Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ



1. Δεν υπάρχουν Δάσκαλοι, με την έννοια του θεϊκού όντος, του «μεσολαβητή», του παντογνώστη, κλπ… Υπάρχουν μόνο Αδελφοί Εκπαιδευτές που έχουν προηγηθεί στην Οδό που μπορούν να μας βοηθήσουν… όπως κι εμείς σαν Αδελφοί Εκπαιδευτές μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς που «έρχονται» μετά… έτσι είναι στην Παράδοσή μας.

2. Φρόντισε να έχεις πάντα ένα ήσυχο μέρος, στο σπίτι σου, στην εξοχή, στο βουνό, στη θάλασσα, στο δάσος, όπου θα μπορείς να καθίσεις ήσυχος, ή να κάνεις περίπατο, μακριά από τις δραστηριότητες των ανθρώπων, και τον θόρυβο του κόσμου.

3. Αναζήτησε πάντα Φίλους που πορεύονται την Οδό, που πορεύονται τον ίδιο δρόμο με σένα, Φίλους που μπορείς να εμπιστευτείς και να σε εμπιστευτούν.

4. Να παίρνεις μόνο την τροφή που θα σε κρατάει υγιή και δυνατό και στις ποσότητες που χρειάζεσαι… απόφυγε αν μπορείς τις σάρκες των ζώων με τις οποίες τρέφονται οι άνθρωποι… προτίμησε φυσικά βότανα κι όχι τα ποτά των ανθρώπων…

5. Να μελετάς πάντα τις ορθές διδασκαλίες των σοφών ανθρώπων, όλων των παραδόσεων, όλων των θρησκειών, όλων των φιλοσοφιών… όλοι, κάτι έχουν να σου πουν… να θυμάσαι μόνο πως τα σοφότερα λόγια θα τα ακούσεις Μέσα σου, στην Σιωπή.

6. Να μάθεις την φυσική παραδοσιακή ιατρική, να καταφεύγεις στις δυνάμεις της Φύσης και στην εναλλακτική ιατρική, και να έχεις εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες πριν καταφύγεις στις χημικές ουσίες των ανθρώπων… και να μάθεις τις ιδιότητες των βοτάνων, θα σου χρησιμεύσουν.

7. Ο τρόπος ζωής σου να είναι σύμφωνος με τον Ανώτερο Σκοπό σου, να Φτάσεις στην Απελευθέρωση… μην σπαταλιέσαι στις μάταιες δραστηριότητες των ανθρώπων.

8. Αληθινά θρησκευόμενος είναι ο άνθρωπος που προχωρά τον Δρόμο του σεβόμενος τους άλλους ανθρώπους κι αποδεχόμενος το δικαίωμα τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους… ο άνθρωπος που διασχίζει τον κόσμο με ταπεινότητα… ο άνθρωπος που οι δραστηριότητές του έχουν ένα μόνο σκοπό, να ανυψωθεί στον Ουρανό… ο άνθρωπος που δεν καθυστερεί σε μάταιους σκοπούς.

9. Αν θες να μιλήσεις στους ανθρώπους, για τα λίγα που γνωρίζεις, άφησέ τους να σου το ζητήσουν, μην γίνεσαι μόνος σου δάσκαλος… να μιλάς πάντα σε ανθρώπους που ακολουθούν την Οδό και θέλουν πραγματικά να μάθουν… μην εμπλέκεσαι σε μάταιες συζητήσεις με ανθρώπους που δεν κατανοούν και μην κονταροχτυπιέσαι με λέξεις, με κανέναν… έχεις πιο σημαντικά πράγματα να κάνεις.

10. Να είσαι πάντα συνειδητός σε ό,τι κάνεις, όταν κάθεσαι, όταν κινείσαι, όταν εργάζεσαι ή όταν κάνεις περίπατο… μην ξεχνιέσαι πουθενά… μην παρασύρεσαι στη φαντασία… Αυτή είναι η Βάση του Αληθινού Διαλογισμού, η Βάση που θα στηρίζεσαι για να Ανυψωθείς στον Ουρανό.


Κωνσταντίνος Προκοπίου


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα