Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί αρρωσταίνουμε πιο συχνά τον χειμώνα;

flu season
Γιατί η αρθρίτιδα επιδεινώνεται κυρίως το χειμώνα; Και γιατί αυξάνονται οι καρδιακές παθήσεις όταν έχει κρύο; Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που την συγκεκριμένη εποχή αρρωσταίνουμε πιο πολύ! Η απάντηση σύμφωνα με τους επιστήμονες κρύβεται στα γονίδιά μας!
Πολλά από τα γονίδιά μας αλλάζουν τη συμπεριφορά τους ανάλογα με την κάθε εποχή του χρόνου, με αποτέλεσμα να υπάρχει εποχιακή διακύμανση και σε πολλά προβλήματα υγείας.
Τα εν λόγω γονίδια είναι αυτά που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και οι ερευνητές εικάζουν ότι εντείνεται ή αμβλύνεται η δραστηριότητά τους αναλόγως με την εποχή του χρόνου, για να προετοιμάσουν τις άμυνες του σώματος εναντίον των απειλών που είναι πιθανότερο να δεχθεί σε κάθε εποχή.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Communications, διεξήχθη σε δείγματα αίματος και ιστών από περισσότερους από 16.000 εθελοντές απ' όλο τον κόσμο.
Ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Δρ. JohnTodd από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, εξέτασε 22.000 γονίδια και διαπίστωσε ότι το ένα τέταρτο παρουσίαζε σαφείς ενδείξεις αλλαγής αναλόγως με την εποχή του χρόνου.
Όπως έδειξε η μελέτη, σε χώρες όπως η Βρετανία όπου υπάρχει μεγάλη αλλαγή του καιρού από εποχή σε εποχή, οι γονιδιακές αλλαγές ήταν εντονότερες, με τα γονίδια τα είναι πιο δραστήρια κατά τους χειμερινούς μήνες.
Αντιθέτως, σε χώρες όπως η Ισλανδία όπου ο καιρός είναι σταθερά χειμερινός, οι εποχιακές διακυμάνσεις στη λειτουργικότητα των γονιδίων ήταν περιορισμένη.
Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί συμβαίνει αυτό, αν και υποστηρίζεται ότι τα γονίδια επηρεάζονται από περιβαλλοντικό ερεθίσματα, όπως το φως της ημέρας ή η θερμοκρασία.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα