Αυτή τη φορά ζητούν εθνική σύνταξη για όλους, η οποία θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία, χωρίς δηλαδή «κρατήσεις» ασφαλιστικών εισφορών, το ύψος της οποίας θα πρέπει να συγκλίνει με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (60% του μέσου εισοδήματος)!!!
H αντιπρόταση από πλευράς Κυβέρνησης  έρχεται από τον καθηγητή Mιλτ. Nεκτάριο (πρώην διοικητή του IKA και παλαιότερα προέδρου της Eθνικής Aσφαλιστικής) και προβλέπει την εξασφάλιση αναπλήρωσης, μέσω της σύνταξης, του 50% του μισθού στους ασφαλισμένους που ασφαλίστηκαν μετά το 1992 και τη συμπλήρωση εισοδήματος κατά επιπλέον 25% από πρόσθετη ασφάλιση (π.χ. επαγγελματική). Oι συντάξεις του 50% μάλιστα θα απονέμονται από το IKA, με το σύστημα ατομικών μερίδων και προκαθορισμένες χαμηλές εισφορές (10% για τις κύριες και 5% για τις επικουρικές).

Μια άλλη  πρόταση που τέθηκε  διατηρεί τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και προβλέπει την ταχύτερη εφαρμογή του ν. 3863/10 για όλους τους ασφαλισμένους ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση (σύνταξη με βάση τις εισφορές ολόκληρου του εργασιακού βίου και εγγυημένα ποσοστά αναπλήρωσης).
Οι αποφάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν περί τις αρχές Οκτωβρίου από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής.
Ήδη πάντως τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν αδειάσει και αδυνατούν να συνεχίσουν να καταβάλλουν συντάξεις και επιδόματα σε 2.600.000 συνταξιούχους, στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου του τρέχοντος έτους, χρειάστηκε να «βάλουν χέρι» στα αποθεματικά τους και να αξιοποιήσουν 1,6 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 3,6 δισ ευρώ που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).
Η επιτροπή των Σοφών, ακολουθεί πιστά τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ