Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Έχεις την επιθυμία να βοηθήσεις τον εαυτό σου;

MIKRES-ANASES-EYTYXIAS-KAT-TSEMPERLIDOY-EXEIS-THN-EPITHYMIA-NA-BOHTHISEIS-TON-EAYTO-SOY

Υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται βαθιά να παραπονιούνται συνεχώς για το πόσο άσχημα είναι τα πράγματα, φτάνει να μην κάνουν τίποτα για να λύσουν τα προβλήματά τους.
Βλέπουν τον εαυτό τους σαν θύματα άδικων καιρών, άδικων συμπτώσεων ή άδικων συνθηκών και περιμένουν παθητικά κάποιον άλλο ή κάποια σύμπτωση να φτιάξει για λογαριασμό τους τα πράγματα.
Συνήθως αυτό δεν συμβαίνει. Οπότε περνάει ο καιρός και μετά από χρόνια νιώθουν το ίδιο χάλια, περιμένοντας ένα θαύμα ή την απόδοση δικαιοσύνης για να γίνει καλύτερη η ζωή τους.
Αλλά για να νιώθεις ευτυχισμένος, χρειάζεται να πληρώσεις ένα τίμημα. Αντί να ρίχνεις το φταίξιμο στον κόσμο γύρω σου, να πάρεις ο ίδιος την ευθύνη για να αλλάξεις τη ζωή σου. Να δουλέψεις σκληρά, να πάρεις μέτρα, να περάσεις σε δράση ο ίδιος για να αλλάξεις προς το καλύτερο τη ζωή σου.
Ακόμα και ραντεβού σε ψυχολόγο να πας, χρειάζεται εσύ ο ίδιος, να κλείσεις το ραντεβού, όχι να κλείσει άλλος για λογαριασμό σου, βοηθώντας σε.
Αυτό σημαίνει ότι θέλεις εσύ ο ίδιος να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Ότι θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι σου το πρωί. Ότι θέλεις να φροντίσεις τον εαυτό σου. Ότι θέλεις να κυνηγήσεις τους στόχους σου, βραχυχρόνιους ή μακροχρόνιους. Θέλεις να ρωτήσεις γνώμες, συμβουλές, βοήθεια. Να σκεφτείς λίγο διαφορετικά, να αλλάξεις τον τρόπο που έκανες μέχρι χθες τα πράγματα. Να μάθεις καινούργιες δεξιότητες, δεξιοτεχνίες.
Να ανασκουμπωθείς και να κουνήσεις τα χέρια σου προς κάθε κατεύθυνση. Επαγγελματικά, προσωπικά, οικογενειακά, σχέσεις, όλα είναι στο χέρι σου να πάρουν διαφορετική τροπή αν εσύκάνεις κάτι. Φτάνει να το θελήσεις.
Γενικά μπορεί να χρειαστεί να:

  • Μάθεις τώρα μια ξένη γλώσσα
  • Διαφωνείς με τους άλλους με καινούργιο τρόπο
  • Αποκτήσεις νέα επιτηδειότητα
  • Χτυπήσεις πόρτες που παλιά δε θα έκανες
  • Εργαστείς σε μια δουλειά διαφορετική από τις σπουδές σου
  • Εκφράζεις πιο συχνά την αγάπη σου
  • Δώσεις περισσότερο χρόνο σε φίλους σου
  • Σταματήσεις να βρίζεις
  • Κρατάς αυστηρό οικονομικό προϋπολογισμό
Όλοι μας έχουμε ζήσει στιγμές με μεγάλες δυσκολίες στο σχολείο, μεγάλες απώλειες στη δουλειά ή μας έχουν απορρίψει σε μια σχέση. Πέφτουμε στις μαύρες μας. νιώθουμε χάλια, χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας και νιώθουμε θύματα που τα γεγονότα μας ξεπερνούν.
Τα παραπάνω γεγονότα σαφώς έχουν το βάρος τους στη διάθεσή μας. Αλήθεια είναι, είναι πραγματικό γεγονός.
Όλα τα εξωτερικά γεγονότα επηρεάζουν τη χημεία του σώματός μας αρνητικά ή θετικά. Δεν μπορείς να εμποδίσεις να αλλάξει η χημεία του σώματός σου, λόγω γεγονότων, αλλά ούτε και να εμποδίσεις ή να προλάβεις τα αρνητικά γεγονότα.
Όλοι έχουν μερίδιο στην απογοήτευση και στις τραγωδίες της ζωής, συμπεριλαμβανομένων των πιο πετυχημένων, των πιο διάσημων, των πιο ισχυρών της ανθρωπότητας.
Γι’ αυτό δεν έχουν σημασία μόνο τα γεγονότα αλλά και οι απόψεις μας, το πώς βλέπουμε τα γεγονότα. Οι σκέψεις μας δημιουργούν τις διαθέσεις μας, τα κέφια μας, τις μαύρες μας.
Αν η διάθεσή σου είναι πάντα θετική απέναντι στον εαυτό σου, αν έχεις αναλάβει τη φροντίδα του εαυτού σου, αν τον έχεις «υιοθετήσει», περιμένει από σένα να κάνεις κάτι γι’ αυτόν.
Πιστεύω ότι  ο εαυτός μου, με χρειάζεται να τον ενθαρρύνω. Έχω αναλάβει να τον παρηγορώ στα δύσκολα. Είναι η βοήθεια που μπορώ να μου προσφέρω, παράλληλα με τη νέα μου προσπάθεια να ακονίσω, να οξύνω τις ικανότητές μου σε νέους επαγγελματικούς τομείς.
Φωτό από: www.pinterest.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα