Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Demisexual



Ορισμός: Demisexual, ημισεξουαλικό είναι ένα άτομο, ανεξαρτήτου φύλλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, που δεν βιώνει σεξουαλική έλξη αν δεν προηγηθεί ένα δυνατός συναισθηματικός δεσμός με τον πιθανό σύντροφο. Συνήθως κάτι τέτοιο δημιουργείται μέσα από κάποια ρομαντική σχέση. Ο όρος στα ελληνικά θα ήταν μάλλον "ημισεξουαλικότητα" και θα έμπαινε στην μέση του φάσματος μεταξύ σε της σεξουαλικότητας (sexual) και της μη-σεξουαλικότητας, αφυλλίας (asexual). Παρόλα αυτά η κατηγορία των ημισεξουαλικών δεν πρέπει θα θεωρείται ότι εμφανίζει έλλειψη σεξουαλικής ορμής και όρεξης ή είναι κάποια μορφή ελλειπούς σεξουαλικότητας, ούτε σημαίνει ότι η σεξουαλική έλξη χωρίς συναισθηματική σύνδεση είναι απαραίτητη προυπόθεση για μια πλήρη σεξουαλικότητα.

Σε γενικές γραμμές, οι ημισεξουαλικοί δεν έλκονται σεξουαλικά από οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως φύλου. Ωστόσο, όταν ένας demisexual είναι συναισθηματικά συνδεδεμένος με κάποιον άλλο (είτε τα συναισθήματα αυτά είναι αγάπη ή βαθύτερη μορφή φιλίας), τότε ο demisexual μπορεί να βιώσει κανονική σεξουαλική έλξη και επιθυμία, αλλά μόνο προς το συγκεκριμένο άτομο ή άτομα.

Όταν περιγράφεται η ημισεξουαλικότητα (demisexuality) ως προσανατολισμός, οι περισσότεροι άνθρωποι συχνά κάνουν το λάθος και αντιλαμβάονται όλο αυτό ως μια θαυμαστή επιλογή και όχι ως κάτι έμφυτο. Οι Demisexuals δεν επιλέγουν να απέχουν, απλά δεν έχουν σεξουαλική έλξη μέχρι να σχηματιστεί μια στενή σχέση. Έχουν δηλαδή γεννηθεί έτσι και αυτό δεν αλλάζει κατά βούληση.

Σύμφωνα με ένα υποθετικό μοντέλο, ένα άτομο που αναγνωρίζεται ως demisexual δεν βιώνει πρωτεύουσα σεξουαλική έλξη, αλλά βιώνει την δευτερογενή σεξουαλική έλξη. Σε αυτό το μοντέλο, η πρωτοβάθμια σεξουαλική έλξη βασίζεται στις εξωστρεφείς ιδιότητες όπως η εμφάνιση ενός ατόμου, τα ρούχα, ή την προσωπικότητα ενώ η δευτερογενής σεξουαλική έλξη είναι έλξη που απορρέει από μια σύνδεση, συνήθως ρομαντική ή από μια κατάσταση ή το πόσο κοντά νιώθει ότι κάποιο άτομο είναι σε σχέση με κάποιο άλλο. Αναφέραμε ότι παράγοντες όπως η εμφάνιση και η προσωπικότητα δεν επηρεάζουν την πρωτεύουσα σεξουαλική έλξη για τους demisexuals, αντίθετα όμως είναι σημαντικοί και επηρεάζουν την εξέλιξη των σχέσεων όπως και στους υπόλοιπους προσανατολισμούς. Δηλαδή υπάρχει μια αρχική δυσκολία για την δημιουργία σεξουαλικής έλξης, έπειτα όλο το σύνολο των στοιχείων αυτών παίζει ρόλο για την συνέχεια και εξέλιξη μιας σχέσης.

Οι ημισεξουαλικοί δυσκολεύονται να σχηματίσουν σεξουαλικές ή ρομαντικές σχέσεις περισσότερο από τον μέσο ανθρώπο. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι ημισεξουαλικοί σχεδόν πάντα δίνουν την πρώτη εντύπωση ότι είναι "απλώς φίλοι" κάτι το οποίο μπορεί να μειώσει την σεξουαλική τους αξία σε μια πιθανή σχέση.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα