Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Σκέψου και δράσε διαφορετικά. Άσε το δικό σου ίχνος.


draseτου Γιάννη Αραχωβίτη
Η ευρηματικότητα και η δημιουργικότητα είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά των πετυχημένων ανθρώπων.
Μερικές φορές η ευελιξία στην σκέψη, στην προσέγγιση ενός προβλήματος είναι ο καταλύτης που δίνει το προβάδισμα σε αυτούς που ξέρουν και σκέπτονται με διαφορετικούς από τους συνηθισμένους τρόπους.
Το να κτυπάς γροθιά στον τοίχο μπορεί να είναι ένδειξη ενός γενναίου άνδρα, αλλά το να βρίσκεις τρόπο να ξεπερνάς τον τοίχο χωρίς να τον αντιμετωπίσεις είναι ευφυΐα, είναι ευστροφία και ένδειξη μυαλού που αναζητά νέες λύσεις, πέρα από τις συνηθισμένες.
Η μεγάλη πρόοδος του ανθρώπου δεν έγινε από καβαλάρηδες με σπαθιά στα χέρια. Έγινε από ανθρώπους που έβρισκαν λύσεις μέσα από την δημιουργία, από την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων και εφευρέσεων που έδωσαν ώθηση σε ολόκληρη την οικουμένη να περνάει σε επόμενα επίπεδα εξέλιξης. Τις περισσότερες φορές είναι ο τρόπος και όχι ο κόπος που κάνει την ειδοποιό διαφορά. Είναι αυτή η διαφορετική ματιά, το ξεχωριστό άγγιγμα, που ανοίγει ένα νέο πεδίο, ένα νέο μονοπάτι, ένα νέο τομέα στην επιστήμη, στο εμπόριο, στην επικοινωνία.
Είναι αυτό, που οι περισσότεροι στην αρχή, το θεωρούν παράλογο, περίεργο αλλόκοτο, που ανοίγει νέες εποχές και που το αποκαλούν, έστω και εκ των υστέρων, ιδιοφυές.

Πόσες και πόσες φορές πρωτοπόροι της σκέψης και του επιχειρείν δεν θεωρήθηκαν αιρετικοί; Πόσες φορές διορατικοί και χαρισματικοί άνθρωποι σαν τον Γαλιλαίο δεν διώχτηκαν γιατί έβλεπαν κάτι που οι άλλοι δεν μπορούσαν ούτε καν να το συζητήσουν;
Αν θες να αφήσεις εποχή μην ακολουθείς συνεχώς το μονοπάτι. Βγες από την περπατημένη και άφησε το δικό σου ίχνος εκεί που κανείς δεν τόλμησε να περπατήσει.

successmentor

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα