Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΗΣ 27ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

φμ27
Σήμερα το μεσημέρι (2.05μμ) έχουμε Πανσέληνο, η οποία πραγματοποιείται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και συγκεκριμένα στην4η μοίρα (3°44’). Επηρεάζει όλους εσάς που ανήκετε στα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος), κυρίως στα πρώτα δεκαήμερα. Επηρεάζει επίσης εσάς  που έχετε πλανήτες, σημεία ή  μεσοδιαστήματα στην 4η Μοίρα των σταθερών και στην 26ηΜοίρα του άξονα Λέοντος-Υδροχόου από αντισκιά.
ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Η Σελήνη είναι στον Ταύρο πανίσχυρη, επειδή βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσής της.
Ο Ήλιος βρίσκεται στον Σκορπιό.
Ο Κρόνος από τον Τοξότη σχηματίζει όψεις με την Πανσέληνο.
Ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου στην Ελλάδα είναι Υδροχόος.
Κυβερνήτης του Ωροσκόπου είναι ο ανάδρομος Ουρανός στον Κριό.
Στην Ελλάδα ενεργοποιείται ο άξονας Δευτέρου/Τρίτου-Ογδόου/Ενάτου Οίκου.
ΕΡΜΗΝΕΙΑ-ΑΝΑΛΥΣΗ
Η πανσέληνος αυτή είναι αρκετά εκρηκτική, καθώς οι άξονες που ενεργοποιούνται (θέση πανσελήνου και 1ου-7ου) είναι σε σταθερά ζώδια. Κυριάρχο θέμα των σταθερών ζωδίων είναι οι παγιωμένες απόψεις που έχουν και τις οποίες πεισματικά υπερασπίζονται.
Η Σελήνη βρίσκεται στην 4η μοίρα του Ταύρου. Η συγκεκριμένη μοίρα κατά τον Καρέλλι δεν έχει καθόλου θηλυκά στοιχεία, όπως θα περιμέναμε από ένα αρνητικό και γήινο ζώδιο του Ταύρου. Τουναντίον, το αρσενικό στοιχείο είναι τόσο έντονο που η παραμικρή ένδειξη αδυναμίας είναι κατακριτέα. Κι εδώ βρίσκεται το μυστικό της Σελήνης. Αν υποκύψουμε στο πείσμα, θα οδηγηθούμε στην απομόνωση και εν συνεχεία στην καταστροφή. Χρειάζεται να βρεθεί η ισορροπία, ώστε να εκφραστεί η δυναμική μας χωρίς να αυτοκαταστραφούμε.
Από την άλλη ο Ήλιος στην 4η μοίρα του Σκορπιού προσπαθεί να φέρει εσωτερική αρμονία στην διαταραγμένη ψυχή και να κατακτήσει τα άγρια ένστικτα που κρύβονται μέσα της. Άρα η πάλη που θα νιώσουμε αυτές τις ημέρες είναι ανάμεσα στους ίδιους μας τους εαυτούς. Η αγάπη και η κατανόηση μπορούν να απαλύνουν τον θυμό μας και να μας βοηθήσουν να ανακτήσουμε την ισορροπία μας. Πώς μπορούμε να δούμε ότι δεν τα καταφέρνουμε; Αν πιάσουμε τους εαυτούς μας να πικραινόμαστε, να θυμώνουμε με το παραμικρό, να κατηγορούμε τους πάντες, και βέβαια να πιστεύουμε ότι εμείς έχουμε το απόλυτο δίκιο, τα πράγματα δεν είναι καλά. Τότε θα γίνουμε θύματα του ψυχισμού μας με άκρως αρνητικά αποτελέσματα. Ας αναζητήσουμε τότε τι είναι αυτό που μας ενοχλεί κι ας το βγάλουμε στην επιφάνεια. Κάτι που βγαίνει στο φως δύσκολα το φοβάσαι!
Για να δούμε πως μας επηρεάζει η Πανσέληνος όλους εμάς εδώ στην Ελλάδα.

Ο Ωροσκόπος βρίσκεται στην 15η μοίρα του Υδροχόου. Η 15η μοίρα των σταθερών ζωδίων είναι πολύ χαρακτηριστική, καθώς είναι ο ορισμός της σταθερότητας αφού βρίσκεται στο μέσο αυτών. Η συγκεκριμένη μοίρα στον Υδροχόο δείχνει την ανάγκη να δούμε τα πράγματα πιο ανοικτόμυαλα. Αν το καταφέρουμε αυτό, τα κέρδη που θα έχουμε θα είναι πολύ μεγαλύτερα από την ψυχρή και κλειστή λογική που χαρακτηρίζει την αρνητική πλευρά του Υδροχόου.
Το γεγονός ότι ενεργοποιείται ο 3ος-9ος Οίκος έχει και αυτός την σημασία του. Ο τρίτος οίκος είναι ο οίκος της «κατώτερης» σκέψης, αυτής που ενδίδει στα ένστικτα. Ο ένατος οίκος είναι ο οίκος της «ανώτερης» σκέψης, αυτής που διευρύνει τους ορίζοντες του μυαλού μας. Άρα θα δούμε την Σελήνη να κυβερνά τα κατώτερά ένστικτά μας, οδηγώντας μας στο θυμό άμεσα, γρήγορα και στοχευμένα σε όποιον βρίσκεται κοντά μας, ενώ ο Ήλιος θα προσπαθήσει να επιβάλει την αρμονία, δείχνοντάς μας την μεγάλη εικόνα των πραγμάτων και την ανάγκη να μην περιπέσουμε στην στενομυαλιά. Εύκολο; Όχι! Διότι η ενέργεια της Σελήνης είναι τόσο ισχυρή που δύσκολα θα μπορέσει να περιοριστεί. Γι αυτό θέλει μεγάλη δύναμη από το συνειδητό κομμάτι του εαυτού μας να ελέγξει τα πάθη που κρύβονται μέσα μας.
Ο Κρόνος στον Τοξότη και στον Δέκατο Οίκο σε χιαστί με την Σελήνη μας δείχνει πως ο φόβος μας πρέπει να περιοριστεί. Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Όμως όλα είναι στο χέρι μας. Μην ξεχνάμε πως «ο φόβος είναι ο θάνατος του μυαλού». 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Ας ξεκινήσουμε με το τι θέλει ο Λαός (Σελήνη). Ο Λαός μας πλέον θέλει να προστατεύσει ό,τι του έχει απομείνει. Ο θυμός πλέον δεν συγκρατείται όσο κι αν θελήσει η κυβένηση να τον περιορίσει. Κυρίαρχος τίτλος συζήτησης τα οικονομικά, τα οποία εξαρτώνται από την καλή διάθεση του εξωτερικού. Κι εδώ είναι το θέμα μας. Ενώ πλέον στο άκουσμα των όρων «εξωτερικό, θεσμοί, ξένα κέντρα αποφάσεων κλπ» έχουμε διάθεση μάχης και αγώνα με νύχια και με δόντια, το οχυρό μας είναι σαθρό. Η αδυναμία μας μπορεί να μας οδηγήσει σε απομόνωση, αλλά την θέλουμε και δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτό το θέμα, καθώς η καθημερινότητά μας (κυβερνά 6οΟίκο) πάει από το κακό στο χειρότερο.
Από την άλλη η Κυβέρνηση (Ήλιος) προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Δύσκολο έργο, καθώς κάθε της ενέργεια εδράζεται στην οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό και έχει δεδομένη την αδυναμία της εσωτερικής Οικονομίας.            
Τι χρεάζεται λοιπόν να γίνει; Ο ωροσκόπος μιλάει καθαρά, επιτάσσοντας να έχουμε διάθεση για συνεργασία και το μυαλό μας ανοικτό. Τα κέρδη θα είναι περισσότερα από ότι αν κλειστούμε στον μικρόκοσμό μας.  Θα πραγματοποιθεί όμως; Ο Ουρανός, κυβερνήτης  του ωροσκόπου είναι ανάδρομος και βρίσκεται στον 2ο Οίκο. Αν και φαινομενικά θέλουμε να επαναστατήσουμε ενάντι όλων, το αποτέλεσμα θα είναι να περιβάλλουμε με όση εμπιστοσύνη μας έχει απομείνει ακόμη την κυβέρνηση, για να προασπίσει τα δίκαιά μας. Τα ισχυρά συμφέροντα (Κρόνος) εργάζονται παρασκηνιακά, ενισχύοντας την κυβέρνηση τόσο όσο χρειάζεται. Πρακτικά αυτοί ελέγχουν τις καταστάσεις και ποσώς ενδιαφέρονται για τα δίκαιά μας.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΑ ΖΩΔΙΑ;
ΚΡΙΟΣ: Νιώθετα τρομακτική ανασφάλεια! Σας φταίνε όλοι και όλα! Νιώθετε πως όλοι έχουν βαλθεί να σας καταστρέψουν και θέλετε να κλειστείτε στους εαυτούς σας. Όχι, αντιμετωπίστε τις φοβίες σας και ψάξτε να βρείτε την εσωτερική σας αρμονία, πριν κάνετε κάτι και το μετανιώσετε.
ΤΑΥΡΟΣ: Θέλετε τα πάντα, εδώ και τώρα! Τα πάντα σας ανήκουν. Χωρίς εσάς δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Οι άλλοι είναι αδύναμοι και χωρίς εσάς θα καταστραφούν. Μήπως τελικά οι άλλοι είναι εκείνοι που θέλουν το καλό σας και την δική σας αρμονία; Χαλαρώστε, τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα φαντάζεστε.
ΔΙΔΥΜΟΙ: Ο φόβος είναι ο χειρότερος εχθρός σας! Αισθάνεστε ότι υπάρχει μία συνομωσία με σκοπό την καταστροφή σας. Οι υποψίες σας πέφτουν παντού. Αντί λοιπόν να γίνετε παρανοϊκοί, χαλαρώστε. Κανείς δεν θέλει το κακό σας. Μόνοι σας κάνετε κακό στον εαυτό σας. Ανοίξτε λίγο το μυαλό σας και ο φόβος θα φύγει!
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Θυμός! Νεύρα! Άγρια ένστικτα. Νιώθετε ότι ο κόσμος γύρω σας δεν αναγνωρίζει την αξία σας, οι φίλοι σας έχουν βαλθεί να σας κρατήσουν πίσω ή να σας καταστρέψουν. Πριν ενδώσετε στον χειρότερο εαυτό σας κάντε κάτι δημιουργικό. Καλύτερα να ανοίξετε την καρδιά σας και να ερωτευθείτε!
ΛΕΩΝ: Επαγγελματικά μένετε πίσω εξαιτίας όλων εκείνων που σκοπό τους έχουν να μην σας αφήσουν να αναγωρισθείτε. Άτομα που κατέχουν θέσεις εξουσίας σας κρατάνε περιορισμένους . Ανέχεστε κάτι τέτοιο; Όχι βέβαια. Τα χέρια σφίγγουν σε γροθιές και είστε έτοιμοι να κτυπήσετε. Πριν το κάνετε όμως αυτό σκεφθείτε τον ανώτερο εαυτό σας και μην ενδώσετε στις παρορμήσεις σας.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Κανείς δεν μπορεί να σας καταλάβει. Όλοι πράττουν το αντίθετο από αυτό που είναι το σωστό (κατ’ εσάς). Σας εκνευρίζουν και μάλιστα είστε έτοιμοι με το παραμικρό να ανοίξετε το στόμα σας κι όποιον πάρει ο χάρος. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Μην αφήνετε την σκέψη σας εκτός ελέγχου. Δείτε και την άλλη οπτική γωνία. Ίσως έτσι να ηρεμήσετε.

ΖΥΓΟΣ: Ψάχνετε απεγνωσμένα την αποδοχή των άλλων και όταν δεν σας την δίνουν τότε εσείς πικραίνεστε. Η πανσέληνος όμως αυτή θα μετατρέψει την πίκρα αυτή σε θυμό σε βαθμό που να νομίσετε ότι δεν έχετε κανέναν πλέον ανάγκη. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Κοιτάξτε μέσα σας και αναγνωρίστε ότι η πραγματική αποδοχή προέρχεται από τον ίδιο σας τον εαυτό και μόνο. Χαλαρώστε και αφήστε την αρμονία να επιστρέψει και πάλι στην ζωή σας! 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Νιώθετε πως οι άλλοι σας αποφεύγουν; Γιατί; Τι τους κάνατε; Δεν ξέρουν την καλοσύνη και την αγάπη σας; Αυτοί φταίνε που δεν σας ακούν! Αυτοί που δεν σας καταλαβαίνουν! Δεν τους χρειάζεστε! Για σταθείτε όμως λίγο και παρτε μία ανάσα. Ηρεμήστε. Οι άλλοι δεν είναι εχθροί σας εκτός κι αν το αποφασίσετε εσείς. Τότε θα χάσετε πολύ περισσότερα από ότι θα κερδίσετε.
ΤΟΞΟΤΗΣ: Μα είναι δυνατόν; Δεν καταλαβαίνουν ότι κάνετε το καλύτερο δυνατόν για όλους; Δεν καταλαβαίνουν ότι χάρη σε εσάς μπορούν να κοιτούν πέρα από τον κλειστό τους κόσμο. Σιγά μην κάτσετε να ασχοληθείτε άλλο μαζί τους. Ας είχαν μυαλό. Το πρόβλημα είναι πως εσωτερικά έχετε χάσει την αρμονία σας. Μήπως αυτό φταίει τελικά για όλα;
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Εσείς είστε εκείνοι που δίνουν τα πάντα στον έρωτα! Εσείς είστε εκείνοι που προσφέρετε τις ηδονικές στιγμές στους αγαπημένους σας. Χωρίς εσάς δεν είναι τίποτα, δεν μπορούν να κάνουν κάτι αν δεν το θελήσετε εσείς. Αν δεν κάνουν αυτό που λέτε εσείς, μπορείτε και μόνοι σας! Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Αντί να κοιτάτε μόνο τους εαυτούς σας, δώστε κάτι για να λάβετε κι εσείς. Ειδάλλως σας περιμένει η μοναξιά.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Πόσο πιο ξεροκέφαλοι μπορείτε να γίνετε; Πολύ περισσότερο από ότι φαίνεται τελικά!!! Συνεχώς βλέπετε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν και επιτίθεστε. Μήπως πρέπει να ακούσετε και την άλλη πλευρά; Μήπως έχουν και αυτοί τα δίκια τους; Μήπως τελικά είναι δικό σας το πρόβλημα;
ΙΧΘΥΕΣ: Πόσο ακόμη μπορείτε να κρατήσετε τον θυμό μέσα σας; Είναι σαν το δηλητήριο που σας σκοτώνει σιγά σιγά. Είναι όμως θυμός ή φόβος; Και τα δύο σας κάνουν σιγά σιγά να περιχαρακώνεστε στο «απόλυτο δίκιο», δηλαδή το δικό σας. Οπότε μην απορήσετε, αν τις επόμενες ημέρες είστε άκρως επιθετικοί. Λίγοι από εσάς θα καταλάβουν ότι μπορείτε να γαληνέψετε την ψυχή σας, αν δείτε πιο μακριά. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα