Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Φρούτα που καίνε το λίπος – 7 παραδείγματα

φρούτα που καίνε το λίπος

Τις περισσότερες φορές, όταν βρισκόμαστε σε μια περίοδο που έχουμε αποκτήσει περιττά κιλά και προσπαθούμε να απαλλαγούμε από το ανεπιθύμητο σωματικό βάρος, ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα ως προς δίαιτες και άλλες πρακτικές αδυνατίσματος, ψάχνοντας μάλιστα συχνά και για μαγικές ενδεχομένως τροφές που θα μας κάνουν να απομακρύνουμε το συσσωρευμένο λίπος από το σώμα μας όσο γίνεται πιο σύντομα και ακοπίαστα. Στο μεγαλύτερο ποσοστό των διατροφών που προτείνονται για απώλεια βάρους, τα φρούτα (μαζί και με τα λαχανικά) είναι τα πρώτα που συστήνονται να ενσωματωθούν στο καθημερινό μας μενού και να καταναλώνονται συστηματικά. Παρότι τα πιο πολλά φρούτα περιέχουν πολλά φυσικά σάκχαρα τα οποία σε υπερβολικές ποσότητες θα μετατραπούν σε λίπος και συνεπώς θα μας δώσουν θερμίδες, υπάρχουν συγκεκριμένα φρούτα που καίνε το λίπος και μπορούν να γίνουν σύμμαχός σου στην προσπάθεια για απώλεια των περιττών κιλών. Άλλωστε, τα φρούτα περιέχουν πάρα πολλές θρεπτικές ουσίες και ενώσεις και έχουν την ιδιότητα να αυξήσουν το ρυθμό του μεταβολισμού μας καθώς και να αποτοξινώσουν τον οργανισμό.
Αν μάθεις να τρως τα κατάλληλα φρούτα που καίνε το λίπος, ή πιο σωστά που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στην καύση λίπους, τότε ενδεχομένως χωρίς να χρειαστεί να κάνεις τεράστιες και δραστικές αλλαγές στο διατροφικό σου πρόγραμμα, θα έχεις σύντομα αποτελέσματα και θα ξεφορτωθείς το περιττό λίπος από το σώμα σου.

7 Φρούτα που καίνε το λίπος
1.Γκρέιπφρουτ: Σύμφωνα με συγκεκριμένες μελέτες και έρευνες σε γυναίκες, το γκρέιπφρουτ μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη διαδικασία απώλειας περιττού βάρους και μάλιστα χωρίς να είναι απαραίτητο να γίνει κάποια άλλη αλλαγή στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής. Και μόνο η προσθήκη του φρούτου αυτού ημερησίως στο διαιτολόγιό μας μπορεί να βοηθήσει στο να αποβάλλεις μεγάλο ποσοστό κιλών σε κάποιες εβδομάδες. Το γκρέιπφρουτ μπορεί να μη θεωρείται ένα από τα «μαγικά» φρούτα που καίνε το λίπος, όμως μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία της πέψης και να σε κάνει να αισθάνεσαι χορτασμένος και πλήρης για περισσότερη ώρα χωρίς να σε γεμίζει με πολλές θερμίδες. Αυτό συμβαίνει επειδή διαθέτει μεγάλη ποσότητα από διαλυτές ίνες οι οποίες είναι απαραίτητο να πάρουν περισσότερο χρόνο γα τη χώνεψη. Επιπλέον το γκρέιπφρουτ είναι υψηλό σε περιεκτικότητα βιταμίνης C , πολύ σημαντική για τον οργανισμό μας.
2.Αβοκάντο: Το αβοκάντο, το συμπεριλάβαμε στα φρούτα που καίνε το λίπος καθώς έχει την ιδιότητα να επιταχύνει τη μετατροπή του λίπους σε ενέργεια και να ενισχύει τα ρυθμό του μεταβολισμού μας. Παρότι γνωρίζουμε ότι περιέχει αρκετές θερμίδες, είναι από τις υγιεινές τροφές διότι περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον οργανισμό μας. Συγκεκριμένα διαθέτει σε μεγάλο ποσοστό ωμέγα 9 λιπαρά οξέα, όπως αυτά που περιέχονται στο ελαιόλαδο, τα καρύδια και άλλες τροφές. Έχει συσχετιστεί με την απώλεια κιλών και κυρίως με το κοιλιακό λίπος αλλά και με τη μείωση της κακής χοληστερίνης.
3.Λεμόνι: Το λεμόνι, πρώτα απ’ όλα, είναι το ιδανικό φρούτο ως προς το θέμα αποτοξίνωσης του οργανισμού. Περιέχει και αυτό βιταμίνη C και μπορεί να σε απαλλάξει από τις δυσάρεστες τοξίνες. Σημαντικό είναι το πόσο καλά λειτουργούν τα λεμόνια στο να μεταβολίζονται από το σώμα μας. Οι ιδιότητες του λεμονιού είναι πολύ ωφέλιμες και για το ήπαρ του οποίου την υγεία μπορούν να διαφυλάξουν. Το να λειτουργεί σωστά και να διατηρείται το ήπαρ υγιές είναι επιτακτικής ανάγκης για την καλή πέψη και την καύση λίπους από τη στιγμή που το ήπαρ είναι ένα από τα όργανα που θεωρούνται υπεύθυνα για τέτοιες λειτουργίες. Γι΄ αυτό και τα λεμόνια τα βάζουμε στην κατηγορία με τα φρούτα που καίνε το λίπος μια και με τις ιδιότητές τους συμβάλλουν σε αυτό.
4.Καρπούζι: Το καρπούζι είναι ένα φρούτο που συχνά κατηγορείται για την περιεκτικότητά του σε ζάχαρη ενώ στην ουσία δεν έχει πολλές θερμίδες και περιέχει συστατικά πολύ θρεπτικά και προσφέρει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό. Να αναφέρουμε ότι περιέχει σε μεγάλο βαθμό λυκοπένιο, ουσία αντιοξειδωτική αλλά και βιταμίνες A και C. Τώρα, όσον αφορά στη συνδρομή του για την απώλεια βάρους και την καύση λίπους, το καρπούζι είναι ένα φρούτο με μεγάλο ποσοστό νερού κάτι που σημαίνει ότι η κατανάλωσή του μας προκαλεί κορεσμό και δεν αισθανόμαστε άμεσα πείνα, ενώ το σημαντικότερο είναι πως σύμφωνα με έρευνες το να τρως καρπούζι βελτιώνει το προφίλ λιπιδίων και μπορεί να μειώσει τη συσσώρευση του λίπους στο σώμα μας. Άρα, είναι κατανοητό γιατί και το καρπούζι ανήκει στα φρούτα που καίνε το λίπος.
5.Ροδάκινα : Σύμφωνα με κάποιες νέες μελέτες τα πυρηνόκαρπα φρούτα στα οποία ανήκουν τα ροδάκινα (όπως επίσης τα νεκταρίνια και τα δαμάσκηνα), μπορούν να αποκρούσουν το λίπος της κοιλιάς κυρίως μια και διαθέτουν ισχυρές φαινολικές ενώσεις που μπορούν να διαμορφώσουν την έκφραση του γονιδίου λίπους. Τα φρούτα αυτής της κατηγορίας θεωρείται πως είναι αυτά που έχουν χαμηλότερα ποσοστά σε φρουκτόζη ή σάκχαρα.
6.Μούρα: Σύμφωνα με μελέτες και έρευνες, τα διάφορα μούρα (σμέουρα, μύρτιλα, κ.ά) διαθέτουν μεγάλο ποσοστό από πολυφαινόλες, ουσίες δηλαδή που έχουν τη δυνατότητα να βοηθούν στην απώλεια σωματικού βάρους αλλά και να εμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους. Επομένως έμμεσα θεωρούνται κι αυτά φρούτα που καίνε το λίπος μια και βοηθούν στο να σταματήσει ο σχηματισμός του. Επιπλέον, τα μούρα διαθέτουν πολλές ίνες αλλά και υψηλό ποσοστό νερού, άρα αυτό σημαίνει πως μας κρατούν χορτάτους όταν τα καταναλώνουμε και αισθανόμαστε πλήρεις, κάτι που μας απομακρύνει από τα ανεπιθύμητα τσιμπολογήματα.
7.Ντομάτες: Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό ότι η ντομάτα ανήκει στα φρούτα που καίνε το λίπος. Η ντομάτα είναι πλούσια σε βιταμίνη C αλλά επίσης διαθέτει την ουσία λυκοπένιο και παρακινεί την παραγωγή ενός αμινοξέως που ονομάζεται καρνιτίνη. Η καρνιτίνη, σύμφωνα με έρευνες συμβάλλει στο να επιταχύνεται η ικανότητα για καύση λίπους στο σώμα κατά 1/3 περίπου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα