Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

VirusTotal : Ελέγξτε ύποπτα αρχεία και ιστοσελίδες για ιούς, worms, trojans και malware


Το VirusTotal.com  μια δωρεάν online υπηρεσία ανίχνευσης που ελέγχει ύποπτα αρχεία χρησιμοποιώντας 40 + Anti-virus εφαρμογές. Διευκολύνει τη γρήγορη ανίχνευση των ιών, worms, trojans, όλων των ειδών malware και παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα πρόληψη τυχόν ψευδών θετικών περιπτώσων.
Ειναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εκτός από μεμονωμένα αρχεία που μπορούμε να υποβάλουμε για ανάλυση είναι δυνατότητα του να ελέγχει και να αξιολογεί από πλευρά ασφαλείας ιστοσελίδες, και ip address. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ελέγξουμε την ασφάλεια μίας ιστοσελίδας και να δούμε τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να κρύβει αν την επισκεφθούμε.
Ο τρόπος λειτουργίας του είναι πολύ απλός, αφού επισκεφθείτε το VirusTotal.com και εφόσον θέλετε να ελέγξετε αν ένα ή περισσότερα αρχεία περιέχουν ιούς επιλέξτε το πεδίο files και πατήστε στο κουμπί choose file για να ανεβάσετε τα αρχεία σας, αμέσως μετά πατήστε το κουμπί scan it και περιμένετε λίγο μέχρι η εφαρμογή να τα σκανάρει και να τα αξιολογήσει. Ο τρόπος ελέγχου μία ιστοσελίδας ή οποιαδήποτε url είναι ακριβώς ο ίδιος με τον προηγούμενο με την διαφορά ότι για τον έλεγχο θα πρέπει να επιλέξετε το πεδίο URL ή στο πεδίο αναζήτηση να γράψετε το όνομα της ιστοσελίδας ή την IP που θέλετε να ελέγξτετε και πατήστε στο κουμί scanit για να ξεκινήσει ο έλεγχος. Αν ο ιστότοπος έχει ελεγχθεί πρόσφατα θα σας εμφανίσει ένα μικρό πλαισιο όπου θα σας ανεφέρει το χρόνο ελέγχου, από εκεί και πέρα πατήστε στο κουμπί view last analysis για να δείτε τα αποτελέσματα του ελέγχου ή στο κουμπί Reanalyze για να τον υποβάλετε πάλι σε ανάλυση. Όπως θα δείτε τα αποτελέσματα εμφανίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όπου και μπορείτε να τα δείτε πλέον αναλυτικά. 

Author's Website:


lovefortechnology


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα