Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Το Μυστήριο Του Hızır - Ένας αρχαίος Πολυμορφικός Και Χρονοταξιδώτης Εξωγήινης Προέλευσης

Ο Hızır είναι μία από τις πιο αινιγματικές και εξαιρετικές προσωπικότητες του αρχαίου κόσμου.

Αν και μπορούμε να τον συναντήσουμε σε πολλά μέρη του κόσμου, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, η αληθινή προέλευσή του παραμένει ασαφής.

Ο Hızır που σημαίνει Πράσινος Άνθρωπος στα αραβικά, έχει συνδεθεί στην Μέση Ανατολή, με τους πρόωρους θρύλους  της άνοιξης, της ανανέωσης του θερμού καιρού μεταξύ των Μεσοποτάμιων και των Αιγύπτιων. 

Δεν υπάρχει καμία πραγματική εξήγηση ως προς το γιατί ονομάζεται Πράσινος Άνθρωπος.

Αν και η ταυτότητα του Hızır, ο τόπος στον οποίο διέμενε και ο χρόνος που έζησε δεν είναι βέβαιοι, μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση δείχνει ότι ο Hızır ήταν ένας προφήτης ή ένα ιερό πρόσωπο.

Αυτό το άτομο είναι μοναδικό.


Μυστήριο του Hizir


Απεικονίζεται ως ένας γέρος  με λευκή γενειάδα με θεϊκό πρόσωπο.

Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες ανάμεσα σε αυτόν και τον Ιησού.



Πιστώνεται με θεραπευτικές ικανότητες, με ανάσταση νεκρών και προφητείες που έγιναν πραγματικότητα.


Οι ιστορίες για τον Hızır που βοηθάει ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ανασταίνει νεκρούς, φέρνει την αφθονία και την εκπλήρωση των επιθυμιών, εμφανίζονται σε διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες και πεποιθήσεις.

Την ''πίστη του Hızır'' μπορεί να δει κανείς στον Χριστιανισμό, στον Ιουδαϊσμό, στον Ζαρατούστρα, στον Σαμανισμό και στην Αρχαία Ελληνική θρησκεία. Ειδικά, η πίστη του προφήτη Ηλία στον Ιουδαϊσμό είναι ταυτόσημη με τον Hızır. 

Υποτίθεται ότι αναλήφθηκε στον ουρανό σε ένα πύρινο άρμα. 

Το πιο σημαντικό στον Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό και Ισλάμ, είναι ότι προφήτευσε ότι θα επιστρέψει στη Γη πριν από την Ημέρα της Κρίσης.




Πιστεύεται ότι συναντούσε τον Προφήτη Ηλία κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου στην Ιερουσαλήμ και έκαναν το ταξείδι για να προσκυνήσουν μαζί. 

Άλλες πηγές πληροφορούν ότι ο Ηλίας και ο Hızır συνεδρίαζαν τακτικά στο Όρος Αραράτ. 

Ο Hızır, ο οποίος όπως και τόσοι άλλοι θεοί θεωρήθηκε ότι είναι αθάνατος, χρησίμευσε ως οδηγός του Μωυσή, αλλά και του Μεγάλου Αλεξάνδρου! 

Πώς είναι δυνατόν, όταν υποτίθεται αυτοί οι δύο έχουν ζήσει κατά τη διάρκεια εντελώς διαφορετικών εποχών του χρόνου;



Εδώ έρχεται το πιο ενδιαφέρον μέρος. 


Ο Hızır ο οποίος είναι μια θρυλική προσωπικότητα στον μουσουλμανικό πολιτισμό διέθετε την ικανότητα να μεταφέρετε μεταξύ χρόνου και τόπου. 

Θεωρείται ότι ταξίδευε στο χρόνο, στο παρόν, για να λαμβάνει προφυλάξεις ώστε να αποτρέψει την εκδήλωση κάποιου μελλοντικού συμβάντος και να ζητήσει άδεια για να κάνει μικρές προσαρμογές. 

Το Κοράνι αποκαλύπτει ότι ο Αλλάχ εμπότισε τον Hızır με την σοφία και την ικανότητα του για να γνωρίζει το παρελθόν και το μέλλον. 

Αυτό δείχνει ότι ο Hızır ταξίδευε μέσα στο χρόνο.

Σε ορισμένα βιβλία, λέγεται ότι ο Αλλάχ του δίδαξε την δική Του σοφία και τον ευλόγησε με το δώρο της μετατόπισης μεταξύ των εποχών, του χρόνου και των τόπων.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι ο Hızır ήταν πολυμορφικός. 

Μερικές φορές απεικονίζεται ως  γέρος, νεαρό αγόρι ή παιδί. 

Μπορούσε να ταξιδεύει τεράστιες αποστάσεις εν ριπή οφθαλμού και εμφανιζόταν ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε για να παράσχει τη βοήθειά του και αμέσως εξαφανιζόταν όταν ολοκλήρωνε το έργο του.

 Προικισμένος με πολλές αρετές, ο ίδιος μπορούσε να περπατήσει στον αέρα και στο διάστημα. Μπορούσε, επίσης, να περπατήσει στο νερό χωρίς να βυθίζεται και ήξερε τα μυστικά της αλχημείας.



Σύμφωνα με πρόσφατα αποκωδικοποιημένο Αιγυπτιακό κείμενο, το οποίο χρονολογείται περίπου χίλια διακόσια δέκα χρόνια πριν και μεταφράστηκε από την Κοπτική, από τον Roelof van den Broek, ομότιμο καθηγητή Ιστορίας του Χριστιανισμού στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, οι αρχαίοι πίστευαν ότι ο Ιησούς μπορούσε να αλλάζει σχήμα όποτε ήθελε. 


Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ του Hızır και του Ιησού.

Στην πραγματικότητα, οι εντυπωσιακές ομοιότητες τους μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν ήταν το ίδιο και το αυτό πρόσωπο. 

Με τις υπερφυσικές του ικανότητες ο Hızır δείχνει, επίσης, ότι δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος.

Ήταν ο Hızır εξωγήινης προέλευσης; 

Μήπως απλά επισκεπτόταν τον πλανήτη μας σε σημαντικές περιστάσεις και αργότερα επέστρεφε πίσω στα αστέρια με το ουράνιο άρμα του, που στην πραγματικότητα ήταν ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο; 

Θα επιστρέψει κατά την Ημέρα της Κρίσεως όπως έχει προφητεύσει;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα