Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

10 συμβουλές για να ξεπεράσετε μια σχέση

Ο χωρισμός αρκετά συχνά μπορεί να γίνει η αιτία για να αντιμετωπίσετε την πιο αδύναμη πλευρά του εαυτού σας. Η συμπεριφορά σας μπορεί να γίνει αλλόκοτη και η αίσθηση της μοναξιάς να κάνει τις άμυνές σας να λυγίσουν. Τότε καλείστε να παλέψετε με τον εαυτό σας και να αντιμετωπίσετε την αλήθεια. Τα ξαφνικά ξεσπάσματα και ο θυμός δεν χρειάζεται να σας φοβίζουν. Να θυμάστε ότι σε όλα τα προβλήματα υπάρχει και η λύση.
gunaika_xorismosΜην ξανασκέφτεστε την απόφασή σας
Αν η απόφαση του χωρισμού ήταν δική σας, κρατήστε στο μυαλό σας ότι το να σκέφτεστε μόνο τις καλές στιγμές που ζήσατε με τον πρώην σας μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε γιατί χωρίσατε. Αν δεν ήταν η δική σας απόφαση προσπαθήστε να μην τυραννάτε το μυαλό σας με το τι θα είχε γίνει αν..  Είναι πολύ συνηθισμένο μετά από ένα χωρισμό να κρατάτε μόνο τα όμορφα πράγματα και να ξεχνάτε τα άσχημα, πείθοντας τον εαυτό σας ότι τελικά τα αρνητικά της σχέσης δεν είναι και τόσα πολλά και ότι θα μπορούσατε να ζήσετε και με αυτά. Μην παίζετε αυτό το παιχνίδι με τον εαυτό σας. Αποδεχτείτε την κατάσταση και προχωρήστε.
Εκφράστε τα αρνητικά σας συναισθήματα
Δεν κερδίζετε κάτι με το να κρατάτε τα συναισθήματα σας κρυφά. Είναι προς όφελός σας να αποδεχτείτε ότι η σχέση σας ήταν με ένα μοναδικό και ξεχωριστό άνθρωπο. Με το να κρατάτε αρνητικά συναισθήματα δεν βοηθάτε τον εαυτό σας να το ξεπεράσει και να προχωρήσει. Αντίθετα μπορείτε να συγχαρείτε τον εαυτό σας για το ρίσκο που πήρατε να ερωτευτείτε και για τις εμπειρίες που αποκομίσατε, οι οποίες είναι τα εφόδια για την αναζήτηση της επόμενής σας αγάπης.

Κρατήστε αποστάσεις
Ακόμα και αν αποφασίσατε να μείνετε φίλοι με τον πρώην σας, καλύτερα αρχικά να απομακρυνθείτε ο ένας με τον άλλο μετά τον χωρισμό. Αυτό σημαίνει να μην βλέπεστε, να μην συναντάτε συγγενικά μέλη του πρώην σας, να μην του τηλεφωνείτε, να μην του στέλνετε email,  να μην του στέλνετε μηνύματα, να μην τον παρακολουθείτε στο facebook. Δεν χρειάζεται να το εφαρμόσετε σαν μόνιμη πρακτική αλλά τουλάχιστον μέχρι να νιώσετε ότι μπορείτε να συνυπάρξετε σε ένα καθαρά πλατωνικό επίπεδο, χωρίς να υποθάλπει κάποιος απώτερος σκοπός (ναι, το να θέλετε να είστε πάλι μαζί του μετράει σαν απώτερος σκοπός). Ακόμα λοιπόν και αν σας πείσει να τον δείτε αναρωτηθείτε ποιός είναι ο λόγος. Αν έχετε ακόμα συναισθήματα για αυτόν θα είστε σε ευάλωτη θέση και θα λυγίσετε στον πειρασμό της επανασύνδεσης. Μπορεί να χρειαστεί να έχετε κάποια επαφή για να μιλήσετε για πρακτικά θέματα όπως πώς να πάρετε τα πράγματα σας από το σπίτι του αλλά προσπαθήστε να περιορίσετε αυτή την επικοινωνία στα απολύτως απαραίτητα και κρατήστε αυτή την επαφή σύντομη.
Μην φοβάστε να αντιμετωπίσετε τον πόνο
Δεν είναι περίεργο να νιώθετε απογοήτευση και πόνο με το να αναλαμβάνετε την ευθύνη για τα λάθη σας. Από την άλλη πλευρά είναι καλό να αποδεχτείτε ότι εσείς δώσατε τον καλύτερο σας εαυτό σε αυτήν την σχέση και ότι όλοι κάνουν λάθη. Φυσικά το στάδιο της άρνησης είναι απολύτως φυσιολογικό αλλά η αποδοχή είναι το κλειδί για να νιώσετε καλύτερα και να προχωρήσετε.
couple-having-a-fightΑντιμετωπίστε το μίσος
Το πόσο θυμό έχετε μέσα σας εξαρτάται από το πόσο άσχημος ήταν ο χωρισμός και πόση διάρκεια σας πήρε για να φτάσετε στο τελικό στάδιο. Μπορεί να πιστεύετε ότι χάσατε τον χρόνο σας μαζί του. Μπορεί να συνειδητοποιήσατε ότι ο χωρισμός ήταν αναπόφευκτος, βαθιά μέσα σας μπορεί πια να διακρίνετε ότι αργήσατε να το καταλάβετε. Μπορεί ακόμα να νιώθετε μεγάλο θυμό για τον εαυτό σας αλλά καλό είναι να ξεπεράσετε αυτό το στάδιο γιατί είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας να κατηγορείτε τον εαυτό σας για κάτι για που είναι έξω από τον έλεγχο σας και δεν μπορείτε να το αλλάξετε. Υπάρχουν τόσα άλλα όμορφα πράγματα για να ξοδέψετε τον χρόνο σας και την ενέργεια σας. Μπορεί να ακούγεται εύκολο να αντικαταστήσετε τα αισθήματα αγάπης που είχατε για τον πρώην σας με αυτά του μίσους αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα πιο περίπλοκα συναισθήματα που δεν καταλήγουν στο να τον ξεπεράσετε.
Μιλήστε στους φίλους σας
Χρειάζεστε ανθρώπους γύρω σας που σας αγαπάνε και που θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα με τον εαυτό σας. Με το να περιτριγυρίζεστε από ανθρώπους που σας στηρίζουν θα σταθείτε πιο γρήγορα στα πόδια σας και θα βρείτε πάλι τον εαυτό σας.
Γράψτε τα συναισθήματα σας
Αφήστε τον εαυτό σας να εκφραστεί ελεύθερα σε μια κόλα χαρτί. Γράψτε με απόλυτη ειλικρίνεια τα συναισθήματα σας και θα μείνετε έκπληκτοι από το αποτέλεσμα. Το υποσυνείδητο κάποιες φορές κρύβει βαθύτερες σκέψεις και συναισθήματα που το συνειδητό δεν τα αφήνει να διαρρεύσουν.  Έτσι θα μπορέσετε να έρθετε αντιμέτωποι με τον εαυτό σας και με το τι πραγματικά σκέφτεστε. Θα μπορέσετε να αξιολογήσετε την κατάσταση και να μάθετε από τα λάθη σας. Έχετε στο μυαλό σας ότι ο χωρισμός δεν εκφράζει μια προσωπική σας αποτυχία. Μπορείτε να μάθετε πράγματα για τον εαυτό σας μέσα από αυτόν. Η σχέση σας μπορεί να απέτυχε όμως αυτή είναι μια απαραίτητη δοκιμασία για να ανακαλύψετε τελικά ποιοι είστε και τι θέλετε.
Βάλτε στην σοφίτα ότι σας τον θυμίζει
Ένα τραγούδι, μια μυρωδιά, μια φωτογραφία είναι αρκετά για να σας ξυπνήσουν αναμνήσεις. Για να ξεπεράσετε ένα χωρισμό χρειάζεστε χρόνο μακριά από πράγματα που επαναφέρουν στην μνήμη σας τον πρώην σας. Μαζέψτε όλα τα πράγματα που σας τον θυμίζουν και αποθηκεύστε τα σε ένα μέρος του σπιτιού που δεν επισκέπτεστε συχνά. Τα ενθύμια, όπως ένα κόσμημα που μπορεί να σας είχε κάνει δώρο, σας θυμίζουν τις όμορφες στιγμές της σχέσης σας και σας κάνει να προσκολλάτε στο παρελθόν.
Βρείτε την ευτυχία σε άλλα πράγματα στην ζωή σας
Αυτό μπορεί να σημαίνει να περνάτε χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια σας, να γραφτείτε σε αυτά τα μαθήματα χορού που λέτε τόσο καιρό και συνέχεια αναβάλλετε ή να διαβάσετε ένα βιβλίο που σας αρέσει. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι η σχέση αποτελεί ένα κομμάτι της ζωής σας και όχι όλη την ζωή σας και ότι υπάρχουν πάντα ασχολίες που μπορείτε να απολαύσετε μόνοι σας. Μια μέρα σε spa θα μπορούσε να είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στο εαυτό σας. Κλείστε ραντεβού και απολαύστε το!
Καιρός για μια νέα αρχή
Ένας χωρισμός σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Με το να βάλετε σε τάξη τον προσωπικό σας χώρο θα σας δώσει έναν αέρα ανανέωσης προετοιμάζοντάς σας για καινούργια πράγματα. Η ακαταστασία μπορεί να σας γεμίσει με αρνητικά συναισθήματα και να σας δημιουργήσει μεγαλύτερο άγχος.  Με το να κρατάτε τον εαυτό σας απασχολημένο τακτοποιώντας τον προσωπικό σας χώρο κρατάτε το μυαλό σας μακριά από  αρνητικές σκέψεις. Καθαρίστε λοιπόν το δωμάτιο σας, τακτοποιήστε  τα ρούχα σας, αγοράστε κάτι καινούργιο, βάλτε σε τάξη την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας από τα περιττά εικονίδια: όσο ασήμαντο και αν ακούγεται θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.
Wikihow    Μαίρη Βανδώρου  
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα