Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

5 βήματα για επιτυχημένες αλλαγές με διάρκεια στη ζωή σας


Πόσες φορές αποφασίσατε να κάνετε κάποια αλλαγή στη ζωή σας, αλλά αυτή η απόφασή σας δεν κράτησε παρά μερικές ημέρες, ή κάποιους μήνες στην καλύτερη περίπτωση; Αν κρίνω από τον εαυτό μου, και νομίζω πως δεν είμαι η μόνη, πολλές.
SUCCESS-IN-LIFEΑν λοιπόν τώρα είναι η στιγμή που βαρεθήκατε να γκρινιάζετε για το πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή σας, αν τα καταφέρνατε αυτή τη φορά και αλλάζατε τη συνήθεια εκείνη, ή την συμπεριφορά σας, που σας κάνει τη ζωή δύσκολη ή σας στερεί την ευτυχία, τότε ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα και σίγουρα αυτή τη φορά θα τα καταφέρετε:

1) Καθορίστε ποιος ακριβώς είναι ο στόχος σας. Τι είναι αυτό το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε; Προσπαθήστε να είστε όσο πιο ακριβής γίνεται με την περιγραφή του στόχους σας, ώστε να έχετε ένα ακριβές όραμα στο μυαλό σας. Δεν αρκεί, για παράδειγμα, να σκεφτείτε ότι θέλετε να είστε λιγότερο σπάταλοι. Αυτό είναι πολύ γενικό. Ακόμη και αν μειώσετε τα έξοδά σας κατά 5 ευρώ, θα έχετε πετύχει το στόχο σας. Είναι όμως πραγματικά αυτό που θέλετε να πετύχετε; Θα έχετε φτάσει στο σημείο εκείνο που η αλλαγή αυτή θα σας καλυτερεύσει τη ζωή; Θέστε επομένως έναν συγκεκριμένο, μετρήσιμο στόχο.
2) Συνειδητοποιήστε γιατί αυτή η αλλαγή είναι σημαντική για εσάς. Τι είναι αυτό που σας προκαλεί το συναίσθημα εκείνο του πόνου για κάτι που στερείστε στη ζωή σας εξαιτίας της συνήθειας ή της συμπεριφοράς που έχετε; Τι χάνετε λειτουργώντας με τον συγκεκριμένο τρόπο; Τι θα κερδίζατε αν πετυχαίνατε να αλλάξετε; Πώς θα καλυτέρευε η ζωή σας στους τομείς που επηρεάζει; Πόσο ευχαρίστηση θα σας έφερνε και πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας να βιώνει αυτή την αλλαγή;
10-Surefire-Ways-To-Build-Confidence-And-Be-Successful-In-Life3) Θεσπίστε ένα συγκεκριμένο πλάνο αλλαγής. Δεν αρκεί να ξέρουμε μόνο τι θέλουμε να αλλάξουμε και για ποιο λόγο. Θα πρέπει να ξέρουμε και πώς θα το πετύχουμε αυτό. Ποια είναι τα βήματα εκείνα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να φτάσουμε επιτυχημένα στο στόχος μας για αλλαγή; Στο σημείο αυτό, καλό θα ήταν να κάνετε μία αξιολόγηση των προηγούμενων προσπαθειών σας, αν υπάρχουν φυσικά, και να δείτε ποια από τα βήματα που ακολουθήσατε είχα θετικά αποτελέσματα και ποια δεν λειτούργησαν τόσο καλά, και θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε με κάποια καινούργια.
4) Να έχετε υπομονή και επιμονή. Η κάθε αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας έχει πάντα έναν υψηλό βαθμό δυσκολίας στην αρχή. Και αυτό γιατί, πρέπει να αντικαταστήσουμε τις παλιές συνήθειες που έχουν καταγραφεί στο μυαλό μας, ως αυτοματοποιημένες πλέον, αλλά και να υπερισχύσουμε της αντίστασης που έχουμε, από ανθρώπινης φύσης μας, στην αλλαγή. Όλοι φοβόμαστε τις αλλαγές. Και για αυτό τις πολεμάμε υποσυνείδητα, ακόμη και αν πιστεύουμε ότι δουλεύουμε υπέρ τους. Είναι σημαντικό επομένως να κάνουμε τις νέες συνήθειές μας τρόπο ζωής, προκειμένου να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας σε έναν νέο τρόπο σκέψης και σε νέες συμπεριφορές.
success-in-life-our5) Πιστέψτε στον εαυτό σας. Το 90% της επιτυχίας λένε, είναι η στάση που κρατάμε σε αυτή. Αν λοιπόν κρατάτε θετική στάση και πιστεύετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε, σίγουρα έχετε πολλές πιθανότητες και να το κάνετε. Αν εσείς οι ίδιοι σαμποτάρετε τον εαυτό σας με μία αρνητική στάση και ένα σκεπτικό πώς «Ότι και να κάνω δεν θα τα καταφέρω», το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα τα καταφέρετε, αφού έχετε ήδη εξασφαλίσει το αρνητικό αποτέλεσμα. Δεν θέλετε να διαψεύσετε τον εαυτό σας, άρα πρέπει να αποτύχετε! Θέλει επομένως, να επιστρατεύσετε τη θετική σας σκέψη και την εμπιστοσύνη για τη δύναμη που κρύβετε μέσα σας.
Τα παραπάνω λοιπόν, είναι τα 5 βασικά βήματα για να κάνετε όποια αλλαγή θέλετε στις συνήθειες ή στη συμπεριφορά σας και η οποία θα γίνει τρόπος ζωής. Και θυμηθείτε: δεν αρκεί μόνο να θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας για να βιώσουμε την ευτυχία και την επιτυχία. Θα πρέπει να δείχνουμε συνέπεια και επιμονή και τότε σίγουρα θα τα καταφέρουμε!
Βαλεντίνα Κόρδη Life & Executive Coach 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα