Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ενδείξεις ότι μπορεί να συμβεί ένα μεγάλο οικονομικό Γεγονός στη Γερμανία!!


(Economic Collapse
Πρόκειται να συμβεί κάτι στη Γερμανία που θα ταρακουνήσει ολόκληρο τον κόσμο; 

Σύμφωνα με τα ανησυχητικά νέα της Intel που έχω λάβει, ένα σημαντικό οικονομικό γεγονός στη Γερμανία θα μπορούσε να είναι επικείμενο. 

Τώρα, όταν λέω επικείμενο, δεν εννοώ ότι αυτό θα συμβεί αύριο. Αλλά πιστεύω ότι έχουμε εισέλθει σε μια εποχή του χρόνου, όταν μια άλλη στιγμή "Lehman Brothers» μπορεί να συμβεί.

 Οι περισσότεροι παρατηρητές έχουν την τάση να θεωρούν τη Γερμανία ως ισχυρό κόμβο που κατέχει το υπόλοιπο της Ευρώπης μαζί και οικονομικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι το σοβαρό πρόβλημα είναι κάτω από την επιφάνεια. 

Καθώς γράφω αυτά, ο γερμανικός DAX χρηματιστηριακός δείκτης είναι κάτω, κοντά στο 20% από το υψηλό όλων των εποχών του Απριλίου, και υπάρχουν πολλά σημάδια της αναταραχής στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας. 

Υπάρχουν πολύ λίγες τράπεζες στον κόσμο που είναι πιο διάσημες και έχουν μεγαλύτερη επιρροή από ό, τι η Deutsche Bank, και έχει κάνει  πρόσφατα πρωτοσέλιδα για όλους τους λάθος λόγους.

Ακριβώς όπως είδαμε με τη Lehman Brothers, οι τράπεζες που είναι "too big to fail" δεν καταρρέουν ξαφνικά από την μια μέρα στην άλλη. Η αλήθεια είναι ότι πάντα υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια εκ των προτέρων αν κοιτάξετε αρκετά προσεκτικά.

Στις αρχές του 2014, οι μετοχές της Deutsche Bank διαπραγματεύονταν πάνω από τα 50 δολάρια ανά μετοχή. Από τότε, έχουν μειωθεί περισσότερο από 40%, και τώρα διαπραγματεύονται κάτω από 29 δολάρια ανά μετοχή.



Είναι κοινή γνώση ότι η εταιρική κουλτούρα της Deutsche Bank είναι βαθιά διεφθαρμένη, και η τράπεζα έχει φερθεί εξαιρετικά απερίσκεπτα τα τελευταία χρόνια.

Αν είστε υπερβολικά παράτολμοι αλλά έχετε κέρδη συνέχεια, τότε όλα είναι εντάξει. Δυστυχώς για την Deutsche Bank, το τέλος βρίσκεται όλο και πιο κοντά.

Πριν από την «ξαφνική κατάρρευση" της Lehman Brothers στις 15 Σεπ, 2008, υπήρξαν αναφορές των μέσων ενημέρωσης περί μαζικών απολύσεων στην εταιρεία. Για να σας δώσω μερικά παραδείγματα, το CNBC ανέφερε για το θέμα αυτό στις 10 Μαρτίου 2008 και οι New York Times ανέφεραν για το θέμα αυτό στις 28 Αυγούστου, 2008.

Όταν οι μεγάλες τράπεζες αρχίζουν να μπαίνουν στο σοβαρό πρόβλημα, αυτό κάνουν. Αρχίζουν να απαλλάσσονται από το προσωπικό τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας που η Deutsche Bank ανακοίνωσε πρόσφατα είναι τόσο ανησυχητικές ...

Η Deutsche Bank σκοπεύει να μειώσει περίπου 23.000 θέσεις εργασίας, ή περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού προσωπικού, μέσω απολύσεων, κυρίως σε δραστηριότητες της τεχνολογίας και, διαχωρίζοντας τις πηγές χρηματοδότησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Αυτό θα φέρει το εργατικό δυναμικό του ομίλου μειωμένο κατά 75.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης περίπου στο πλαίσιο μιας αναδιοργάνωσης στο στάδιο της οριστικοποίησης με νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο τον 
John Cryan, ο οποίος ανέλαβε τον έλεγχο της μεγαλύτερης τράπεζας στη Γερμανία τον Ιούλιο, με την υπόσχεση να μειώσει το κόστος.

Ο Cryan παρουσίασε τα προκαταρκτικά στοιχεία του σχεδίου στα μέλη του εποπτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Deutsche Bank έχει επίσης να αντιμετωπίσει νομικά προβλήματα. Το παρακάτω είναι ένα σύντομο απόσπασμα από ένα πρόσφατο άρθρο του Zero Hedge ...


Φυσικά τα νομικά προβλήματα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για το τι έχει συμβεί στην Deutsche Bank κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Το παρακάτω είναι ένα πολύ καλό χρονοδιάγραμμα μερικών από τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν πλήξει την Deutsche Bank από τις αρχές του περασμένου έτους. Προέρχεται από ένα άρθρο του NotQuant που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούνιο με τίτλο «Είναι η Deutsche Bank η επόμενη Lehman;" ...

Τον Απρίλιο του 2014, η Deutsche Bank είχε αναγκαστεί να αυξήσει  επιπλέον του 1,5 δισ κεφαλαίων Tier 1 για να στηρίξει την κεφαλαιακή της δομή. Γιατί;


Ένα μήνα αργότερα, τον Μάιο του 2014, η μάχη για ρευστότητα συνεχίστηκε όταν η DB ανακοίνωσε την πώληση μετοχών αξίας € 8.000.000.000 με έκπτωση έως και 30%. Γιατί και πάλι; Ήταν μια κίνηση απόκρυψης της πραγματικότητας από όλα τα 
μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν το χρηματοπιστωτικό. Η ήρεμη προς τα έξω εικόνα της Deutsche Bank δεν φαίνεται να αντανακλάται και έσπευσαν για αύξηση της ρευστότητας. Κάτι ήταν αναμφισβήτητα σάπιο πίσω από την κουρτίνα.

Έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους: η Deutsche Bank απέτυχε στο "τεστ αντοχής" του τραπεζικού κλάδου και της δόθηκε αυστηρή προειδοποίηση να καλύψει αυτό με κεφαλαιακή διάρθρωση.


Τον Απρίλιο, η Deutsche Bank επιβεβαιώνει τη συμφωνία της με ένα κοινό διακανονισμό με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά τον χειρισμό του LIBOR. Η τράπεζα έχει επωμισθεί ένα τεράστιο ποσόν $ 2,1 δισ καταβολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. (Παρόλα αυτά, ένα μικρό ποσοστό από τα ''εγκληματικά'' κέρδη τους).


Τον Μάιο, σε έναν από τους CEOs της Deutsche Bank, τον Anshu Jain δίνεται ένα τεράστιο ποσό από το διοικητικό συμβούλιο. Υποθέτουμε ότι πρόκειται για μια «κίνηση κρίσης». Σε περιόδους κρίσης η δύναμη της εκτελεστικής εξουσίας είναι συχνά αυξημένη.


Την 5η Ιουνίου: η Ελλάδα χάνει την καταβολή της προς το ΔΝΤ. Ο κίνδυνος αθέτησης των υποχρεώσεων του χρέους θεωρείται πλέον οξύς. Αυτό έχει τεράστιες επιπτώσεις για την Deutsche Bank.


Ιούνιος 6/7: (ΣαββατοΚύριακο, και αμέσως μετά αθέτησε την καταβολή η Ελλάδα στο ΔΝΤ) ανακοινώνεται αποχώρηση έκπληξη των δύο Διευθύνοντων Συμβούλων της Deutsche Bank από την εταιρεία. (Μόλις ένα μήνα μετά τον Jain δίνεται νέα διεύρηνση στις αρμοδιότητές του). και ο Anshu Jain θα παραιτηθεί για πρώτη φορά στο τέλος του Ιουνίου. Ο Jürgen Fitschen θα παραιτηθεί τον επόμενο Μάιο.


9η Ιουνίου: Η S & P μειώνει την πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Bank σε BBB + Μόλις τρεις βαθμίδες πάνω από "σκουπίδια". (Παρεμπιπτόντως, ΒΒΒ + είναι ακόμη χαμηλότερο από ό, τι η υποβάθμιση της Lehman - που προηγήθηκε της κατάρρευσης της μόλις 3 μήνες πριν)


Έχετε αρχίσει να παίρνεται μια ιδέα; Αυτά δεν είναι σημάδια μιας υγιούς τράπεζας.

Αυτό που κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα είναι το πόσο απερίσκεπτα 
έχει συμπεριφερθεί η Deutsche Bank. 

Κάποια στιγμή, εκτιμήθηκε ότι η Deutsche Bank είχε ένα εντυπωσιακό νούμερο έκθεσης σε παράγωγα αξίας 75 τρισεκατομμύριων δολάριων.  Λάβετε υπόψη ότι το γερμανικό ΑΕΠ για έναν ολόκληρο χρόνο είναι μόνο περίπου 4 τρισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, όταν η Deutsche Bank καταρρεύσει τελικά, δεν θα υπάρχουν αρκετά χρήματα στην Ευρώπη (ή οπουδήποτε αλλού για εκείνο το θέμα) για να καθαρίσει το χάος. 

Αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα του γιατί εφιστώ συνεχώς την προσοχή σχετικά με τον κίνδυνο αυτών των «οικονομικών όπλων μαζικής καταστροφής ".

Αν η Deutsche Bank καταρρεύσει εντελώς, θα είναι μια οικονομική καταστροφή πολύ χειρότερη από ό, τι αυτή της Lehman Brothers. 


Κυριολεκτικά θα ''βυθίσει'' το σύνολο του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα προκαλέσει παγκόσμιο οικονομικό πανικό σε μια κλίμακα που κανείς από εμάς δεν έχει δει ποτέ πριν.

kavalarissa

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα