Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Αφθονία (και οικονομική κρίση)

 Καλλιόπη Παπαχατζάκη 




Αφθονία 

Όλοι μας έχουμε διαβάσει πολλά άρθρα για την αφθονία και όλα τους είναι πολύ όμορφα και αληθινά.

Θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ την δική μου οπτική γωνία και να πω για άλλη μια φορά αυτά που έχουν ήδη ειπωθεί αλλά ίσως και κάτι ακόμα...   

Αφθονία είναι το αίσθημα της πληρότητας και της ικανοποίησης. Αφθονία είναι η σκέψη και η αίσθηση το έχω,του έχουμε. Όχι μόνο υλικά αγαθά αλλά και υγεία,φίλους,αγάπη,ιδέες και τόσα άλλα. 

Νιώθοντας αφθονία, έλκουμε αφθονία,είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί να λάβουμε όλα τα καλά. Αφθονία συνήθως έλκουμε στον τομέα που είναι λιγότερο μπλοκαρισμένος για εμάς και όχι τόσο στον τομέα που έχουμε έλλειψη και την αποζητάμε. Ελκύουμε την αφθονία εκεί που ήδη νιώθουμε ότι έχουμε! 

Το σημαντικότερο ίσως κλειδί για να ξεκλειδώσουμε την αφθονία είναι η ευγνωμοσύνη (και άλλα,όπως η αίσθηση της αξίας μας,οι περιοριστικές πεποιθήσεις ,πόσο ανοιχτοί είμαστε στο δίνω αλλά και στο λαμβάνω.) 

Το να εστιάζουμε σε αυτά που ήδη έχουμε και να νιώθουμε ευλογία,ευχαρίστηση,ικανοποίηση,ευγνωμοσύνη ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα,μιας και τίποτα δεν είναι δεδομένο, είναι μια πρακτική ανεκτίμητης αξίας.  


 Ας κοιτάξουμε λίγο γύρω μας,τον προσωπικό μας κόσμο κι ας νιώσουμε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουμε. Ας κοιτάξουμε γύρω μας λίγο πιο πέρα από τον προσωπικό μας κόσμο κι ας νιώσουμε ευγνωμοσύνη για όλα όσα υπάρχουν. Ας κοιτάξουμε ακόμα λίγο πιο πέρα σε ολόκληρο το σύμπαν και θα διαπιστώσουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η αφθονία είναι η φυσική κατάσταση της ύπαρξης,η Θεϊκή κατάσταση.

 Η αφθονία μας, σταματάει εκεί που που σταματούν οι σκέψεις μας,οι οποίες δημιουργούν τις εμπειρίες μας. Η ανθρώπινη φύση είναι περιορισμένη και περιορισμούς δημιουργεί. Ας διευρύνουμε τις σκέψεις μας για να διευρύνουμε τον κόσμο μας! 

  Μιλάμε για έλλειψη και κρίση-ναι πράγματι έχουν αλλάξει τα πράγματα-αλλά ίσως αυτό είναι μια καλή ευκαιρία για να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση μας με τον υλικό κόσμο,αυτά που 'έχουμε δημιουργήσει,αυτά που θέλουμε να δημιουργήσουμε και ΓΙΑΤΙ. 

Ποιο είναι το κίνητρο της πλειοψηφίας τουλάχιστον για όλα όσα θέλαμε να δημιουργήσουμε;

 -Ένα σπίτι 200 τμ για να εξασφαλίσουμε το μέλλον,για ασφάλεια. Μήπως αυτό το κάναμε από πλεονεξία,ανασφάλεια και φόβο; 

-Πολλά ρούχα,αυτοκίνητα,υλικά αγαθά. Για να νιώσουμε αξία,αναγνώριση,πληρότητα; Μήπως τελικά υποκινούμασταν από το αίσθημα της έλλειψης; υλικής και συναισθηματικής; 

-Πολλές εξόδους και διασκεδάσεις για να νιώσουμε σύνδεση,επικοινωνία,ευχαρίστηση; Μήπως πίσω από αυτό ήταν η μοναξιά; Ήταν το κίνητρο μας για δημιουργία η αφθονία,η ευγνωμοσύνη η πληρότητα; Η σιγουριά και η εμπιστοσύνη; 

Φυσικά μπορούμε να έχουμε και δικαιούμαστε να έχουμε και σπίτι,και ρούχα,και αμάξι και διασκέδαση κλπ. 

Το κίνητρο μας όμως κάνει την διαφορά! 

Να χουμε ένα σπίτι για την φυσική ανάγκη της στέγασης με αίσθημα ασφάλειας και ευγνωμοσύνης και το αίσθημα του έχω. Να έχουμε υλικά αγαθά για την χρησιμότητα τους και την διευκόλυνση της ζωής μας με μέτρο και ισορροπία. Να διασκεδάζουμε,να ψυχαγωγούμαστε με το αίσθημα του μοιράζομαι,ξεκουράζομαι,απολαμβάνω με χαρά και ισορροπία   Πχ. Θέλω πάρα πολύ ένα ταξίδι στην Χαβάη αλλά δεν μπορώ να το έχω. 

Ας αναρωτηθούμε: τι είναι αυτό που θέλω πραγματικά; να δω από κοντά εκείνο το σημείο της γης; θέλω να νιώσω ηρεμία και απεραντοσύνη; 
θέλω να νιώσω ότι έχω τόση αφθονία στην ζωή μου που μου επιτρέπει να πραγματοποιήσω ένα τόσο ακριβό και μακρινό στόχο;μήπως θέλω να αποφύγω τα θέματα της ζωής μου; κλπ.

 Βρίσκοντας το βαθύτερο μας κίνητρο άρα και την βαθύτερη ανάγκη μας πίσω από την επιθυμία,μπορώ να την ικανοποιήσω ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. 

Διαφορετικά το ταξίδι στην Χαβάη θα με ανακουφίσει για λίγο και μετά πάλι θα νιώσω ανικανοποίητος-η. 

Όταν αναγνωρίσουμε τις βαθύτερες ανάγκες μας με ειλικρίνεια θα μπορέσουμε να πράττουμε πιο ουσιαστικά για την ικανοποίηση τους και να είμαστε ανοιχτοί αυτό να γίνει με πολλούς άλλους τρόπους που ούτε καν είχαμε φανταστεί.   

Μήπως η έλλειψη/κρίση είναι ένας καλός λόγος να ισορροπήσουμε; να στραφούμε προς τα μέσα,να επανεξετάσουμε ,να επαναπροσδιορίσουμε τα κίνητρα μας; Nα γνωρίσουμε βαθιά τον εαυτό μας και τις πραγματικές μας ανάγκες; και να βρούμε την ισορροπία;

 Κι αυτό ισχύει για αυτούς που είχαν πολλά και τώρα έχουν λιγότερα αλλά και γι αυτούς που είχαν λίγα και τώρα έχουν ακόμα λιγότερα.  

 Όλοι μας αξίζουμε την αφθονία. Όλοι μας αξίζουμε να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας με ευκολία και σεβασμό στον εαυτό μας και στους άλλους (και στην γη μας). Όλοι μας αξίζουμε να νιώθουμε ασφάλεια,να μπορούμε να προσφέρουμε στην οικογένεια μας και στο σύνολο. ΟΛΟΙ όμως,όχι μόνο στην δύση και στις προνομιούχες χώρες. 

Γι αυτό ας εστιάσουμε προς τα μέσα. Ας βρούμε εκείνο το σημείο μέσα μας που νιώθει ήδη πληρότητα,αφθονία,γαλήνη ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες. 

Υπάρχει μια κατάσταση ηρεμίας,αγάπης και σιγουριάς μέσα μας που τίποτα δεν μπορεί να την διαταράξει. Ας δημιουργούμε από εκεί. Δημιουργίες χαράς και ειρήνης,με ευγνωμοσύνη και αγάπη. 

Όλοι έχουμε το δικαίωμα να έχουμε χαρά στην ζωή μας. Ας ακολουθήσουμε τον δρόμο της χαράς για να φέρουμε χαρά στον κόσμο. Ας αναγνωρίσουμε την αφθονία που ήδη υπάρχει.

 Παντού! Όχι μόνο στα υλικά αγαθά. Υπάρχει αφθονία στον ήχο των τζιτζικιών. Στα χρώματα και την ποικιλία των λουλουδιών. Στα σχήματα των σύννεφων. Ακόμα και σε πράγματα που δεν συνηθίζουμε να τα συνδέουμε με αφθονία,όπως οι σκέψεις μας. 

Τί αφθονία σκέψεων που όλοι έχουμε! Κοιτάξτε τα υλικά πράγματα που ήδη υπάρχουν. Πόσα αυτοκίνητα βλέπετε γύρω σας; δεν είναι αυτό αφθονία; 

Ας μην περιορίζουμε την σκέψη μας και την αντίληψη μας.

 Αφθονία υπάρχει παντού γύρω μας σε όλες τις μορφές. 

Ας νιώσουμε ευγνωμοσύνη και χαρά. 

Ας πράξουμε με κίνητρο την αγάπη και το μοίρασμα νιώθοντας ήδη αφθονία και ικανοποίηση και είμαι σίγουρη ότι από αυτό το σημείο μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κόσμο ακόμα πιο όμορφο,ένα κόσμο ευημερίας και αφθονίας για εμάς και για όλους. 

  Είθε να βρούμε την ειρήνη μέσα μας και να εκδηλώσουμε την ειρήνη στον κόσμο. Είθε να βρούμε την αγάπη μέσα μας και να εκδηλώσουμε την αγάπη στον κόσμο.   Και έτσι είναι!   Ευχαριστώ Ευλογίες,αγάπη και φως σε όλους.  

 Καλλιόπη Παπαχατζάκη 

White Time healer


Λιγα λογια για εμενα:

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο το 1975. Σπούδασα γραφιστική,ασχολήθηκα με την ζωγραφική,το ελεύθερο και το αρχιτεκτονικό σχέδιο. Μου αρέσει η αναζήτηση και η ανακάλυψη!
 Πάντα μέσα μου είχα μια αγωνία και πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Με κάποιο τρπο γνώριζα πως υπάρχει κατι πέρα από αυτά που αντιλαμβανόμουν με τις φυσικές αισθήσεις,μέχρι που το 2000 έζησα ένα ανατρεπτικό και αναστρέψιμο γεγονός που έγινε η αιτία η αγωνία μου να μεγαλώσει και η ανάζητηση μου να ξεκινήσει!
 Τα χρόνια που ακολούθησαν πέρασα από τα χέρια πολλών θεραπευτών και δασκάλων όπου ο καθένας μου πρόσφερε ακριβώς αυτό που χρειαζόμουνα και ήμουν ετοιμη να μάθω και να λάβω την εκάστοτε χρονική περίοδο.
 Μου έμαθαν πως να γνωρίζω τον εαυτό μου,πως να θεραπεύω τα τραύματα μου,μου έμαθαν να αναγνωρίζω τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου και σιγά σιγά να παίρνω τα ηνία της δικής μου ζωής και να δημιουργώ την πραγματικότητα μου.

 Ολη αυτή η πορεία ήταν και είναι ένα συναρπαστικό,πολλές φορές δύσκολο, μα πάντα αληθινό και αξιόλογο ταξίδι προς τον πραγματικό-Aνώτερο Εαυτό,προς την Αλήθεια.
 


-To 2003 μυήθηκα στον 1ο βαθμό ρεϊκι και το 2006 στον 2ο βαθμό, όπου άρχισα να μαθαίνω για την συμπαντική ενέργεια,πως λειτουργεί,πως μας επηρρεάζει και μέσα από εξάσκηση και παρατήρηση έμαθα πολλά.

-Το 2008 άρχισα να κάνω διαλογισμό συστηματικά μέχρι σήμερα όπου και καθοδηγώ και ενθαρρύνω άλλους να ξεκινήσουν η/και να συνεχίσουν αυτό το μαγικό ταξίδι προς τον Εαυτό!

-Το 2010 μυήθηκα στο 1o βαθμό της ενεργειακής θεραπείας Universal White Time Healing  το 2011 στον 2ο βαθμό και το 2012 στον 3ο και 4ο βαθμό και στην διδασκαλία της Νέας Γης.

-Τον Ιανουάριο του 2013 έλαβα τον συντονισμό στην Μπλε ακτίνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ,καθώς επίσης και την μύηση στην Μετασχηματιστική Μωβ φλόγα του Αγ.Γερμανού και την μύηση στην ενέργεια του Yod που εξισορροπεί και εξαγνίζει την αρσενική και θηλυκή πλευρά.


Toν Φεβρουάριο του 2014 διδάχτηκα την θεραπευτική μέθοδο "Ο λαβύρινθος ως τρόπος θεραπείας". Μία μέθοδος που χρησιμοποεί το αρχέγονο σύμβολο του λαβύρινθου,οχι μόνο ως εξισορρόπηση αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου,αλλα και ως θεραπεία φέρνοντας στο συνειδητό και θεραπεύοντας ο,τι μας μπλοκάρει.

Toν Δεκέμβριο του 2014 ολοκλήρωσα την εκπαίδευση στην θεραπευτική τεχνική "Dream Journeys".
Μια θεραπευτική μέθοδο που μας συνδέει με τον Ανώτατο εαυτό μας και υπό την καθοδήγηση του μας δίνεται η δυνατότητα να θεραπεύσουμε τραυματικές και μπλοκαρισμένες εμπειρίες από άλλες ζωές,να αντιληφθούμε και να βιώσουμε τον σκοπό που εξυπηρέτησαν και να προχωρήσουμε χωρίς την επιβάρυνση τους.


-Τον Οκτωβριο (4-5/10/2014) είχα την τιμή να παρακολουθήσω την διδασκαλία του Beyond απο την
  Channie West-ambassador & supreme teacher of Universal White Time Ηealing.

 
“Θεραπεύοντας τις οικογενειακές σχέσεις και την γενεαλογία”  (2015)
Με την άδεια και την εκπαίδευση απο την Yvonne Ritzen (θεραπεύτρια επί σειρά ετών και δασκάλα του White Time) εξασκώ μέσα από θεραπευτικές συνεδρίες ένα εξαιρετικό θεραπευτικό υλικό 
που εργάζεται με το παρόν μας  και 13εις γενεές πριν από εμάς.



Εύχομαι καλό ταξίδι σε όλους εσάς που τολμάτε να ξεκινήσετε την δική σας εσωτερική-πνευματική αναζήτηση!

Ευχαριστώ.
Ευλογίες,αγάπη και φως σε όλους!

Καλλιόπη Παπαχατζάκη

email:kalliopisoulart@gmail.com

kalliopi99.wix

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα