Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Οι 17 Αξίες της προσωπικής επιτυχίας...Μέρος Τέταρτο

 
Napoleon Hill



Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΣΚΕΨΗ



Οι κανόνες της Ακριβής Σκέψης είναι πολύ ξεκάθαροι και απλοί. Και είναι απορίας άξιο γιατί μόνο ελάχιστοι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο για να μάθουν αυτούς τους κανόνες καθώς η Ακριβής Σκέψη είναι το θεμέλιο όλων των Επιτυχημένων Κατορθωμάτων.
Παρακάτω ο Hill μας παρουσιάζει μια λειτουργική περιγραφή των κανόνων της ακριβής σκέψης που όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι ακολουθούν.
Πρώτα απ’ όλα η Ακριβής Σκέψη βασίζεται πάνω σε 2 απλούς βασικούς τύπους λογικής την Επαγωγική Λογική και την Αφαιρετική Λογική:
1-        Η Επαγωγική Λογική χρησιμοποιείται όταν τα απαραίτητα στοιχεία στα οποία βασίζεται η σκέψη σας δεν είναι διαθέσιμα. Σε αυτή τη περίπτωση δράτε υποθετικά ή με βάση τι πιστεύετε ότι είναι αυτά τα δεδομένα
2-        Η Αφαιρετική Λογική χρησιμοποιείται όταν έχετε τα απαραίτητα στοιχεία ή ότι φαίνονται να είναι στοιχεία πάνω στα οποία μπορείτε να βασίσετε τη σκέψη σας.
Το επόμενο βήμα της Ακριβής Σκέψης είναι ξεχωρίσετε τα δεδομένα αυτά από τους μύθους ή τις φήμες. Και έπειτα να καθορίσετε εάν ασχολείστε με υποθέσεις ή πραγματικά γεγονότα.
Όταν είστε σίγουροι ότι έχετε αξιόπιστα δεδομένα πάνω στα οποία μπορείτε να βασίσετε τη σκέψη σας, μπορείτε να κάνετε το δεύτερο βήμα με το να χωρίσετε αυτά τα δεδομένα σε 2 κατηγορίες. Η μια κατηγορία είναι τα Σημαντικά Δεδομένα και η δεύτερη κατηγορία είναι τα Ασήμαντα Δεδομένα. Όταν το κάνετε αυτό θα εντυπωσιαστείτε από τη συντριπτική πλειοψηφία των ασήμαντων γεγονότων με τα οποία ασχολείστε καθημερινά σε αντίθεση με τα σημαντικά γεγονότα.


Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ρωτήσετε με σιγουριά τον εαυτό σας «Τι είναι ένα σημαντικό στοιχείο και πως μπορώ να το ξεχωρίσω από ένα ασήμαντο στοιχείο.»
Και ο Hill μας δίνει τη παρακάτω απάντηση στο ερώτημά μας:
«Ένα σημαντικό στοιχείο είναι οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να φανεί χρήσιμο για να επιτύχετε το Βασικό Σκοπό της ζωής σας και όλα τα υπόλοιπα είναι ασήμαντα γεγονότα που δε πρέπει να σας απασχολούν και δε πρέπει να σπαταλάτε καθόλου χρόνο μαζί τους»
Αμέσως μετά το συγκεκριμένο κεφάλαιο μπορείτε να αφιερώσετε 1 ώρα που θα σας ωφελήσει αρκετά εάν γράψετε σε ένα χαρτί όλα τα δεδομένα με τα οποία ασχοληθήκατε τη περασμένη ημέρα. Κάντε το διαχωρισμό στις 2 κατηγορίες που προαναφέραμε. Τα Σημαντικά Δεδομένα και τα Ασήμαντα Δεδομένα. Ως αποτέλεσμα θα πραγματοποιήσετε μια βαθιά ανακάλυψη σχετικά με την Αξία της Ακριβής Σκέψης ακολουθώντας τη συνήθεια να καταγράφετε καθημερινά όλα τα δεδομένα που σας τράβηξαν τη προσοχή κατά τη διάρκεια της ημέρας και χωρίστε τα στο τετράδιό σας σε 2 στήλες. Στη πρώτη στήλη θα βάλετε τίτλο Σημαντικά Δεδομένα και στη δεύτερη στήλη τίτλο Ασήμαντα Δεδομένα.
Τώρα ας θέσουμε τη προσοχή μας στο θέμα των γνωμών και θα παρατηρήσουμε μπερδεύουμε τις αβάσιμες γνώμες με τον Ακριβή τρόπο Σκέψης. Ξεκινώντας πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι περισσότερες απόψεις είναι χωρίς αξία επειδή βασίζονται στη μεροληψία, τις προκαταλήψεις, τη μισαλλοδοξία, τις εικασίες, τις φήμες και την άγνοια. Αυτές που χρησιμοποιεί ο Hill είναι πράγματι σκληρές λέξεις και αποτελούν τη πηγή στις περισσότερες τραγωδίες στη ζωή που συναντούν οι άνθρωποι χωρίς λόγο.
Και συνεχίζοντας ο Hill λέει ότι απ’ όλες τις τραγωδίες που προκαλούν μιζέρια και αποτυχία καμία δεν είναι περισσότερο καταστροφική από εκείνες που αναπτύσσονται από την αδιαφορία των ανθρώπων που δεν κάνουν απολύτως καμία προσπάθεια να μάθουν να σκέπτονται με ακρίβεια.
Ο Hill δε θα ξεχάσει ποτέ μια εμπειρία που είχε με το πρόεδρο της Αμερικής Γουόντρο Γουίλσον (Woodrow Wilson) καθώς εργαζόταν για εκείνον κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ρώτησε ο Hill «Ποια επίδραση πιστεύετε κύριε Γουίλσον θα έχει ο Παγκόσμιος Πόλεμος στην ανθρωπότητα» και η απάντηση του προέδρου ήταν σύντομα αλλά ένα αριστούργημα το οποίο θα θυμάστε για πάντα όσο ζείτε «Δε μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σου διότι δεν έχω τα δεδομένο πάνω στα οποία μπορώ να βασίσω την γνώμη μου.» Εάν θυμάστε τη μικρή πρόταση του προέδρου Γουίλσον κάθε φορά που πρόκειται να εκφράσετε τη γνώμη σας για οτιδήποτε οι πιθανότητες είναι ότι σύντομα θα βγάλετε τη συνήθεια να εκφράζετε τη γνώμη σας ή ακόμη και να έχετε απόψεις που δε βασίζονται σε κάτι πιο ουσιαστικό από μεροληψίες, προκαταλήψεις και συναισθήματα που συχνά συνοδεύουν τα γεγονότα.
Θα μάθετε εάν παρατηρήσετε προσεκτικά ότι όσο περισσότερο πετυχημένος είναι ένας άνθρωπος τόσο λιγότερο εκφράζει αδικαιολόγητες απόψεις για οτιδήποτε.
Επίσης θα έχετε ήδη παρατηρήσει ότι οι «Ανεμότρατες» που υποφέρουν από απογοητεύσεις επειδή αναγνωρίζουν ότι είναι αποτυχημένοι, συνήθως έχουν μια ποικιλία απόψεων σχετικά με οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.
Ο Hill μόλις έβλεπε κάποιον να εκφράζει μια συγκεκριμένη άποψη για την οποία είχε σαφή λόγο να πιστεύει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος γνωρίζει ελάχιστα ή καθόλου, πάντα θυμόταν την εμπειρία που είχε με ένα άνθρωπο στους δρόμους της Φιλαδέλφειας όταν σταμάτησε για να τον ρωτήσει την ώρα. Ο άνθρωπος αυτός έβγαλε το ρολόι του, το εξέτασε προσεκτικά έπειτα με αργό και εμφατικό τόνο στη φωνή του είπε «Λοιπόν κύριε σύμφωνα με αυτή τη δήθεν ειρηνική στιγμή, φαίνετε να είναι περίπου 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα μετά της 12 το μεσημέρι». Ο Hill εντυπωσιάστηκε ιδιαιτέρως με τη προσοχή που αυτός ο άνθρωπος εντόπισε τη πηγή της πληροφορίας του την οποία και μετέδιδε στον Hill και πόσο ευεργετικό θα ήταν αν όλοι οι άνθρωποι που εκφράζουν απόψεις ή δίνουν πληροφορίες, έπαιρναν το χρόνο τους για να εντοπίσουν τη πηγή με την οποία σκοπεύουν να μιλήσουν. Δε μπορούμε να επηρεάσουμε όλους τους ανθρώπους να οικειοποιηθούν αυτό το είδος σκέψεις αλλά καλό είναι εσείς να το λαμβάνετε υπόψη.
Στη συνέχεια ο Hill μας δίνει ένα κανόνα που θα μας βοηθήσει να μη παραπλανούμαστε από άλλους ανθρώπους.
Όταν ακούτε κάποιον να κάνει μια δήλωση που εσείς νιώθετε ότι δε μπορείτε να δεχτείτε καθώς την ακούτε ή που σας προκαλεί απορία, ρωτήστε μια απλή και ευθεία ερώτηση: «Πως το γνωρίζετε;». Έπειτα κρατήστε σθεναρή στάση επί του ζητήματος και είτε αναγκάστε τον ομιλητή σας να προσδιορίσει την πηγή από την οποία πήρε τη συγκεκριμένη πληροφορία που ο ίδιος έχει την πρόθεση να σας περάσει ως δεδομένη ή αλλιώς να απορρίψετε τη συγκεκριμένη δήλωση εξ ολοκλήρου σα να μην έχει γίνει ποτέ. Και να το κάνετε αυτό άσχετα με το ποιος μιλάει ή ποιά μπορεί να είναι η φήμη του για την αλήθεια και την ειλικρίνεια του.
Να θυμάστε πάντα ότι σας δόθηκε ως πλούτος από τη γέννησή σας, το αναφαίρετο δικαίωμα και προνόμιο να μπορείτε να ελέγχετε τις δικές σας σκέψεις. Επομένως αντιμετωπίστε αυτό το θείο δώρο με τον απαραίτητο σεβασμό που δικαιούται και μην επιτρέπετε σε κανέναν να κάνει τη σκέψη για σας ή να επηρεάσει τη σκέψη σας σε οποιοδήποτε θέμα σε οποιαδήποτε θέμα, εκτός από τους κανόνες της Ακριβούς Σκέψης που μας παρέχει ο Hill. Ακολουθήστε τη συγκεκριμένη διαδικασία ανεξάρτητα από το τι οι άλλοι άνθρωποι λένε ή πιστεύουν για τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεστε. Εάν επιθυμούν να σας κατονομάσουν κυνικό ή δύσπιστο αφήστε τους να έχουνε αυτή την ατυχία. Αλλά για το δικό σας καλό να σκέφτεστε κανόνες που θα σας σώσουν από πολλά λάθη και αρκετές τραγωδίες σε όλη τη ζωή σας.
Παρακάτω ο Hill μας δίνει 7 κανόνες με τους οποίες μπορούμε να ακολουθήσουμε και να θυμόμαστε ως καθημερινή συνήθεια μπορεί να σας φέρει σε υψηλό επίπεδο ενός Ακριβή Σκεπτόμενο άνθρωπο:
1-        Ποτέ μη δέχεστε τις γνώμες των άλλων ανθρώπων σα να είναι δεδομένα μέχρι να μάθετε από πού προέρχεται η πηγή αυτής της πληροφορίας και σας ικανοποιήσει η ακρίβεια της απάντησης.
2-        Να θυμάστε πάντα ότι η ελεύθερη συμβουλή άσχετα από πού προέρχεται χρειάζεται πολύ κοντινή εξέταση μέχρι να την αποδεχτείτε ως ασφαλή και μιλώντας γενικά αξίζει ακριβώς ότι κοστίζει (δηλαδή τίποτα)
3-        Να βρίσκεστε σε επαγρύπνηση αμέσως μόλις ακούσετε κάποιον να μιλάει για άλλους με αποθαρρυντικό ή δυσφημιστικό τρόπο γιατί αυτό το δεδομένο πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις ότι μπορεί αυτό που ακούτε να βασίζετε σε μεροληψία για κάποιον και μπορεί να είναι πέρα για πέρα αναληθές.
4-        Όταν ρωτάτε τους άλλους για κάποια πληροφορία μη τους αποκαλύπτετε για ποιο λόγο χρειάζεστε αυτή τη πληροφορία διότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη κακιά συνήθεια να προσπαθούν να ευχαριστούν τους άλλους κάτω από τέτοιες περιστάσεις. Σωστά μετρημένες τακτικές μπορούν να είναι προς μεγάλο δικό σας όφελος στο να Σκέπτεσθαι με Ακρίβεια.
5-        Οτιδήποτε υπάρχει στο σύμπαν μπορεί να αποδειχτεί. Και όπου δεν υπάρχουν αποδείξεις είναι ασφαλέστερο να θεωρήσουμε ότι τίποτα δεν υπάρχει.
6-        Η αλήθεια και το ψέμα κουβαλάνε μαζί τους σιωπηλά και αόρατα μέσα με τα οποία μπορείτε να εντοπίσετε εάν αυτά είναι αλήθεια ή ψέματα. Έτσι χρειάζεται να αναπτύσσετε τις αισθήσεις σας για να διαισθάνεστε τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα.
7-        Ακολουθείσθε τη συνήθεια να ρωτάτε «Πως το γνωρίζετε?» όταν οποιοσδήποτε κάνει μια δήλωση την οποία δε μπορείτε να αναγνωρίσετε ως αληθινή. Ακολουθήστε αυτή τη συνήθεια πιστά και θα παρατηρήσετε πολλούς ανθρώπους να μαγκώνουν και να κάνουν γκριμάτσες καθώς επιμένετε για μια ευθεία απάντηση.
Οι πιο Ακριβείς Σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι οι επιστήμονες. Ερευνάνε με ανοιχτό μυαλό και δεν επιτρέπουν τις προσδοκίες τους να παίρνουν τον έλεγχο από τα δεδομένα. Αντιθέτως αντιμετωπίζουν κάθε δεδομένο ως έχει και όχι όπως θα ήθελαν να ήταν.
Τελος ο Hill μας δίνει μια προειδοποίηση. Μελετήστε τον εαυτό σας πολύ προσεκτικά καθώς θα ανακαλύψετε ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημα στην Ακριβή Σκέψη είναι τα συναισθήματά σας. Είναι εύκολο να πιστέψετε αυτά που θέλετε να πιστέψετε και δυστυχώς αυτό κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αυτή είναι μια μέθοδος όπου πάρα πολύ άνθρωποι καταδικάζουν τους εαυτούς τους σε αιώνια αποτυχία και ήττα. Και είναι μια μέθοδος που ανοίγει διάπλατα το κλειστό φάκελο με τις ποινές που λαμβάνει όποιος αρνείται να πάρει τον έλεγχο του μυαλού του και να τον κατευθύνει προς εποικοδομητικές καταστάσεις για τον εαυτό του.
 

ΚΟΣΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ



Αυτός είναι ένας νόμος που καθορίζει τις κακές αλλά και τις καλές μας συνήθειες και είναι ζωτικό κομμάτι των 17 Αξιών γιατί είναι το μέσον με το οποίο εσείς και κάθε άλλος άνθρωπος μπορεί να βάλει σε λειτουργία μια ακαταμάχητη δύναμη με την οποία οι στόχοι και οι σκοποί σας επιτυγχάνονται σχεδόν αυτόματα με τη δράση των συνηθειών σας. Ο Hill ονομάζει το συγκεκριμένο νόμο Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας γιατί είναι ο νόμος με τον οποίο δίνετε οριστικότητα δράσης για κάθε τι που κινείται σε ολόκληρο το σύμπαν. Κρατάει τα αστέρια και τους πλανήτες στις συγκεκριμένες θέσεις τους, και δημιουργεί πρότυπα ζωής για κάθε ζωντανό οργανισμό. Από το μικρότερο έντομο μέχρι το μεγαλύτερο ζώο εξαίροντας τον άνθρωπο στον οποίο έδωσε τα μέσα, με τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το νόμο για να καθιερώσει τις δικές του συνήθειες και να καθορίσει τις δικές του επιθυμίες και κινήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.
Η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας δίνει σε κάθε ζωντανό οργανισμό τη γνώση στην κλίμακα της νοημοσύνης με αυτό που λέμε ένστικτο, αλλά ο άνθρωπος μπορεί να ανυψωθεί πάνω από αυτά τα έτοιμα μοτίβα με τα οποία ζουν οι χαμηλότερες μορφές ζωής και μπορεί να δημιουργήσει το δικό του πρότυπο.
Αυτό το προνόμιο είναι το μόνο πράγμα στο οποίο ο άνθρωπος έχει τη πλήρη εξουσία, τον απόλυτο έλεγχο και την κατεύθυνση και είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι ποτέ ο δημιουργός δε δίνει στον άνθρωπο κάποια μορφή πλούτου χωρίς να του στέλνει μαζί με αυτό, τα μέσα με τα οποία ο άνθρωπος θα κάνει ό, τι τον ευχαριστεί με αυτά τα πλούτη.
Όπως κάθε άλλο νόμο της φύσης η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας έχει τόσο θετικές όσο και αρνητικές πιθανές εφαρμογές.
Η αρνητική εφαρμογή αυτό του νόμου αποκαλείται Υπνωτικός Ρυθμός το οποίο σημαίνει μαζί με άλλα πιθανά αποτελέσματα ότι στερεώνεται πάνω στους ανθρώπους που αμελούν να καθορίσουν τις σκέψεις τους σε πράγματα που επιθυμούν στη ζωή και από εκεί να αποκτήσουν τη δύναμη της Κοσμικής Δύναμης της Συνήθεια για την επίτευξη αυτών των επιθυμιών, τότε ο νόμος λειτουργεί αυτόματα μέσω του αρνητικού υπνωτικού ρυθμού και ορίζει το μυαλό μας στα τα πράγματα που δεν επιθυμούμε να κάνουμε και προσελκύει σε εμάς τη φυσική το αντίστροφο αυτών των επιθυμιών μας.
Καταλάβετε αυτή την Αξία της Κοσμικής Δύναμης της Συνήθειας και προφανώς θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το πόσο σημαντικό είναι να κρατάτε το μυαλό σας συνεχώς κατειλημμένο με το πρότυπο ζωής για τα πράγματα και τις περιστάσεις που επιθυμείτε μέχρι αυτό το πρότυπο να το αναλάβει η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας και να το κάνει μόνιμο. Η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας είναι μια δύναμη που βλέπει πάνω από τον ώμο όλη τη ζωή σας, εξετάζει κάθε σκέψη που απελευθερώνετε κάθε κίνηση που κάνετε και αναγκάζει επάνω σας τις κυρώσεις ή τις ανταμοιβές που βρίσκονται μέσα σε αυτούς του 2 κλειστούς φακέλους που αναφέρθηκαν από την αρχή.
Μόλις κατανοήσετε την Αξία της Κοσμικής Δύναμης της Συνήθειας είναι ξεκάθαρο ότι δε μπορείτε να προχωρήσετε στη ζωή σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτού του νόμου έτσι ώστε να φέρνετε εις πέρας τις περιστάσεις και τις επιθυμίες που οικιοθελώς επιλέξατε ή με την άρνησή σας επιτρέπεται στον ίδιο νόμο να σας επιβάλει να πληρώσετε τις ποινές. Έχετε τη δύναμη της επιλογής εδώ, την ίδια όπως και σε όλα τα υπόλοιπα πράγματα αλλά το να παραμελείτε να ασκείτε αυτή την εξουσία, φέρνει μαζί της αν όχι πάντα και την τιμωρία πάνω σας.
Γι’ αυτό ακριβώς οι 2 φάκελοι που αναφέραμε στην αρχή είναι πραγματικοί και είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε ποιο φάκελο θα ανοίξουμε και ανάλογα να αποκτήσουμε αυτά που επιθυμούμε ή να πληρώσουμε τις ποινές επειδή αρνούμαστε να πάρουμε τον έλεγχο του μυαλού μας. Δεν υπάρχει μέση λύση για οποιοδήποτε άνθρωπο.
Παρακάτω ο Hill μας παρουσιάζει μερικές επιδείξεις όπου λειτουργεί η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας:
1-         Η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας οργανώνει τη συνήθεια των ηλεκτρονίων και των πρωτονίων έτσι ώστε η σχέση μεταξύ τους καθώς και η χημική συμπεριφορά τους να ακολουθεί πάντοτε συγκεκριμένα πρότυπα. Έτσι δεχόμαστε ότι τα πάντα στο σύμπαν επηρεάζονται από τη Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας και τα πάντα κινούνται και υπάρχουν από πρότυπα, εκτός του άνθρωπου ο οποίος μπορεί να σπάσει αυτές τις συνήθειες και να δημιουργήσει δικές συνήθειες οι οποίες θα τον επηρεάζουν και δημιουργεί συνήθειες της δικής τους επιλογής.
2-        Η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας δουλεύει επίσης τέλεια σε όλα τα φυτά. Το δέντρο της ελιάς για παράδειγμα θα βγάλει καρπούς ελιάς και ποτέ δε θα βγάλει λεμόνια. Ένα άτομο οξυγόνο και δύο άτομα υδρογόνου πάντοτε θα έχουν ως αποτέλεσμα το νερό και ποτέ δε θα παράγουν κάτι άλλο.
3-        Όταν το μυαλό των ανθρώπων συγκεντρώνετε σε ένα Οριστικό Βασικό Σκοπό, ο νόμος της Δύναμης της Κοσμικής Συνήθειας μπαίνει σε λειτουργία αμέσως και προσελκύει στον άνθρωπο τα ισοδύναμα υλικά για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Και αυτή η διαδικασία δε ποικίλει ποτέ. Ωστόσο ο υπνωτικός ρυθμός, η αρνητική εφαρμογή αυτού του νόμου, θα προσελκύσει οπωσδήποτε όλα τα ανεπιθύμητα πράγματα και όλες τις καταστάσεις τις οποίες το μυαλό επιτρέπει να δεχτεί όπως φτώχεια, αρρώστιες, αποτυχίες, φόβους και άλλα ανεπιθύμητα πράγματα.
4-        Μερικές φορές ακούμε ανθρώπους να μιλάνε για άλλους επιτυχημένους σα να βρίσκονται στη δοκό ισορροπίας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν δημιουργήσει επιτυχία έχουν καθιερώσει ένα συγκεκριμένο πρότυπο επιτυχίας στο μυαλό τους το οποίο η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας έλαβε και το φέρνει εις πέρας στη λογική του κατάληξη κατευθύνοντάς προς τον οριστικό σκοπό μας και σε πνευματική πίστη με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν αυτοί οι στόχοι. Κρατάτε το μυαλό σας απασχολημένο εκτελώντας το σκοπό σας αντί να επιτρέπεται σε αυτό να παρασύρετε από θέματα που επιθυμείτε να αποφύγετε.
Βρίσκεται πάνω στη δοκό των επιτυχημένων ανθρώπων ότι μπορείτε ειλικρινά να πείτε «Γνωρίζω ακριβώς τι θέλω από τη ζωή και έχω πίστη ότι θα το αποκτήσω»
Δε βρίσκεστε πάνω στη δοκό όταν δεν έχετε Βασικό Οριστικό Σκοπό και απλά παρασύρεστε άσκοπα μέσα στη ζωή. Οι άνθρωποι που έχουν αποτυχίες βρίσκονται και αυτοί πάνω στη δοκό αλλά βρίσκονται στη αρνητική της πλευρά γιατί έχουν αρνηθεί να χρησιμοποιήσουν αυτά τα πλούτη με τα οποία ήρθαν μαζί στη ζωή σε αυτό το κλειστό φάκελο. Και έτσι τοποθέτησαν τους εαυτούς τους στην επιρροή του υπνωτικού ρυθμού ο οποίος είναι η αρνητική εφαρμογή της Κοσμικής Δύναμης της Συνήθειας.
Υπάρχει μια λέξη που χρησιμοποιείται από τους γιατρούς και είναι η λέξη «Στερεότυπο» που σημαίνει ότι οι άρρωστοι άνθρωποι πιστεύουν στη αρρώστια και αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να θεραπευτεί. Τα στερεότυπα μπορεί να γίνουν ένα ανεκτίμητο προσόν από αυτούς που ανακάλυψαν το Μέγα Κλειδί της Επιτυχίας και έχουνε μάθει πώς να αναπτύσσουν στερεότυπα στο μυαλό τους βασισμένα σε πράγματα που επιθυμούν πολύ στη ζωή.
Η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας είναι μια δύναμη η οποία κάνει τα στερεότυπα μόνιμα. Πρέπει να έχετε οριστικά στερεότυπα βασισμένα στο Βασικό Σκοπό της ζωής σας αλλά να γνωρίζετε επίσης ότι είστε οι μόνοι που μπορείτε να δημιουργήσετε αυτά τα στερεότυπα.
Αυτό μπορείτε να το πετύχετε κατέχοντας το μυαλό σας και κατευθύνοντάς το προς το Βασικό Σκοπό της ζωής σας. Εάν ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες που σας δόθηκαν μέχρι τώρα, θα δείτε τον εαυτό σας στη θετική πλευρά της δοκού και να κατευθύνετε κατευθείαν προς αυτά που επιθυμεί και δικαιούται να λάβει.
Τέλος να θυμάστε ότι η Ψυχική Διάθεση είναι κάτι που ελέγχεται απόλυτα και πρέπει να έχετε αυτοπειθαρχία μέχρι να δημιουργήσετε μια πρότυπη σκέψη η οποία θα κρατάει τη Ψυχική σας Διάθεση πάντοτε Θετική.
Η Ψυχική σας Διάθεση είναι το πιο σημαντικό γιατί δρα ως μαγνήτης ο οποίος προσελκύει προς εσάς οτιδήποτε, κάθε κατάσταση που σας κάνει αυτό που είσαστε και εκεί που βρίσκεστε τώρα.
Εάν επιθυμείτε να παραμένετε στη δοκό που σας οδηγεί στην Επιτυχία τότε να σιγουρευτείτε ότι δώσατε στη Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας ένα πρότυπο βασισμένο στα πράγματα που επιθυμείτε περισσότερο στη ζωή και αυτή θα αναλάβει τα υπόλοιπα.
 

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ



1-        Κρατήστε το μυαλό σας στα πράγματα θέλετε μακριά από τα πράγματα που δε θέλετε.
2-        Είναι πολύ πιο εύκολο να εστιάσετε τη προσοχή σας σε κάτι που πιστεύετε ότι θα γίνει παρά σε κάτι που πιστεύετε ότι είναι απίθανο να συμβεί.
3-        Ελέγχοντας τη προσοχή σας είναι η πράξη που συντονίζει όλες τις σχολές του μυαλού σας και κατευθύνει τις συνδυασμένες δυνάμεις σε συγκεκριμένους σκοπούς.
4-        Θετικά και αρνητικά συναισθήματα δε μπορούν να απασχολήσουν το μυαλό μας την ίδια χρονική στιγμή.
5-        Η ανεξαρτησία ξεκινάει με την αυτοπειθαρχία.
 

ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ



1-        Δεν υπάρχει καμία καταγραφή από καμία μεγάλη συνεισφορά στην ανθρωπότητα χωρίς τη συνεργασία με άλλους.
2-        Ο Ενθουσιασμός είναι μεταδοτικός και η Ομαδική Εργασία είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα
3-        Μια καλή ποδοσφαιρική ομάδα βασίζεται περισσότερο στον αρμονικό συντονισμό παρά στις μεμονωμένες δεξιότητες.
4-        Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ανταποκριθούν περισσότερο ελεύθερα σε μια ερώτηση παρά σε μια διαταγή.
5-        Βοηθώντας τους άλλους να λύσουν τα προβλήματά τους θα βοηθήσετε εσάς να λύσετε τα δικά σας προβλήματα.
 

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ



1-        Για να διατηρήσετε Θετική Ψυχική Διάθεση και να αναπτύξετε ένα υγειές μυαλό και σώμα πρέπει να υπερνικήσετε τις φοβίες σας και το άγχος
2-        Οτιδήποτε επηρεάζει τη σωματική σας υγεία επηρεάζει και τη Ψυχική σας Διάθεση
3-        Μια Θετική Ψυχική Στάση είναι το πιο σημαντικό αποτέλεσμα για να διατηρήσετε καλή πνευματική και σωματική υγεία
4-        Η εξάσκηση παράγει σωματική και πνευματική ζωηράδα. Καθαρίζει τη νωθρότητα και την ατονία από το σώμα και το μυαλό
5-        Εάν δεν έχετε τη θέληση να κρατήσετε το φυσικό σας σώμα σε επισκευή τότε δε θα έχετε τη δύναμη της θέλησης προκειμένου να διατηρήσετε Θετική Ψυχική Διάθεση σε άλλες σημαντικές περιστάσεις που ελέγχουν τη ζωή σας
 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ



1-        Πες μου πως ξοδεύεις το χρόνο σου και πως ξοδεύεις τα χρήματά σου και θα σου πω που θα βρίσκεσαι και τι θα κάνεις σε 10 χρόνια από τώρα
2-        Κάνε τακτική απογραφή του εαυτού σου και μάθε πως και που ξοδεύεις τα χρήματά σου και το χρόνο σου
3-        Το μυστικό για να γίνονται τα πράγματα: «Κάντο Τώρα!»
4-        Ο χρόνος είναι πάρα πολύ πολύτιμος για να τον χαραμίζουμε σε καυγάδες και δυσαρέσκειες
5-        Κάποια λάθη μπορούν να διορθωθούν αλλά ποτέ το λάθος του να χαραμίζουμε το χρόνο μας. Όταν ο χρόνος φύγει, έφυγε για Πάντα!



Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα, μπορούν να διαβάσουν όλη τη μελέτη του Hill βρίσκεται στο βιβλίο του «Γίνετε Πλούσιοι με τη Δύναμη της Σκέψης» (Think and Grow Rich) καθώς και στο βιβλίο «Οι 17 Αξίες της προσωπικής επιτυχίας» (Τhe 17 Principles of Personal Achievement).



Μετάφραση  Νίκος Βασιλέλλης

aegeanvacation



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα