Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Έλκος στομάχου: με φυσικό τρόπο

Έλκος στομάχου: με φυσικό τρόπο

Το έλκος στομάχου αποτελεί ένα δυσάρεστο σωματικό φαινόμενο που χτυπά πολύ συχνά ανθρώπους με άγχος και ένταση.

Για όσους το έχουν ζήσει, η περιγραφή που θα κάνω τους είναι ήδη γνωστή: Επίμονος, καυστικός πόνος μεταξύ του στέρνου και της κοιλιάς. Επίσης, φουσκώματα, καούρες, εριγές (ρεψίματα).

Κανένα από αυτά τα συμπτώματα δεν έχει συγκεκριμένη διάρκεια. Μπορεί να κρατήσουν από μερικά λεπτά έως μερικές ώρες.

Για να το περιορίσετε, ξεκινήστε κόβοντας καφέ, αλκοόλ και τσιγάρο. Οι ουσίες που περιέχουν αυτά τα 3 προκαλούν υπερέκκριση οξέων του στομάχου, συμβάλλοντας στη δημιουργία διαφόρων δυσάρεστων συμπτωμάτων.

Επίσης, χρειάζεται να αποφύγετε απαραιτήτως τα καυτερά, τα πικάντικα, τα τηγανιτά και ό,τι άλλο έχετε εσείς διαπιστώσει ότι σας ενοχλεί.

Φυσικοί τρόποι


Φυσικοί τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν, είναι να πίνετε ένα με δύο ποτήρια αφέψημα γλυκύριζας (ή γλυκόριζα) διάστημα που βρίσκεστε σε κρίση κι αυτό επειδή η γλυκύριζα παράγει μια βλέννα, η οποία προστατεύει τα τοιχώματα του στομάχου.


Άλλα βότανα που μπορούν να φανούν χρήσιμα είναι το ταραξάκο, το μελισσόχορτο και η δεντρομολόχα, τα οποία δρουν ευεργετικά στο στομάχι αλλά και στο συκώτι.

Ένας ακόμα τρόπος είναι να τοποθετήσετε σε ένα ποτήρι με νερό τριμμένη μαστίχα και ένα κομμάτι κεχριμπάρι. Το πίνετε το πρωί, μόλις ξυπνήσετε.

Οι χυμοί είναι απαραίτητοι, πρώτον επειδή μπορεί να δράσουν θεραπευτικά και γιατί σε περιόδους κρίσης είναι σημαντικό να μην κουράζουμε το στομάχι μας με δύσκολες βαριές τροφές. Ένας χυμός με λάχανο, το οποίο περιέχει βιταμίνη U που θεραπεύει το έλκος είναι σημαντικός. Μπορεί να προσθέσετε και άλλων ειδών λαχανικά, όπως καρότο και σέλινο.

Χρήσιμες βιταμίνες και συμπληρώματα για την περίπτωση είναι το σύμπλεγμα Β ως τονωτικό των νεύρων, ενώσεις ψευδαργύρων για τη θεραπεία του έλκους και βιταμίνη C σε αλκαλική μορφή για γενική ανοσία.

Ο κιτρίνης είναι ένα εξαιρετικό ορυκτό για να εξισορροπήσει το ηλιακό πλέγμα, το οποίο είναι υπεύθυνο για όλα τα όργανα της κοιλιακής χώρας και ιδίως για την εναρμόνιση του στομάχου. Μπορείτε απλά να το τοποθετήσετε πάνω στην περιοχή του στομάχου σας και να οραματιστείτε ότι απορροφά την πάθηση (το ορυκτό είναι πάντα απαραίτητο να είναι ενεργειακά καθαρισμένο και μετά από κάθε αυτοθεραπεία σας να του ρίχνετε 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου, ώστε να το εξαγνίσετε) ή να το τρίψετε επάνω στην περιοχή με αριστερόστροφες κινήσεις.

Τέλος, οι αναπνοές γιόγκα, το μασάζ και ό,τι άλλο σας βοηθά να χαλαρώσετε από την ένταση, παίζει πρωταρχικό ρόλο στη σωματική και ψυχική σας υγεία.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα