Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Γιατί δεν με παντρεύεται – 5 Λόγοι

γιατί δεν με παντρεύεται

Λένε πως οι γυναίκες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, στις γυναίκες καριέρας και στις γυναίκες για σπίτι! Ουσιαστικά όμως και στις δυο κατηγορίες, αν ισχύει φυσικά αυτός ο διαχωρισμός, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πως μπορεί να υπάρχει η ανάγκη να βρεθούν σε έναν γάμο. Οι ανεξάρτητες και δυναμικές γυναίκες δεν σημαίνει πως αποσκοπούν στο να μείνουν μόνες και οι γυναίκες για σπίτι δεν σημαίνει πως απαραίτητα δημιουργούν μια ιδανική συμβίωση. Στην πραγματικότητα μπορούμε να χωρίσουμε τις γυναίκες σε αυτήν την κατηγορία που ψάχνει και αποσκοπεί στον γάμο και στην κατηγορία που πιστεύει πως αν είναι να γίνει, θα γίνει! Η δεύτερη κατηγορία γυναικών δεν αναρωτιέται “γιατί δεν με παντρεύεται” αφού αφήνει τα πράγματα να γίνουν μόνα τους και στην ώρα τους. Οπότε αν κάτι δεν γίνεται φαίνεται να μην έχει έρθει ακόμα η κατάλληλη στιγμή. Υπάρχει όμως και η πρώτη κατηγορία που φαίνεται να την απασχολεί ιδιαίτερα ο γάμος και αν ο σύντροφος δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία τότε ψάχνουν να βρούνε μόνες τους την άκρη. Γιατί δεν με παντρεύεται; Ψάχνεις το πιο πιθανό σενάριο που ταιριάζει στην δική σου περίπτωση! Τα σενάρια όμως τα φτιάχνουμε ανάλογα με τον χαρακτήρα μας και ίσως πολλές φορές να μην βλέπουμε τόσο καθαρά. Αυτό που χρειάζεστε αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία είναι μερικές συμβουλές για το ποιοι μπορεί να είναι οι πιθανοί λόγοι που δεν σας παντρεύεται. Επιλέξτε ποιος λόγος είναι πιο κοντά στην δική σας περίπτωση και δείτε τα πράγματα μπροστά σας με άλλο μάτι!

Γιατί δεν με παντρεύεται – Αλλεργία στην δέσμευση!
Ένας από τους πολύ συνηθισμένους λόγους που οι άντρες δεν θέλουν να παντρευτούν είναι η αλλεργία που παρουσιάζουν ακόμα και αν ακούσουν απλά την λέξη γάμος. Δυστυχώς ακόμα δεν έχει βρεθεί θεραπεία και φαίνεται πως έχει μείνει στην τύχη του. Η αλήθεια είναι πως οι γυναίκες είμαστε ικανές να νιώσουμε την δέσμευση και από το πρώτο ραντεβού. Το δεχόμαστε σαν κάτι πολύ φυσιολογικό και πολλές φορές το επιδιώκουμε κιόλας. Αντιθέτως οι άντρες δεσμεύονται μόνο όταν χρησιμοποιήσουν την υπογραφή τους! Ως όντα που χρησιμοποιούν πιο πολύ την λογική από το συναίσθημα φαίνεται να μην θέλουν να νιώσουν την δέσμευση αλλά τι μπορούν να κάνουν όταν την διαβάζουν σε ένα φύλλο χαρτί που πρέπει να υπογράψουν; Πανικός; Αλλεργία; Και τα δυο συμβάλλουν για να τους τονώσουν την άποψη πως ο γάμος δεν τους ταιριάζει!
Γιατί δεν με παντρεύεται – Η συμβίωση αρκεί
Αναρωτιέσαι «γιατί δεν με παντρεύεται» αφού ήδη έχει δεχτεί να μείνετε μαζί και δείχνει να το απολαμβάνει. Για μία γυναίκα η φυσιολογική σειρά είναι γνωριμία, συμβίωση, αρραβώνας (προαιρετικός), γάμος, διαζύγιο (προαιρετικό). Για έναν άντρα όμως η σειρά είναι γνωριμία, συμβίωση, συμβίωση και πάλι συμβίωση! Οι γυναίκες φαίνεται σε κάθε περίπτωση να καλύπτουν και μία ακόμη ανάγκη τους όπως παιδιά, οικογένεια. Οι άντρες όμως θεωρούν το ιδανικότερο όλων την συμβίωση. Με μία συμβίωση έχει καλύψει όλες του τις ανάγκες οπότε ο γάμος από εκεί και πέρα είναι ένα θέμα τυπικό το οποίο δεν τον απασχολεί και ιδιαίτερα. Άλλωστε δεν πιστεύει πωε θα αλλάξει κάτι στην ζωή του. Γιατί δεν με παντρεύεται λοιπόν αφού δεν θα αλλάξει κάτι στην ζωή του; Γιατί μια μερίδα αντρών πιστεύει πως η χρήση της «παντόφλας» δεν περιορίζεται μόνο στα πόδια! Ο συνδυασμός σιγουριάς και παντόφλας τους κρατάνε πίσω.
Γιατί δεν με παντρεύεται – Δεν είναι σίγουρος ακόμη
Μπορεί να ακουστεί πολύ γραφικό αλλά η αλήθεια είναι πως και ένας άντρας μπορεί να μην είναι τόσο σίγουρος για την επιλογή του ώστε να οδηγηθεί σε έναν γάμο. Τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση είστε σίγουρες πως έχει αντιληφθεί πλήρως την σοβαρότητα ενός γάμου! Μπορεί να χρειάζεται λίγο χρόνο αλλά και μερικές θετικές κινήσεις από εσάς ώστε να πειστεί πως ο γάμος για εσάς δεν είναι απλά μία φυσική εξέλιξη μιας σχέσης αλλά κάτι πιο σημαντικό και βαθύ που ενώνει ένα ζευγάρι. Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να του δείξετε κάτι άλλο από αυτό που είστε για να τον πείσετε γιατί μην ξεχνάτε πως αργά η γρήγορα πάντα πέφτουν οι μάσκες. Απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση να εύχεστε να μην είναι πολύ αργά.
Γιατί δεν με παντρεύεται – Γιατί δεν έχει νομιμοποιηθεί η διγαμία!
Πόσο καλά τον γνωρίζετε; Μπορεί η περίπτωση να σας φανεί πολύ ακραία αλλά το ίδιο πίστευαν και όσες τις έτυχε! Υπάρχουν κάποιοι άντρες που λειτουργούν τόσο παρορμητικά ώστε να «ξεχνούν», μπροστά σε μία γυναίκα που τους τράβηξε την προσοχή, πως είναι ηδη δεσμευμένοι. Υπάρχουν γυναίκες που ανακάλυψαν πολύ αργότερα αφού είχαν συνάψει σχέσεις με έναν άντρα πως  η αλήθεια δεν είναι και το δυνατό τους σημείο! Γιατί δεν με παντρεύεται; Μήπως γιατί δεν έχει νομιμοποιηθεί η διγαμία; Ο λαός λέει «φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά». Έτσι όταν κανένας λόγος από όσους σκεφτόμαστε δεν ταιριάζει στην δική μας περίπτωση και δεν εξηγείτε η αντίδρασή του με την λογική, καλό θα ήταν να μην αποκλείουμε και κάτι ίσως λίγο τραβηγμένο!
Γιατί δεν με παντρεύεται – Δεν λατρεύει τις υποχρεώσεις
Οι άντρες γνωρίζουν πολύ καλά πως ο λόγος που οι περισσότερες γυναίκες θα ήθελαν να παντρευτούν είναι η απόκτηση παιδιών. Ένας άντρας λοιπόν που δεν έχει και πολύ όρεξη να πολλαπλασιάζει τις υποχρεώσεις φροντίζει να μην ανοίγετε τόσο πολύ. Αν πιστεύει πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που δημιουργεί ένας γάμος τότε σίγουρα δεν το επιδιώκει κιόλας. Φυσικά είναι πολύ καλύτερο από το να το καταλάβετε μόνες σας μετά τον γάμο! Για τις γυναίκες ο γάμος κρύβει και ρομαντισμό, μια ωραία πρόταση, έπειτα η οργάνωσή του, οι καλεσμένοι, το νυφικό ενώ για τους άντρες είναι κάτι πιο επίγειο σαν να λέμε «χάνω τον χρόνο μου για να βρω κοστούμι», «δεν μπορούμε να κάνουμε λιγότερα έξοδα;», «τόσους καλεσμένους σε στάδιο θα παντρευτούμε;»! Και από την επόμενη μέρα η οικονομία γίνεται η καραμέλα τους!
Γιατί δεν με παντρεύεται; Άσε την ζωή να σε πάει και απόλαυσε το ταξίδι! Μπορεί σήμερα να στεναχωριέσαι και να αναρωτιέσαι γιατί δεν σε παντρεύεται αλλά αύριο να χαίρεσαι που δεν το έκανε!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

  1. γιατί του άφησες καλή μου τη δυνατότητα της επιλογής. μέγα σφάλμα. -χιχιχι. αστειεύομαι ασφαλώς. είναι γνωστό σε όλους πως ωφελημένοι βγαίνουν μόνο οι άνδρες απο το γάμο. και τα άλλα είναι σάχλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα