Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Επένδυσε χωρίς συζήτηση στον εαυτό σου

1. Εαυτός
Η πρώτη επένδυση από την οποία θα πρέπει να ξεκινήσεις είναι … ο εαυτός σου. Ο στόχος βέβαια είναι να ενσωματώσεις όλες τις κατηγορίες σε ένα αρμονικό σύνολο, το σημείο εκκίνησης όμως είναι ο εαυτός σου. Από σένα ξεκινάς. Και αυτό γιατί αν θέλεις να κτίσεις έναν ουρανοξύστη το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις μια μεγάλη τρύπα και να κτίσεις τα πιο σταθερά και γερά θεμέλια που μπορείς.
Έτσι το σημείο εκκίνησης είναι να γνωρίσεις τον εαυτό σου, να συνειδητοποιήσεις που πραγματικά βρίσκεσαι, πόσο αξίζεις, ποια είναι τα ταλέντα σου, που είναι το πραγματικόδυναμικό σου, ποιες είναι οι μοναδικές ικανότητες σου και πάνω σε αυτά να στηριχθείς.
Η μάθηση είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο επίσης. Ότι και να κάνεις στη ζωή σου θα χρειαστεί πρώτα να το μάθεις. Η κατανόηση των μηχανισμών μάθησης θα σε βοηθήσει να επισπεύσεις το ταξίδι σου.
man-with-pensive-expression-portrait

2. Εργασία
Με ότι και να καταπιαστούμε για να κερδίσουμε τα προς το ζην, ο χρόνος που καθημερινά αφιερώνουμε είναι σημαντικός. Η εργασία μας δεν πρέπει να είναι πηγή καταστροφικού στρες αλλά δημιουργικού στρες. Τότε μόνο θα είναι πιο αποδοτική και με θετικό αντίκτυπο στην υγεία και ευτυχία μας. Κάθε εργαζόμενος είναι και ένα κύτταρο σε μια επιχείρηση. Αν το κύτταρο έχει πρόβλημα τότε και όλη η επιχείρηση έχει πρόβλημα.
3. Σύντροφος
Πρωταρχικός παράγοντας που θα πρέπει να λάβεις υπόψη όταν αρχίζεις να αλληλεπιδράς με άλλους ανθρώπους είναι η αυτοεκτίμηση σου. Τι σου αξίζει να έχεις στη ζωή, ποιος σύντροφος σου αξίζει; Είναι απαραίτητο να το καθορίσεις, μην το αφήσεις στην τύχη. Το να εκπέμπεις ενέργεια ψηλής αυτοεκτίμησης είναι θεμελιώδες για να μπορέσεις να αποφεύγεις τα πάμπολλα παιχνίδια χειραγώγησης που παίζονται καθημερινά και να κτίσεις βαθιές σχέσεις ποιότητας.
germany-bavaria-munich-parents-with-daughter-6-7-having-picnic-smiling
4. Παιδιά
Τα παιδιά συνήθως έχουν πολύ μεγαλύτερο δυναμικό από ότι συνήθως αναπτύσσουν. Και σαν γονιός θα πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη να δώσεις τα μέγιστα στα παιδιά σου. Η σημαντικότερη προσφορά στα παιδιά σου είναι να τα βοηθήσεις να αναπτύξουν την ικανότητα να διαχειρίζονται την καθημερινή πραγματικότητα της ζωής που ζούμε – και που ναι δεν είναι τέλεια – έτσι ώστε να είναι κατάλληλα εξοπλισμένα και να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε κάθε αντιξοότητα.
5. Φίλοι
Η βάση κάθε βαθιάς φιλικής σχέσης ποιότητας είναι οι σχέσεις κερδίζω-κερδίζεις.
6. Κοινότητα-Περιβάλλον
Δεν ζούμε μόνοι μας σε αυτό τον κόσμο. Αν θέλουμε να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι, η αρμονία με το περιβάλλον αλλά και όλους τους ανθρώπους γύρω μας είναι επιβεβλημένη.
7. Χρήματα
Επειδή το χρήμα καθορίζει κατά ένα μεγάλο ποσοστό τη ζωή μας γενικά, η κατανόηση σημαντικών και απλών αρχών του οικονομικού μας συστήματος είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη.
ifferent-euro-bank-notes-hanging-on-clothesline-against-cloudy-sky
Εαυτόςεργασία, σύντροφοςπαιδιάφίλοικοινότηταπεριβάλλον και χρήματα είναι τα βασικά κεφάλαια της ζωής. Στην πράξη είναι πολλοί που δεν τα πάνε καλά σε όλους τους τομείς. Είναι όμως οι τομείς στους οποίους θα πρέπει να επενδύσεις για να έχεις τα ανάλογα αποτελέσματα.
Τι να επενδύσεις; Χρόνο. Ο χρόνος είναι το πραγματικό σου περιουσιακό στοιχείο και ο χρόνος είναι αυτό που πραγματικά μπορείς να επενδύσεις. Αν τον χρησιμοποιήσεις σοφά θα έχεις σίγουρα αποτελέσματα. Αν αμελήσεις κάποιον τομέα, θα νοιώθεις ότι κάτι σου λείπει, δεν θα είσαι ολοκληρωμένος.
Η ολοκλήρωση είναι το σημαντικότερο συναίσθημα που αξίζει να χαρίσεις στον εαυτό σου, γιατί αυτό είναι που θα σε κάνει να νοιώθεις ότι αξίζει να ζεις.
Αγάπησε τον εαυτό σου! Αξίζεις το καλύτερο!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα