Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

4 Λάθη μετά τον χωρισμό

λάθη μετά τον χωρισμό

Χώρισες και ξαφνικά νιώθεις σαν να έχασες την γη κάτω από τα πόδια σου και ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς σωστά την κατάσταση ειδικά το διάστημα μετά τον χωρισμό; Εάν η απάντηση σου είναι καταφατική μην ανησυχείς και μην πελαγώνεις μιας και όλα αυτά που αισθάνεσαι και νιώθεις είναι απολύτως φυσιολογικά.  Πολύ συχνά σε περιπτώσεις χωρισμού που δεν θέλουμε να συμβούν, οι περισσότερες από εμάς κάνουμε κάποια λάθη τα οποία μας υποσκάπτουν την ψυχολογική μας υγεία αλλά και μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε παρακάτω και να ξαναβρούμε τον εαυτό μας. Τα λάθη μετά τον χωρισμό που όλες λίγο πολύ κάνουμε έχουν ως επακόλουθο να κάνουμε πράγματα τα οποία πολλές φορές μετανιώνουμε στην συνέχεια. Το πρώτο διάστημα μετά τον χωρισμό είναι χωρίς αμφιβολία ένα πολύ δύσκολο διάστημα και θα πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτή την περίοδο σωστά.  Σκοπός μας είναι μέσα από το συγκεκριμένο άρθρο να μάθεις ποια είναι τα λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες μετά τον χωρισμό έτσι ώστε να προσπαθήσεις να τα αποφύγεις και να βγεις όσο το δυνατόν περισσότερο δυνατή και αλώβητη από το δύσκολο διάστημα των πρώτων ημερών μετά τον χωρισμό.

Γιατί κάνουμε λάθη μετά τον χωρισμό
Είτε έχεις χωρίσει πρόσφατα είτε έχεις μια εμπειρία κατά το παρελθόν ενός δύσκολου χωρισμού ακόμα και εάν η κολλητή σου χώρισε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις παρατηρήσει ότι ειδικά τις πρώτες μέρες μετά τον χωρισμό μεταλλασσόμαστε στην πλειοψηφία μας σε κάτι που στην ουσία δεν είμαστε. Με πιο απλά λόγια μετά από έναν χωρισμό οι αντιδράσεις μας γίνονται πιο μεγάλες, πιο δραματικές, πιο επίμονες και αυτό γιατί πολύ απλά ζούμε σε μια κατάσταση άρνησης αποδοχής της κατάστασης δηλαδή  του χωρισμού. Όλες μας κάνουμε λάθη μετά τον χωρισμό και η μεγαλύτερη αιτία είναι επειδή πιστεύουμε ότι εμείς ζούμε κάτι πολύ τραγικό. Νιώθουμε απόρριψη, μειώνεται η αυτοπεποίθηση μας νιώθουμε έξω από τα νερά μας, μόνες και πελαγωμένες.
Η αλήθεια όμως απέχει πολύ από αυτό που νιώθουμε αμέσως μετά τον χωρισμό όμως εκείνο το διάστημα όλες μας δυστυχώς δεν μπορούμε να σκεφτούμε με την λογική αφού το συναίσθημα μας επικρατεί και κυριεύει τις σκέψεις και τις πράξει μας. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι δεν είμαστε ούτε οι πρώτες ούτε οι τελευταίες που βιώνουμε έναν χωρισμό όσο επίπονος και εάν είναι. Επίσης η αλήθεια είναι ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου και φυσικά ότι από την στιγμή που χωρίσαμε με τον σύντροφό μας σίγουρα δεν ήταν ο κατάλληλος για εμάς αλλά και εάν είναι θα μας δοθεί στο μέλλον μια ευκαιρία. Η ιστορία έχει δείξει άλλωστε ότι τα ζευγάρια που επρόκειτο να είναι μαζί με κάποιο μαγικό τρόπο είναι. Με βάση ότι δεν καταστράφηκε και δεν ήρθε το τέλος του κόσμου πάμε να δούμε τα 5 λάθη που κάνουμε όλες μας μετά τον χωρισμό έτσι ώστε να τα αποφύγεις όσο το δυνατόν περισσότερο.
Τα μεγαλύτερα λάθη μετά τον χωρισμό
  1. Μένεις σπίτι και κλαίς την μοίρα σου
Το να μένεις σπίτι μετά τον χωρισμό κοιτάζοντας κοινές σας φωτογραφίες και κλαίγονταν με μαύρο δάκρυ για τον έρωτα που έχασες είναι το μεγαλύτερο και συνηθέστερο λάθος από τα λάθη μετά τον χωρισμό που κάνουμε οι περισσότερες από εμάς. Όχι δεν είσαι η μόνη που το κάνεις αλλά πρέπει να σταματήσεις να θρηνείς την σχέση που έχασες γιατί όχι μόνο δεν έχει κανένα νόημα αφού δεν πρόκειται ούτε να σε κάνει να ξεχάσεις ούτε να σε κάνει να επανασυνδεθείς μαζί του αλλά το μόνο που θα καταφέρεις είναι να επιβαρύνεις κι άλλο την ήδη άσχημη ψυχολογική σου κατάσταση. Φέρσου στον εαυτό σου με αγάπη και μην τον πληγώνεις και εσύ άλλο με την συμπεριφορά σου, αρκεί ο χωρισμός.
  1. Πηγαίνεις στα μέρη που πηγαίνατε μαζί
Εάν μετά από έναν χωρισμό επιδιώκεις να πηγαίνεις στα μέρη που πηγαίνατε μαζί και να αναπολείς τις καλές παλιές σας στιγμές τότε ξέρεις και εσύ η ίδια κατά βάθος ότι κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Στα λάθη μετά τον χωρισμό που κάνουμε όλες μας συνήθως βρίσκονται και οι επιθυμίες μας να αναπολούμε στιγμές. Σταμάτα να πηγαίνεις σε μέρη που πηγαίνατε μαζί, να τον σκέφτεσαι συνέχεια, να αναπολείς δικές σας προσωπικές στιγμές γιατί αυτή η συμπεριφορά μόνο πίσω μπορεί να σε γυρίσει και να σε κρατήσει κολλημένη σε μια κατάσταση που δεν σου αξίζει. Προχώρα μπροστά και άσε το παρελθόν εκεί που ανήκει. 
  1. Ασχολείσαι συνέχεια με αυτόν
Ένα ακόμα σημαντικό λάθος ανάμεσα στα λάθη μετά τον χωρισμό είναι το να μιλάς και να ασχολείσαι συνέχεια με τον πρώην σου. Εάν σε κάθε συζήτηση σου αναφέρεσαι σε αυτόν, ρωτάς τι κάνει, θέλεις να μαθαίνεις τα πάντα για την τωρινή ζωή του, σκέφτεσαι και συζητάς για το παρελθόν σας τότε το μόνο που κάνεις είναι κακό στον εαυτό σου αφού με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να τον ξεπεράσεις ποτέ. Αυτή η λάθος συνήθεια που έχουν πολλές γυναίκες μετά τον χωρισμό  μπορεί να έχει ως επακόλουθο να σε κάνει να κολλήσεις ακόμα περισσότερο.
  1. Τον παρακαλάς να μην χωρίσετε
Εάν από την στιγμή που σου ανακοίνωσε ότι θέλει να χωρίσετε εσύ τον καταδιώκεις και τον πιέζεις να το ξανασκεφτεί ή να τα ξαναφτιάξετε ή ακόμα χειρότερα τον εκβιάζεις και τον παρακαλάς για να μην χωρίσετε τότε τον έχεις χάσει ακόμα περισσότερο. Εάν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να τα ξαναφτιάξετε ή να το μετανιώσει  με αυτό το λάθος σου να ξέρεις ότι δεν έχεις καμία πιθανότητα. Ακόμα και εάν επιστρέψει κάποια στιγμή θα το κάνει από οίκτο κάτι που φυσικά δεν θέλεις και προφανώς δεν σου αξίζει.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα