Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η γυναίκα που εκδικήθηκε για τη δολοφονία του ΤΣΕ

Μετά το θάνατο του ΤΣΕ το 1967,ο Roberto Quintanilla Pérez έγινε το πιο μισητό πρόσωπο,και άρχισε τη δίωξη του η επαναστατική αριστερά,ως ένας από τους υποκινητές της δολοφονίας του αντάρτικου.

Ένας από τους ανθρώπους που τον κυνήγησαν και τελικά τον βρήκαν ήταν η Monika Ertl,μια Γερμανίδα η οποία ήταν 34 ετών,και τα τελευταία 25 χρόνια ζούσε στην Βολιβία.Έγινε μέλος του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN) της Βολιβίας,το οποίο δημιουργήθηκε από τον ΤΣΕ το 1966.
Έτσι η Ertl,σκότωσε τον πρόξενo Perez,με ένα περίστροφο Colt Cobra 38,τιμωρώντας τον έτσι,για τη δολοφονία και ύστερα για τον εξευτελισμό που υπέστη το πτώμα του ΤΣΕ.

Από εκείνη την ημέρα η Γερμανίδα έγινε ένα από τα πιο περιζήτητα πρόσωπα στη Βολιβία,και οι αρχές την κατηγόρησαν σαν επικίνδυνο τρομοκράτη,ενώ αντίθετα λατρεύτηκε από πολλούς ανθρώπους,οι οποίοι μέσα από την πράξη της εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την δολοφονία του μισητού συνταγματάρχη Roberto Quintanilla.
Στη δεκαετία του 60` η άφιξη του χαρισματικού ΤΣΕ,η αγάπη της ``έφυγε`` από τα κοινά πλαίσια θεωρώντας τον κάτι περισσότερο από ένα οδηγό ή έναν επαναστάτη.Για την Μόνικα ο ΤΣΕ,ήταν συγκρίσιμος με τον θεό.
Όμως κάτι άλλαξε στη ζωή της όταν στις 9 Οκτώβρη,ημερομηνία που δολοφονήθηκε ο Τσε,αποφάσισε να να αφιερώσει το υπόλοιπο τη ζωής της για να κυνηγήσει και να εκδικηθεί όσους έλαβαν μέρος στη δολοφονία του,και τελικά το πέτυχε.
Η Ertl πέθανε στις 12 Μαίου το 1973,μετά τη σύλληψή της,βασανίστηκε άγρια και εκτελέστηκε από μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Βολιβίας.
Ehc araveug
Ηράκλειτος Ζαρατούστρα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα