Όλος ο κόσμος περιμένει την ανάπτυξη, χωρίς όμως να ξέρει τι «ανάπτυξη» τον περιμένει!

Διαβάζουμε συχνά αυτά που γράφονται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ γιατί είναι ο κύριος εκφραστής της Παγκόσμιας Οικονομίας – της Παγκοσμιοποίσης, όπως λένε οι ίδιο με καμάρι.

Τα 13 σημάδια ότι η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση είναι σχεδόν εδώ

Μην χαίρεστε, ούτε βιομηχανική είναι, ούτε καν.. «επανάσταση». Και ούτε θέσεις εργασίας προσφέρουν. Το μόνο που προσφέρουν είναι 13 βήματα προς την Οργουελική εποχή, τον έλεγχο των πληθυσμών και την μείωση τους.
Η ανάπτυξη στο μέλλον

800 τεχνολογικοί ηγέτες απαντούν σε ερωτήματα:

1. Εμφυτεύματα και “φορετές” τεχνολογίες

Θυμάστε τα ογκώδη κινητά τηλέφωνα στη δεκαετία του ’80; Μέχρι το 2025, όταν θα κοιτάζετε πίσω στο smartphone σας θα είναι το ίδιο πράγμα. Η συντριπτική πλειοψηφία (82%) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, το πρώτο εμφυτεύσιμο κινητό τηλέφωνο θα είναι διαθέσιμο στο εμπόριο. Ακόμα περισσότεροι (91%) δήλωσαν ότι το 10% από εμάς θα πρέπει να φορούν ρούχα που είναι συνδεδεμένα με το διαδίκτυο.

2. Η ψηφιακή παρουσία μας

Μόλις 10 χρόνια πριν, ως «ψηφιακή παρουσία» θεωρείτο μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τώρα, ακόμη και οι παππούδες σας έχουν μια σελίδα στο Facebook, ένα λογαριασμό Twitter και μια προσωπική ιστοσελίδα. Μέχρι το 2025, το 80% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο θα έχουν μια ψηφιακή παρουσία, σύμφωνα με το 84% των εμπειρογνωμόνων που συμμετείχαν στην έρευνα.

3. Όραση και διαδίκτυο

Από το 2025, όσοι χρειάζονται γυαλιά,  θα μπορούσαν να είναι οι πιο cool απ΄όλους: 86% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το 10% των γυαλιών ανάγνωσης θα πρέπει να συνδεθεί στο διαδίκτυο και θα επιτρέπει στο χρήστη την πρόσβαση σε μια πληθώρα εφαρμογών και δεδομένων εν κινήσει.

4. Πανταχού παρούσα πληροφορική

Σήμερα το 57% του κόσμου δεν είναι συνδεδεμένο. Σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι κατά την επόμενη δεκαετία, το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει τακτική πρόσβαση στο διαδίκτυο, «εκδημοκρατίζοντας» τα πολλά οφέλη της ψηφιακής επανάστασης.

5. Υπερυπολογιστής τσέπης

Πέρυσι, οι παγκόσμιοι ρυθμοί διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας ανήλθε στο 50%. Σύμφωνα με το 81% όσων συμμετείχαν στην έρευνα μας, μέσα στην επόμενη δεκαετία, το 90% του κόσμου θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα smartphones. Όχι μόνο θα αυξήσει τα ποσοστά διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας, αλλά και οι ίδιες οι συσκευές θα είναι ακόμη πιο εξελιγμένες, καθιστώντας τη χθεσινή υπερυπολογιστών χλωμή σε σύγκριση.

6. Αποθήκευση για όλους

Θα μπορείτε να παράγετε τεράστιες ποσότητες περιεχομένου, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το πού να το αποθηκεύσετε. Μέχρι το 2025, το 91% των ειδικών που ερωτήθηκαν είπαν ότι οι περισσότεροι από εμάς (90%) θα έχουν απεριόριστη και δωρεάν ψηφιακή αποθήκευση.

7. Το διαδίκτυο για τα πράγματα

Γυαλιά, ρούχα, αξεσουάρ – με την αύξηση της υπολογιστικής ισχύος και την πτώση των τιμών του υλικού, θα μπορούμε να συνδέσουμε σχεδόν τα πάντα στο διαδίκτυο. Μέσα στην επόμενη δεκαετία, θα υπάρξουν 1 τρισ. αισθητήρες που θα συνδέονται με το Διαδίκτυο των πραγμάτων, σύμφωνα με το 89% των ερωτηθέντων. Οι ευκαιρίες που η εξέλιξη αυτή θα δώσει είναι σχεδόν απεριόριστες: οι συνδεδεμένοι αισθητήρες θα βελτιώσουν την ασφάλεια (από τα αεροπλάνα στα τρόφιμα), θα προσφέρουν αύξηση της παραγωγικότητας και θα μας βοηθούν να διαχειριζόμαστε τους πόρους μας πιο αποτελεσματικά και… “βιώσιμα”.

8. Έξυπνες πόλεις και σπίτια εξυπνότερα

Από το 2025, το 70% των ερωτηθέντων σκέφτονται ότι το 50% των προϊόντων που θα παραδίδονται στα σπίτια θα είναι συσκευές και μικροσυσκευές, όπως έξυπνα ψυγεία, θερμοστάτες και συστήματα ασφαλείας. Το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα έχουμε τις πρώτες πόλεις με πληθυσμό 50.000, χωρίς φανάρια. Το 10% από αυτά θα είναι χωρίς οδηγούς, σύμφωνα με το 79% των ερωτηθέντων. (βλέπε Τρίκαλα το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό)

 9.  Μεγάλα δεδομένα για μεγάλες ιδέες

Η πρώτη απογραφή κυβέρνησης έλαβε χώρα σχεδόν πριν 6.000 χρόνια πριν και από τότε, πολύ λίγα έχουν αλλάξει: σε πολλές χώρες, οι κάτοικοι εξακολουθούν να λαμβάνουν μια φόρμα με το ταχυδρομείο. Αλλά αυτό σύντομα θα είναι παρελθόν. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα (83%) πιστεύουν ότι μέχρι το 2025, τουλάχιστον μία κυβέρνηση θα έχει αντικαταστήσει την απογραφή του πληθυσμού με μεγάλες πηγές δεδομένων.

10.  Ρομπότ, λήψη αποφάσεων και ο κόσμος της εργασίας

Λιγότεροι από τους μισούς (45%) των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι μέχρι το 2025, θα δούμε την πρώτη μηχανή Τεχνητής Νοημοσύνης ως ένα εταιρικό συμβούλιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε τα ρομπότ στο χώρο εργασίας μέσα στα επόμενα 10 χρόνια: 75% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το 30% των εταιρικών έλεγχων θα διενεργούνται από ρομπότ, και το 86% δήλωσε ότι θα δούμε το πρώτο ρομποτικό φαρμακοποιό στις ΗΠΑ.

11. Άνοδος των ψηφιακών νομισμάτων

Σήμερα, μόνο ένα μικρό ποσοστό του παγκόσμιου ΑΕΠ – περίπου 0,025% – πραγματοποιείται με συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων, όπως το Bitcoin. Το 58% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ποσό θα αυξηθεί σε 10% έως το 2025. Ωστόσο, το 73% από αυτούς είπαν ότι πιστεύουν ότι θα δούμε κάποια κυβέρνηση να συλλέγει φόρους μέσω των ψηφιακών νομισμάτων.

12. Επιμεριστική οικονομία (sharing economy)

Όταν η April Rinne, μια εμπειρογνωμόνων της sharing economy, ήρθε στο Νταβός πριν από δύο χρόνια, πολύ λίγοι άνθρωποι γνώριζαν την έννοια: “Κάθε φορά που ρωτούσα κάποιον αν έχει ακούσει τη φράση, με κοίταζε επίμονα.” Σήμερα, οι Uber και Airbnb, δύο από τις πιο γνωστές εταιρίες επιμερισμού της οικονομίας, είναι οι τρίτες πιο πολύτιμες νεοσύστατες επιχειρήσεις στον κόσμο. Η ανάπτυξή τους δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει: σύμφωνα με το 67% των ερωτηθέντων, το 2025 τα περισσότερα ταξίδια θα γίνονται μέσω “κοινόχρηστων” αυτοκινήτων παρά με ιδιωτικά αυτοκίνητα. (Το αναφέρει και η Ατζέντα 21, καθώς και τη μετακίνηση με ποδήλατα, που τόσο προωθείται τελευταία).

13. 3D εκτύπωση

Ένα πρόσφατο άρθρο στο blog μας αναφέρεται στους 3D εκτύπωσης ως “έναν από τους πυλώνες της μελλοντικής παραγωγής”. Οι εμπειρογνώμονες που ερωτήθηκαν συμφώνησαν: 84% από αυτούς είπαν ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, το πρώτο 3D-τυπωμένο αυτοκίνητο θα είναι στην παραγωγή, και 81% δήλωσε ότι το 5% των καταναλωτικών προϊόντων θα εκτυπώνεται σε 3D. Αλλά η τεχνολογία θα προχωρήσει σε κάτι περισσότερο από την κατασκευή: 76% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι μέχρι το 2025, το ιατρικό προσωπικό θα έχει πραγματοποιήσει την πρώτη μεταμόσχευση ενός 3D-τυπωμένο ήπατος.
Τι σου είπαν, φίλε μου; Γίνε ανταγωνιστικός γιατί έρχεται η ανάπτυξη; Ρώτησες ποια είναι η ανάπτυξη; Όχι. Απλά τσακώνονται οι «μνημονιακοί» με τους «αντιμνημονιακούς» αν πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και την ΕΕ ή να πάμε σε δικό μας νόμισμα για να έρθει η φάκιν ανάπτυξη! Αυτή είναι, λοιπόν, η ανάπτυξη που εννοούν, την αποκαλούν χυδαία και «βιομηχανική επανάσταση» με κανέναν εργάτη, με κανένα χρήσιμο και απαραίτητο προϊόν για τον απλό πολίτη – μια τεχνολογική «επανάσταση» που όχι μόνο δεν θα προσφέρει θέσεις εργασίας αλλά θα λειτουργήσει ως παγκόσμια γενοκτονία για όσους ακόμα έχουν δουλειά, συμβάλλοντας στον επερχόμενο οικονομικό και κοινωνικό Αρμαγεδδώνα. 
Εκτός κι αν νομίζεις ότι ο Μεϊκαράκης, ο Τσίπρας, ο Θεοδωράκης, ο Καζάκης, ο Μιχαλολιάκος, ο Κουτσούμπας, ο Καμμένος, ή ο μαλακοΛεβέντης γνωρίζουν περισσότερα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το απόλυτο όργανο της Παγκόσμιας Ελίτ και Διακυβέρνησης!

Ουάουυυ!!!

Ξέχασα τον «Ουάου»! Αυτός σίγουρα ξέρει!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ