Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η Greenpeace εμπορεύεται τον «ελληνικό ήλιο»



Εκστρατεία της Greenpeace για χρηματοδότηση της επένδυσης στην ηλιακή ενέργεια από τα τέλη Ιουλίου με στόχο 1 εκατομμύριο ευρώ

Η μεγαλύτερη εκστρατεία crowdfunding που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη από τα τέλη Ιουλίου με πρωτοβουλία του ελληνικού γραφείου της Greenpeace και με στόχο τη συγκέντρωση 1 εκατομμυρίου δολαρίων, ποσό το οποίο θα διατεθεί για την αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε οικογένειες και νοικοκυριά που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Ρόδο.
Όπου «εκστρατεία crowdfunding» ονομάζεται η πρακτική χρηματοδότησης ενός έργου μέσα από τη διάθεση μικρών χρηματικών ποσών από έναν μεγάλο αριθμό πολιτών, συνήθως μέσω Διαδικτύου.
Η εκστρατεία της Greenpeace, που έχει λάβει παγκόσμια διάσταση, συνδέεται άμεσα με την πρωτοβουλία της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης να αναδειχθεί σε ολόκληρο τον κόσμο μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες που διαθέτει η χώρα, ο ελληνικός ήλιος.

Όπως η Greenpeace  επισημαίνει στο συνοδευτικό κείμενο, αν και οι ανταποκρίσεις από την Ελλάδα μιλούν αποκλειστικά για τις ελλείψεις, τη λιτότητα και την ακραία κρίση που βιώνουν οι κάτοικοι, δεν μπορούν να ρίξουν σκιά πάνω από μια χώρα που είναι πλούσια στην αρχαία και ισχυρή πηγή ελπίδας, τον Ήλιο.
Η επιλογή της Ρόδου για την εγκατάσταση των πρώτων φωτοβολταϊκών συστημάτων που θα αγοραστούν από την εκστρατεία crowdfunding δεν είναι επίσης καθόλου τυχαία αφού στο Νησί των Ιπποτών, η κυβέρνηση κατασκευάζει έναν νέο πετρελαϊκό σταθμό, επιλογή που υποδηλώνει «την παράλογη πρόθεση της κυβέρνησης και της ΔΕΗ να παρατείνουν για πολλές δεκαετίες ακόμα την πετρελαϊκή ηλεκτροπαραγωγή των νησιών». 
 Όπως επισημαίνει, η εξάρτηση της Ρόδου από το πετρέλαιο θα κοστίσει στους Έλληνες καταναλωτές «πετρελαϊκά» χαράτσια ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.
Για την κατασκευή της πετρελαϊκής μονάδας στην περιοχή Πρασονήσι απαιτούνται 180 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά… «σύμφωνα με υπόθεση εργασίας που επεξεργάστηκε η Greenpeace τον Νοέμβριο του 2014», εάν τα 180 εκατομμύρια ευρώ, αντί για την κατασκευή νέας πετρελαϊκής μονάδας στο Πρασονήσι της Νότιας Ρόδου, δύνονταν στην προώθηση της αυτοπαραγωγής και αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας, τότε 17.000 νοικοκυριά στη Ρόδο θα μπορούσαν να απαλλαγούν από το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος.
Παράλληλα, οι καταναλωτές της υπόλοιπης Ελλάδας θα εξοικονομούσαν σχεδόν 13 εκατ. ευρώ από τη μείωση των χρεώσεων ΥΚΩ στους λογαριασμούς ενέργειας για την αγορά πετρελαίου στη Ρόδο, τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που αφορούν τα νησιά που δεν συνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας και επί δεκαετίες στηρίζονται στο πετρέλαιο για την ηλεκτροπαραγωγή.
Η Greenpeace, υπογραμμίζει, η αξιοποίηση του ήλιου και των υπόλοιπων ανανεώσιμων πηγών, αλλά και των νέων τεχνολογιών αποθήκευσης, και η γρήγορη διασύνδεση των νησιών είναι win-win σενάριο.

Τα loose-loose ψέματα της Greenpeace

Ψέμα πρώτο: Οι λογαριασμοί επιβαρύνονται για την παραγωγή ρεύματος ποσά για ΕΤΜΕΑΡ πρώην ΑΠΕ. Η ελληνική παραγωγή ρεύματος γίνεται με 44% από λιγνίτη -ο δικός μας χρυσός πλούτος που οι ξένοι θέλουν να βάλλουν χέρι-, με 0% πετρελαϊκή παραγωγή, με 14,5% παραγωγή με φυσικό αέριο, 7,5% είναι υδροηλεκτρική παραγωγή και 17% από ΑΠΕ.
Ψέμα δεύτερο: Ο εν λόφω νέος Σταθμός έχει συνολική ισχύ 115,4 MW, είναι υψηλού βαθμού απόδοσης, έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί και να λειτουργεί με βάση τις Βέλτιστες Διαθέσιμες Τεχνικές, θα χρησιμοποιεί ως βασικό καύσιμο μαζούτ χαμηλού θείου, ενώ θα έχει και δυνατότητα καύσης φυσικού αερίου. Πόσα φωτοβολταϊκά χρειάζονται για να καλυφθεί αυτή η ισχύς.
Ψέμα τρίτο: Η Ρόδος έχει πληθυσμό περίπου 55.000 κατοίκους. Τα υπόλοιπα νοικοκυριά, μαγαζιά, επιχειρήσεις κλπ πως θα καλυφθούν;
Ψέμα τέταρτο: Γιατί πάντα η πληροφόρηση είναι μονόπατη; Γιατί μπροστά στην προπαγάνδα υπέρ των ΑΠΕ αποσιωπούνται και οι αρνητικές πλευρές; Γιατί κανείς δεν αναφέρει ότι η ένταση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που παράγονται από τα φωτοβολταϊκά συστήματα μπορεί να “θεωρείται ασφαλής”, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θεωρούνται τα κινητά, το wifi, οι έξυπνοι μετρητές κλπ δηλαδή με ανοχή και υποθέσεις για τα όρια και πολυετείς μελέτες που «ΑΚΌΜΑ δεν έχουν καταλήξει», παρότι ο καρκίνος αυξάνει σαν τρελός. Σωρευτικά δε, κάνοντας χρήση όλων αυτών μαζί σε ένα νοικοκυριό, αυτή είναι μια μελέτη… αμελέτητη!!!
Ρόδος 28-4-2013
Ρόδος 28-4-2013
Και πέμπτο και μεγαλύτερο ψέμα: Ποιον ήλιο ελληνικό;;; Αυτόν που μας κλέβουν ολοένα και περισσότερο με χημικούς αεροψεκασμούς και κάνουμε αμάν να τον δούμε;
Το παρακάτω βίντεο είναι από τη Ρόδο, μιας και μιλάμε γι’ αυτή. Τη Ρόδο των… «Ιπποτών» που κάνουν ακόμα θραύση εκεί…
Βέβαια, για την Greenpeace, χημικοί αεροψεκασμοί ΔΕΝ υπάρχουν! Κλείνουν τελείως τα μάτια σε ΑΥΤΉ τη μόλυνση ανθρώπων και περιβάλλοντος. Επιλεκτική όραση, ακοή και νοημοσύνη κάνουν την εν λόγω ελεγχόμενη και πουλημένη ΜΚΟ να προωθεί την ατζέντα του Ομπάμα, την Ατζέντα 21 του ΟΗΕ!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα