Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Μεγάλες προσδοκίες = Μεγάλες απογοητεύσεις

Μεγάλες προσδοκίες = Μεγάλες απογοητεύσειςΟι άνθρωποι που είναι απογοητευμένοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σωματικών και συναισθηματικών δυσκολιών. Αυτά τα άτομα φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη συχνότητα πονοκεφάλων, γαστρεντερικών δυσκολιών, ενώ οι παλάμες τους είναι συχνά υγρές. Κάποιοι που είναι απογοητευμένοι για παρατεταμένες χρονικές περιόδους μπορεί να οδηγηθούν σε χρόνια προβλήματα άγχους.
Η απογοήτευση προκύπτει από τις σκέψεις και τις προσδοκίες που είναι δυσανάλογες με την πραγματικότητα. Οι προσδοκίες σας για τους άλλους μπορεί να είναι πολύ υψηλές. Ακόμα και αν νομίζετε ότι οι προσδοκίες σας είναι ρεαλιστικές, μπορεί να μην είναι τελικά. Μία λύση, λοιπόν, είναι να αλλάξετε τις προσδοκίες σας σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα.
Οι απογοητεύσεις είναι στην πραγματικότητα προβλέψιμες και μπορούν να προληφθούν. Άλλες είναι εντελώς αναπόφευκτες. Είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ των δύο, έτσι ώστε να ανταποκριθείτε καταλλήλως.
Η επαναλαμβανόμενη απογοήτευση μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας λανθασμένης ή παράλογης σκέψης. Αν είστε συχνά απογοητευμένοι, αξιολογήστε τι σκέφτεστε και προσπαθήστε να αλλάξετε τον ελαττωματικό τρόπο σκέψης.
Απομακρύνετε την απογοήτευση
Μετατοπίστε τις προσδοκίες σας

Οι προσδοκίες παίζουν κεντρικό ρόλο στην απογοήτευση και το στρες. Αξιολογήστε τι μπορείτε να περιμένετε από την οικογένεια και τους συναδέλφους. Ελέγξτε αν οι προσδοκίες σας είναι δίκαιες και εύλογες. Αν όχι, αλλάξτε τες.
Προσδιορίστε αν η απογοήτευσή σας ανακύπτει ειδικά από ένα πρόσωπο ή μια κατάσταση ή υπάρχει σχεδόν σε όλες τις πτυχές της ζωής σας. Με τον τρόπο αυτό, θα είστε σε θέση να επικεντρώσετε τις προσπάθειές σας πιο αποτελεσματικά. Καταγράψτε συγκεκριμένα παραδείγματα και αναζητήστε την αιτία, όχι μόνο το σύμπτωμα, του άγχους σας.
Επαναπροσδιορίστε τη σκέψη σας
Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο σκέψης σας (αν και δεν έχετε κανέναν έλεγχο πάνω στις σκέψεις των άλλων). Αν κάποιος δεν μπορεί με συνέπεια να σας δώσει ό, τι θέλετε, τότε σε κάποιο σημείο μπορεί να είναι προς το συμφέρον σας να αποδεχτείτε το άτομο ως έχει. Ως τελευταία λύση, μπορείτε να επιλέξετε να διακόψετε τις επαφές σας με αυτό.
Μεγάλες προσδοκίες = Μεγάλες απογοητεύσειςΜερικές φορές δημιουργούνται εμμονές για μια σκέψη που δεν ικανοποιεί τις ανάγκες δημιουργώντας περιττό άγχος. Η σκέψη δεν αλλάζει μια αρνητική κατάσταση, αλλά αλλάζει τασυναισθήματά μας. Όταν πιάνετε τον εαυτό σας να σκέφτεται αρνητικά, επικεντρωθείτε σε θετικές λύσεις. Ανακτήστε, λοιπόν, τον έλεγχο των σκέψεών σας την επόμενη φορά.
Επικοινωνήστε πιο αποτελεσματικά
Αναγνωρίστε ότι έχετε λίγο έλεγχο πάνω στους άλλους. Μπορείτε, ωστόσο, να έχετε κάποια επιρροή. Η απογοήτευση μπορεί να μειωθεί ή να εξαλειφθεί με καλή επικοινωνία. Ακούστε προσεκτικά ό, τι σας λένε οι άλλοι και, όταν χρειάζεται, επαναλάβετε αυτό που ακούτε. Και αυτό γιατί δημιουργείται περισσότερο στρες από τη μη κατανόηση των λεγομένων του άλλου προσώπου. Με την επαναδιατύπωση, λοιπόν, μειώνονται τα προβλήματα εξαρχής. Δοκιμάστε ξεκινώντας με το «αν κατάλαβα καλά, αυτό που λέτε είναι…»
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα