Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπόταση

ypotasi_

Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η χαμηλή πίεση του αίματος, αυτό που ονομάζουμε υπόταση, θεωρείτο ένα σημάδι καλής υγείας. Κι αυτό επειδή είναι η υπέρταση που ζορίζει την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα.

Για το λόγο αυτό, τα άτομα που έχουν χαμηλή πίεση του αίματος, έχουν συνήθως χαμηλότερο κίνδυνο νεφρικής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής νόσου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η χαμηλή πίεση του αίματος μπορεί να μην είναι σημάδι υγείας και, όπως και η υψηλή πίεση του αίματος κρύβει κάποιους κινδύνους.
Με την πολύ χαμηλή αρτηριακή πίεση, ο εγκέφαλος, η καρδιά και άλλα ζωτικά όργανα, δεν μπορούν να πάρουν αρκετό αίμα. Και αυτό τελικά μπορεί να εμποδίσει τα συγκεκριμένα όργανα να λειτουργήσουν σωστά, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψει μόνιμη βλάβη. Η έλλειψη οξυγόνου μπορεί επίσης να προκαλέσει σε ένα άτομο σκοτοδίνη, ιδιαίτερα όταν στέκεται όρθιο ή όταν σηκώνεται πολύ γρήγορα, ενώ ήταν ξαπλωμένο. Αυτός ο τύπος υπότασης, γενικά αναφέρεται ως ορθοστατική υπόταση.
Η χαμηλή πίεση του αίματος μπορεί να είναι επίσης ένα σύμπτωμα μιας ποικιλίας συνθηκών, που θα μπορούσαν να είναι απειλητικές για τη ζωή.
Αυτές περιλαμβάνουν την αφυδάτωση, το σοκ, τον προχωρημένο διαβήτη, την καρδιακή ανεπάρκεια, την καρδιακή προσβολή, την αναφυλαξία και μία απειλητική για τη ζωή αλλεργική αντίδραση. Παρόλο που η χαμηλή πίεση του αίματος δεν προκαλεί αυτές τις προϋποθέσεις, μπορεί μερικές φορές να είναι το πρώτο τους σημάδι.
Για ένα άτομο που έχει διαγνωστεί με χαμηλή πίεση του αίματος, αυτή η πίεση είναι κάτω από 90/60. Η φυσιολογική αρτηριακή πίεση θεωρείται ότι είναι από 90/60 μέχρι 120/80. Είναι δυνατό να είναι μόνο ο ένας από τους δύο αριθμούς πιο χαμηλός και σε τέτοιες περιπτώσεις η πίεση του αίματος μπορεί να εξακολουθεί να θεωρείται γενικά χαμηλή.
Ανεξάρτητα από την ανάγνωση της πίεσης του αίματος, το ιατρικό προσωπικό δεν μπορεί να κάνει συνήθως διάγνωση πως ένα άτομο έχει χαμηλή αρτηριακή πίεση, εκτός αν παρουσιάζει άλλα συμπτώματα ή προβλήματα που συνδέονται με την πάθηση. Μερικά από αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ζάλη και λιποθυμία χωρίς κανέναν προφανή λόγο. Δεδομένου ότι η αρτηριακή πίεση που είναι αρκετά χαμηλή ώστε να προκαλέσει πρόβλημα, συνήθως προκύπτει από άλλα ζητήματα υγείας, το πρώτο σχέδιο θεραπείας είναι να εντοπιστεί και να θεραπευτεί η υποκείμενη αιτία.  Εάν δεν υπάρχει υποκείμενη αιτία, ορισμένα φάρμακα μπορούν να συνταγογραφηθούν για τη ρύθμιση της πίεσης του αίματος.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα