Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Έρευνα καταρρίπτει τον μεγαλύτερο μύθο της δίαιτας Paleo



Η διατροφή Paleo ξεκίνησε εδώ και δεκαετίες βασισμένη στην ιδέα ότι αυτό που ήταν καλό για το μεταβολισμό των ανθρώπων των σπηλαίων θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι καλό για μας σήμερα. 
Αυτή η δίαιτα εξελίχθηκε σε κάποια φάση σε μεγάλη “μόδα” με την πεποίθηση ότι μόνο η διατροφή με πολλή πρωτεΐνη είναι υπεύθυνη για τη μεγάλη ανάπτυξη του εγκεφάλου στους πρώτους ανθρώπους.
 
Σύμφωνα, όμως, με μια πρόσφατη μελέτη από το University College του Λονδίνου, η επιστημονική εγκυρότητα αυτών των ισχυρισμών αμφισβητείται έντονα από την επιστήμη. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, οι πρώτοι άνθρωποι δεν απέφευγαν τελικά τους υδατάνθρακες. Σε πλήρη αντίθεση με το “δόγμα” της δίαιτας Paleo, η διαπίστωσε ότι η κατανάλωση υδατανθράκων και όχι η κατανάλωση πρωτεΐνης είναι ο πιθανότερος υπεύθυνος για τη σχετικά ταχεία ανάπτυξη του εγκεφάλου στους πρώτους ανθρώπους.
 
Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Mark Thomas, υποστηρίζει ότι “η κατανάλωση τροφών που ενδείκνυνται για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε ο μεταβολισμός μας ανά τους αιώνες είναι μια φανταστική ιδέα, αλλά αν νομίζετε ότι αυτό επιτυγχάνετε με την δίαιτα Paleo κάνετε μεγάλο λάθος”.
 
Και συνεχίζει: "Ήταν ένας συνδυασμός της εφεύρεσης του μαγειρέματος και της εμφάνισης των ανθεκτικών ενζύμων άμυλου στο σάλιο και στο παγκρεας που επέτρεψαν την ταχεία ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου. Επίσης, το συμπυκνωμένο άμυλο από τις φυτικές τροφές ήταν απαραίτητο για την ανάπτυξη αυτή”.
 
Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος έχει φυσικά τους δικούς της κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου, αφού η διατροφή με υψηλή κατανάλωση κρέατος συνδέονται με τον καρκίνο του εντέρου.
 
Η Naveed Sattar, καθηγήτρια Μεταβολικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, υποστηρίζει ότι η διατροφή Paleo, όπως υφίσταται σήμερα, προσφέρει μόνο βραχυπρόθεσμες λύσεις για όσους επιθυμούν να χάσουν σωματικό βάρος. Τελικά, λέει, η ισορροπημένη διατροφή έχει αποδειχθεί πιο αποτελεσματική μακροπρόθεσμα κατά της παχυσαρκίας από την απλή μείωση των θερμίδων.
 
 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα