μας. Δύο βοηθοί μας, οι οποίοι είναι οι σοφοί μας σύμβουλοι. Αφού η καρδιά μας είναι γεμάτη από Μύρο και η ψυχή μας έχει μέσα της όλο το Θεϊκό μας σχέδιο.  

Ποια φράση λοιπόν θα βάλουμε να μας βοηθήσει στην θυρα αυτή ?
Θα βάλουμε την φράση :Ισχύς μου και ύμνησίς μου ο Κύριος.
Μία προσευχή που γίνεται οδηγός μας, φάρος μας και μας δείχνει πώς όταν θυμόμαστε τι είμαστε, όπως το Θεοί Εστέ τότε έχουμε ισχύ, δηλαδή δύναμη στον λόγο μας. Τι εννοούμε δύναμη ? Δύναμη με οδηγό την αγάπη και τον Ιησού Χριστό να καταφέρουμε ο λόγος μας να είναι πάντα δεμένος με την καρδιά μας και την ψυχή μας.
Όσο εξασκώ τον εαυτό μου στην μελέτη και την προσευχή τόσο έρχομαι πιο κοντά με την περιουσία μου. Είναι ένα μεγαλείο για τον άνθρωπο που θα συναντήσει τον ίδιο τον Θεό να μετατρέψει αυτόν τον ωκεανό στα Υδροχοϊκά Ύδατα της Ανώτερης Πνευματικής Κλίμακας.
Ισχύς μου και ύμνησίς μου ο Κύριος.  Αυτή την τόσο μικρή προσευχή μπορώ να την βάλω στην καθημερινή μου εξάσκηση. Για να την έχω ως οδηγό. Για να μου δείχνει πάντα τον τρόπο. Αυτή η πρόταση όταν την νιώθω και όταν κάθε λέξη καταφέρω να την μετατρέψω από λόγο σε πράξη τότε η Θύρα καθαρίζεται και δημιουργείται η πρώτη μου Πύλη. Μια Πύλη που οδηγεί την γεύση μου σε τελείως διαφορετικά επίπεδα.
Ο ωκεανός μας όμως επειδή συνεργάζεται εκτός από τις λέξεις και με τις γεύσεις και έτσι είναι μία από τις 5 αισθήσεις μας, καλό είναι να βάλω σε δρόμο εκπαίδευσης μου την εγκράτεια, αλλά και το πάθος της κοιλίας μου. 

Γιατί καθώς βλέπουμε το στόμα μας δένεται με ένα τουλάχιστον πάθος μας, αυτό της αδηφαγίας. Η αδηφαγία μπορεί να κάνει τον άνθρωπο έρμαιο των ορέξεών του και να τον αναγκάσει να περάσει και στο επόμενο πάθος αυτό της λαγνείας. Τότε στον άνθρωπο λειτουργούν περισσότερο τα γήινα ένστικτα και είναι πάντα απογοητευμένος από όλες τις διαδρομές της ζωής. Νιώθει ότι δεν καλύπτεται και έτσι αναζητά από αυτά τα δύο πάθη, τα οποία του έχουν κλείσει την θύρα, να βρει τρόπο να καλύψει τον συναισθηματικό του κόσμο. Ο ωκεανός αυτός είναι πάντα δεμένος με το ψέμα, με υποσχέσεις που δεν τηρούνται, με κολακευτικά λόγια και πράξεις.
Τη θύρα λοιπόν αυτή καλό είναι να την «εκπαιδεύσουμε» σχεδόν από την αρχή και να βάλουμε στη διαδρομή μας την αυτοπαρατήρηση για να μπορέσουμε να βρούμε, τι είναι αυτό που μας κρατά μακριά από την αλήθεια.
Όσο ο άνθρωπος που έχει βάλει πλώρη να δαμάσει τα ύδατα αυτά, τον ωκεανό και να περπατήσει επάνω του, απλό δεν είναι, αλλά ούτε ακατόρθωτο. Αυτό που χρειάζεται είναι ο στόχος, η θέληση, η σταθερότητα, η υπομονή σαφώς και η επιμονή.
Και τότε ο άνθρωπος αυτός με δρόμο την προσευχή, την ένωση της καρδιάς με τις λέξεις του, την ελευθερία από τα πάθη του και τη μελέτη της Επιστολής προς Ρωμαίους Απ. Παύλος, κεφάλαιο ιε’ 1-7
Θα φτάσει σταδιακά σε αυτό που λέει αυτή η επιστολή: 

Αδερφοί οφείλουμε εμείς οι δυνατοί* τα ασθενήματα των αδυνάτων βαστάζειν, και μη εαυτοίς αρέσκειν.
Γιατί ναι είναι δυνατός αυτός που έχει καταφέρει να φέρει σε λειτουργία της καρδιάς του τον λόγο, ο οποίος γίνεται Ύμνος προς το καλό όλων. Η προσευχή και τα λόγια του είναι βάλσαμο στις πληγές των άλλων ανθρώπων.
Έτσι κάθε ένας άνθρωπος που έχει φτάσει στην είσοδο αυτής της Πύλης είναι άρχοντας του ωκεανού του και αρχίζει να οικοδομεί στην Άνω Ιερουσαλήμ. Στόχος του πια είναι να δώσει το χέρι του σε όσους θελήσουν για να τους οδηγήσει με ασφάλεια να γνωρίζουν κι εκείνοι τον δικό τους Ωκεανό.


Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα