Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Νίκησε τον πόνο στη μέση με αυτές τις 5 ασκήσεις!



Η καθιστική ζωή και η καθιστική δουλειά οδηγούν πολλές φορές σε πόνο στην περιοχή της μέσης. Το ίδιο μπορείς να πάθεις, βέβαια, αν κοιμάσαι σε κακό στρώμα, αν η στάση του σώματός σου δεν είναι καλή, αν η δουλειά σου έχει πολύ ορθοστασία ή αν είσαι έγκυος.
Μην ανησυχείς. Δεν είσαι μόνη σου. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που έχεις πόνο στη μέση, να ξέρεις πως δύο πράγματα μπορούν να βοηθήσουν: Ένα καλό στρέτσινγκ στη μέση και στα πόδια και ένα καλό τέντωμα του κορμού.
Κάνε τις 5 παρακάτω ασκήσεις και θα απαλλαγείς σύντομα από τον ενοχλητικό πόνο στη μέση.

Άσκηση 1:
kl_mesi01
Ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια σου σε ευθεία πάνω από το κεφάλι σου.Εισέπνευσε και στην εκπνοή σήκω σιγά-σιγά δημιουργώντας ένα C με το σώμα σου και προσπαθώντας να φτάσεις τις μύτες των ποδιών σου. Εισέπνευσε και πήγαινε λίγο πιο κάτω και στην εκπνοή επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Κάνε 6-8 επαναλήψεις.
Άσκηση 2:
kl_mesi02
Στάσου στα τέσσερα. Σήκωσε το ένα χέρι και το αντίθετο πόδι, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Επανέλαβε με το άλλο πόδι και χέρι. Κάνε 8-10 επαναλήψεις από την κάθε μεριά. Πρόσεχε να κάνεις αργά την κάθε κίνηση. Δεν χρειάζεται να βιάζεσαι.
Άσκηση 3:
kl_mesi03
Ξεκίνα ξαπλωμένη μπρούμυτα στο στρώμα σου με τα χέρια σου δεξιά και αριστερά. Σήκω στους αγκώνες σου και στις μύτες των ποδιών σου και μείνε σε αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα. Σταδιακά μπορείς να ανεβάζεις το χρόνο σου και να φτάσεις να μένεις στη στάση της σανίδας για 1 λεπτό. Φρόντιζε το σώμα σου να είναι όλο σε μια ευθεία.
Άσκηση 4:
kl_mesi04
Ξάπλωσε μπρούμυτα με τα πόδια και τα χέρια σου σε έκταση. Σήκωσέ τα από το έδαφος και ανεβοκατέβαζέ τα σαν να κολυμπάς. Προσπάθησε να κάνεις την κίνηση με τους γοφούς και τους ώμους σου και όχι με τα γόνατα και τους αγκώνες σου. Συνέχισε για 30 δευτερόλεπτα και φτάσε σταδιακά στο 1 λεπτό.
Άσκηση 5:
kl_mesi05
Αυτή είναι η αγαπημένη μου άσκηση γιατί συνήθως όταν την κάνω βρίσκομαι προς το τέλος των προπονήσεών μου. Ξεκίνα με τα χέρια και τα γόνατά σου στο στρώμα. Έχε τα γόνατά σου λίγο μακριά το ένα από το άλλο. Σκύψε μπροστά και χαλάρωσε το στήθος σου πάνω στα γόνατά σου. Τα χέρια σου τα έχεις απλωμένα μπροστά. Μείνε σε αυτή τη στάση όση ώρα θέλεις.
Πριν κάνεις οποιαδήποτε άσκηση (ειδικά αν έχεις δυνατούς πόνους ή κάποιο σοβαρό πρόβλημα) καλό είναι να συμβουλευτείς το γιατρό σου και να τον ρωτήσεις τι είδους άσκηση είναι ιδανική για τη δική σου περίπτωση. Σε γενικές γραμμές, όμως, οι παραπάνω ασκήσεις δεν είναι πολύ δύσκολες και βοηθούν σε όλα τα προβλήματα που έχουν σχέση με τη μέση.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα