Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Γερμανικά ΜΜΕ - Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πόλεμο με τη Ρωσία στη Βαλτική

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το ΝΑΤΟ τελικά θα επικρατήσει και θα ανακτήσει την εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών του ΝΑΤΟ. Αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είναι εύκολο ή χωρίς μεγάλο κίνδυνο
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία στις χώρες της Βαλτικής. Το Πεντάγωνο έχει επεξεργαστεί διάφορα σχέδια και έχει εκτελέσει πολλά παιχνίδια πολέμου προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε μια υποτιθέμενη ρωσική επιθετικότητα,  έγραψε η γερμανική Wirtschafts Nachrichten. 

(Sputnik) Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το Πεντάγωνο έχει αναθεωρημένα σχέδια ως απάντησή του σε περίπτωση μιας στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους άμεσους γείτονες της Ρωσίας στην περιοχή της Βαλτικής, ανέφερε η  εφημερίδα.


Το νέο σχέδιο άμυνας των ΗΠΑ επικεντρώνεται στον λεγόμενο υβριδικό πόλεμο. Χρησιμοποιεί ατάκτως, στοχευμένη αποσταθεροποίηση της περιοχής, οργανώνοντας μαζικές διαδηλώσεις και χρήση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο σε κρίσιμες υποδομές.



Ως πρόσχημα για την στρατιωτική ενεργοποίησή της, οι ΗΠΑ και πάλι χρησιμοποίησε την υποτιθέμενη συμμετοχή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
"Η Εισβολή της Ρωσίας στη Ανατολική Ουκρανία παρότρυνε τις ΗΠΑ να ξεσκονίσουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης. Ήταν αρκετά ξεπερασμένα, "είπε ο ειδικός των ΗΠΑ Michael Flournoy , επικαλούμενος το ΕΝ. 

Από το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης, το ΝΑΤΟ έχει πραγματοποιήσει πολλές ασκήσεις πολέμου στα κράτη της Βαλτικής, για να προετοιμάσει τις δυνάμεις του για μια πιθανή κατάσταση, όταν η Ρωσία θα καταλάβει τα εδάφη των γειτόνων της Βαλτικής. Ωστόσο, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι ασκήσεις πολέμου μάλλον θα χρησιμεύσουν ως δικαιολογία για τις υψηλές στρατιωτικές δαπάνες στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης του ΝΑΤΟ, καθώς και μια αυξημένη παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη ανακοινώσει σχέδια για την ανάπτυξη πρόσθετων δεξαμενών και πυροβολικού στις Βαλτικές χώρες, όπως ανέφερε το CNN. Από το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης το ΝΑΤΟ έχει μεταφέρει μεγάλες ποσότητες βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Ανατολή.

Μέχρι στιγμής, το Πεντάγωνο σχεδιάζει για τα κράτη της Βαλτικής μόνο ασκήσεις πολέμου. Ωστόσο, έχουν σχεδιαστεί για να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στη Ρωσία. Ο Αμερικανικός στρατιωτικός στρατηγός David Ochmanek είναι πεπεισμένος ότι το ΝΑΤΟ είναι σε θέση να υπερισχύσει της Ρωσίας εάν ξεσπάσει μια στρατιωτική σύγκρουση στις χώρες της Βαλτικής.


«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το ΝΑΤΟ τελικά θα επικρατήσει και θα ανακτήσει την εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών του ΝΑΤΟ. Αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είναι εύκολο ή χωρίς μεγάλο κίνδυνο ", δήλωσε ο Ochmanek.



Πηγή: Sputnik News

kavalarissa

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα