Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί να τρώω ρόδι;

Γιατί να τρώω ρόδι;

Γράφει: Δωροθέα Γαληνού
Το ρόδι αποτελεί σύμβολο καλής τύχης.
Το ρόδι αποτελεί σύμβολο καλής τύχης.
Όμως εκτός από τους συμβολισμούς του καλό είναι να γνωρίζετε ότι χαρίζει ευεξία και καλή  υγεία. Και αυτό γιατί περιέχει βιταμίνες Α, C και Ε, σίδηρο και άλλα αντιοξειδωτικά (κυρίως τανίνες).
Σύμφωνα με την Βρετανική Διαιτητική Ένωση (British Dietetic Association) το ρόδι προλαμβάνει μια σειρά παθολογικών καταστάσεων όπως είναι ο  καρκίνος του προστάτη αλλά και οι καρδιακές παθήσεις.
Ρίχνει την πίεση
Επιστημονικές  μελέτες ,που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Καρδιολογίας της Βοστώνης απέδειξαν, ότι  ένα ποτήρι χυμός ροδιού , μειώνει την αρτηριακή  πίεση και έτσι μειώνεται ο κίνδυνος για  εκδήλωση κάποιας καρδιακής νόσου.


Καρκίνος του προστάτη

Άλλη μελέτη που έγινε από Αμερικανούς επιστήμονες απεδείχθη  ότι η καθημερινή κατανάλωση 227ml από χυμό ροδιού επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη των καρκινικών όγκων σε άνδρες με επαναλαμβανόμενο καρκίνο του προστάτη.
Μειώνει τη χοληστερίνη
Η  ημερήσια κατανάλωση μόλις 50ml από χυμό ροδιού (σε διάστημα τριών ετών) μειώνει τη βλάβη που προκαλείται από τη χοληστερόλη στην αρτηρία σχεδόν κατά 50% και επίσης μειώνει αισθητά και τη συνολική χοληστερόλη στο αίμα.

Καλή καρδιακή λειτουργία
Έρευνα του 2005 σε 45 ασθενείς με στεφανιαία νόσο έδειξε ότι ένα καθημερινό ρόφημα 238ml από χυμό ροδιού (για τρεις μήνες) οδήγησε στη βελτίωση της ροής του αίματος προς την καρδιά και σε μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα