Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Το εμείς.... είναι το εγώ…. που γνώρισε τον εαυτό του.



Ο σκοπός του ανθρώπου πάνω στη γη είναι άραγε  να επιβάλει την ειρήνη , την δικαιοσύνη , την αφθονία, και να εξαλείψει τα σκοτάδια, την πείνα , την αδικία  και τους πολέμους.
ή να γνωρίσει τον αληθινό εαυτό του ..

Μόνο όταν γνωρίσει ποιος είναι πραγματικά ….τότε η ειρήνη , η δικαιοσύνη, η αφθονία θα γίνουν μέρος της ζωής του.
Και όχι επειδή το επιδίωξε ή το επέβαλε.
 Είναι μια << φυσική εξέλιξη >> που  προέρχεται   από την αλλαγή της υπαρξιακής του κατάστασης.

Κοιτάζοντας την ιστορία βλέπουμε τους  μεγάλους στρατηγούς
και βασιλιάδες που βύθισαν τον κόσμο στο αίμα προσπαθώντας να επιβάλουν την δική τους γλώσσα την δική τους δικαιοσύνη και τα δικά τους πιστεύω.
Για κάποιους από αυτούς Καμαρώνουμε  κιόλας και γεμίζουμε τα βιβλία της ιστορίας χωρίς όμως να βγαίνει  ένα ουσιαστικό νόημα.  
Η κυριαρχία τους και τα επιτεύγματα τους κράτησαν λίγο , όπως και οι αυτοκρατορίες τους.
Οι θρησκείες επίσης καταλήγουν άχρηστες.
 Στο όνομα τους έχουν γίνει και γίνονται οι μεγαλύτεροι πόλεμοι και αιματοχυσίες και οι εκπρόσωποι των θρησκειών καταλήγουν να …. <<σιωπούν>> μιλώντας υποκριτικά…. για ειρήνη και αγάπη.

Έτσι όλα αυτά έχουν γίνει η  ιστορία μας, και κάθε χώρα κάθε έθνος έχει την δική του ιστορία , η οποία θα έπρεπε κάτι να μας διδάσκει  όμως εμείς παραμένουμε το ίδιο κοιμισμένοι  καμαρώνοντας  για την ..ιστορία  του χθες.
 Eχουν περάσει χιλιάδες χρόνια, και τώρα σε μια εποχή απίστευτης τεχνολογικής εξέλιξης, ο άνθρωπος συνεχίζει να  πολεμά τον άνθρωπο, να ανταγωνίζεται, να μισεί, και να ζει μέσα στο δράμα .

Το μόνο που πραγματικά τελικά έχει αξία είναι η καταγεγραμμένη εμπειρία των σοφών όλου του κόσμου για την αυτογνωσία. 
αλλά με την προϋπόθεση της εφαρμογής.

 Mόνο αν γίνει πράξη και βιωθεί αποκτά σημασία, διαφορετικά είναι  νεκρά λόγια και φράσεις.

Είναι αδύνατον να αλλάξει ο άνθρωπος τον κόσμο αν δεν αλλάξει πρώτα τον εαυτό του.
Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική και σε βάθος αλλαγή , αν δεν υπάρξει πρώτα εσωτερική , συνειδησιακή αλλαγή στο άτομο ……
και  αυτό είναι αδύνατον να συμβεί χωρίς την συμμετοχή της συνείδησης.

Αν και κάποιοι άνθρωποι  έχουν καλές προθέσεις και πιστεύουν  ότι μπορούν  να κάνουν  κάποιες παρεμβάσεις στο κόσμο και  να προκαλέσουν  κάποια αλλαγή , αυτή η αλλαγή που πιθανόν να προκύψει θα είναι πολύ επιφανειακή, προσωρινή, και χωρίς συνέχεια διότι ο ασυνείδητος  άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει την αλλαγή ....
 και  συνεχίζει πάντα με τις ίδιες συμπεριφορές και συνήθειες .

Όταν ο άνθρωπος συνεχίζει προσκολλημένος στη θεωρεία, στη θρησκεία, και στο έθνος , όταν βλέπει μια άλλη θρησκεία σαν εχθρό ή ένα άλλο έθνος σαν αντίπαλο, εκεί υπάρχει φόβος……  τότε αναπόφευκτα υπάρχει  σύγκρουση .
Η σύγκρουση αυτή αναβλύζει  μέσα από τον άνθρωπο, δεν είναι αποτέλεσμα εξωτερικών γεγονότων, αλλά κυρίως  των  εσωτερικών  του καταστάσεων και προγραμματισμών 
 .

Aυτό συμβαίνει διότι ο ίδιος αγνοεί τις δημιουργικές δυνατότητες του ….. πιστεύει μηχανικά  σε ένα  προγραμματισμό που του έχει γίνει …. παραμένοντας δέσμιος στα πρέπει , σε δόγματα,  έθιμα  και ιδέες,  που κάποτε έχει αποδεχτεί διότι έτσι έπρεπε, ή έτσι ήταν το σωστό. 

Ο θεμέλιος λίθος κάθε νέας δημιουργίας είναι η ενότητα
 είναι προφανές ότι για να υπάρξει ειρήνη στον πλανήτη χρειάζεται ενότητα …
Η ενότητα όμως δεν μπορεί να υπάρξει αν ο άνθρωπος δεν συνειδητοποιήσει την οικουμενικότητα του .  ……………….
Ότι ο ένας είναι το ίδιο με όλους.

Ο  ασυνείδητος άνθρωπος  ταυτισμένος με την θρησκεία του, το έθνος του, τις πεποιθήσεις του ,  δεν συλλογίζεται ότι αν είχε γεννηθεί σε άλλο μέρος θα είχε άλλη θρησκεία , άλλη εθνικότητα, άλλες πεποιθήσεις, διαφορετικό προγραμματισμό , αλλά όμως θα παρέμενε   το ίδιο άνθρωπος.

Η ιστορία του τόπου…. που ο κάθε άνθρωπος γεννήθηκε, η θρησκεία , το γεωγραφικό σημείο, οι πεποιθήσεις που έχει αποκτήσει,  δεν μπορούν να τον κάνουν πιο συνειδητό, ούτε καλύτερο από άλλους ανθρώπους που γεννήθηκαν σε άλλα μέρη του πλανήτη .

Ο  σοφός Σωκράτης συνειδητός και οικουμενιστής δήλωνε σε όλους    << δεν είμαι Αθηναίος ούτε και Έλληνας πολίτης …αλλά πολίτης του κόσμου>>.
ο Δημόκριτος …..  << Του σοφού άνδρα κάθε γη είναι βατή, της αγαθής του ψυχής πατρίδα είναι ολόκληρος ο κόσμος >> 
Και ο  κόμης Αλεσάντρο Καλιοστρο στην απολογία του μπροστά στους δικαστές ....... <<Πατρίδα μου είναι εκείνη που σταματώ στιγμιαία το βήμα μου.>>



Όταν μιλάμε για την οικουμενικότητα δεν αναφερόμαστε σε αυτήν σαν μια ιδέα η οποία θα μπορούσε να μπει σε ένα καλούπι και να πάρει την  μορφή ενός νέου συστήματος, ή μιας οργάνωσης , ή ενός σωματείου.

  Αλλά σε μια βιωματική συνειδητοποίηση, μια προσωπική εσωτερική κατάσταση, πολύ πιο πέρα από τις λέξεις …..

Οι άνθρωποι σε όλα τα μέρη του κόσμου ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας , ιστορίας, σημαίας πεποιθήσεων κλπ  έχουν παντού τις ίδιες αγωνίες , τις ίδιες ανασφάλειες, τα ιδία προβλήματα, τις ίδιες επιθυμίες, και όνειρα.
  Χωρίς καμία αμφιβολία συνδεόμαστε  ψυχολογικά, είμαστε μια παγκόσμια οντότητα, ένας οργανισμός .
Όπως το σύνολο των κυττάρων ή των οργάνων ενός σώματος, που αν και βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία στο σώμα ,  και εκτελούν διαφορετικές εργασίες, συνδέονται μεταξύ τους και εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό …την αρμονία δηλαδή , και την ισορροπία του ιδίου σώματος.

 Μόνο σε μια ενωτική εσωτερική και ψυχολογική κατάσταση   ο άνθρωπος  θα μπορεί να κατανοεί μια νέα αντίληψη , να έχει προσβαση σε μια άλλη ανώτερη διάσταση, να εχει ειρήνη και να βιώνει την ελευθερία.

Η αντίληψη αυτή είναι πολύ προσωπική και αφορά τον κάθε ένα και την κάθε μία ξεχωριστά , και σε καμία περίπτωση τον διπλανό μας ή τους συμπολίτες μας. 

Αυτό προϋποθέτει μια προσωπική ψυχολογική επανάσταση , μια προσωπική εσωτερική αλλαγή .

Δεν αφορά ομάδες που θελουν μονάχα  να τρέχουν στους δρόμους μπουλούκια καίγοντας σκουπίδια και κάδους στο όνομα <<κάποιας >> ελευθερίας και <<κάποιας >> ανεξαρτησίας .
Δεν αφορά ομάδες διψασμένες για εκδίκηση που αδημονούν για μια θέση εξουσίας   για να μπορέσουν επιβάλουν την άποψη τους για το δικό τους <<δήθεν δίκαιο>> και εθνικό  κράτος.
Δεν αφορά τους διανοητικά και συναισθηματικά << τεμπέληδες >> ,  που πάντα περιμένουν να έρθει ο θεός από τον ουρανό, ή ο καλός πολιτικός, για να τους σώσει. 
Αλλα ουτε αφορά τους  θεωρητικούς 
 που διαβάζουν φιλοσοφία και προσευχές, και  τρέχουν σε διαλέξεις και θρησκευτικές συγκεντρώσεις με την πρώτη ευκαιρία, πιστεύοντας ότι ανήκουν στηνπνευματική ελίτ του κόσμου.

 Αλλά ούτε και αυτούς που κάνουν διαλέξεις, η φτιάχνουν blogs στο διαδίκτυο, και διαδίδουν πληροφορίες,  
και  που έχουν την πεποίθηση ότι αυτό που κάνουν είναι αρκετό για να σώσουν την ψυχή τους ή  τον εαυτό τους, και ότι  ως εκ θαύματος θα βρεθούν ξαφνικά σε έναμαγικό κόσμο .

Αφορά όμως τον κάθε ένα απο εμας  και   όλους τους παραπάνω  … αν συνειδητοποιήσουμε  ο κάθε ένας για τον εαυτό του,  ότι η πνευματική μας εξέλιξη είναι ….αποτέλεσμα προσωπικής ψυχολογικής εργασίας.

Τα μέλη μιας ομάδας, ή οργάνωσης, οι πολίτες ενός  κράτους 
 …..αποκτούν απίστευτη δυναμική και δυνατότητες  όταν συνειδητοποιήσουν… 
το ψυχολογικό σημείο όπου όλα   συνδέονται......  εκει απο οπου πηγάζει η  δημιουργική  τους Έμπνευση και ενέργεια, και εστιάζουν  την συνείδηση τους εκεί.

  Τότε θα  σταματήσουν  <<να κρέμονται>> από τα λόγια και τις συμβουλές ενός συντονιστή ή ενός αρχηγού……. και απλά θα βιώνουν και θα κατανοούν αυτό που πραγματικά ….είναι.!

Και τόσο η ομάδα τους , η οργάνωση τους , ή το κράτος τους , ή ακόμα και  ο πλανήτης τους, θα περνά μαζί τους σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης , και που θα είναι αποτέλεσμα της συνειδησιακής αλλαγής  των ατόμων, των πολιτών που τον αποτελούν .


Η ενότητα δεν είναι  θέμα πολιτικής  δεν είναι  θέμα θρησκευτικό, δεν είναι φιλοσοφία , δεν είναι όμορφα λόγια…
 και η ειρήνη , η δικαιοσύνη , η αφθονία, είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα …….συνειδητής  προσπάθειας ενός ανθρώπου να έχει επίγνωση  του εαυτού του.

[Το να εξασκούμε την εστίαση  της συνείδηση μας  στον  εαυτό μας, αν και είναι μια αυστηρά προσωπική  και ψυχολογική  εργασία , έχει άμεσο αντίκτυπο στο  συλλογικό, αφού όλοι συνδεόμαστε ψυχολογικά μεταξύ μας.

Όταν εστιάζουμε την συνείδηση μας στον εαυτό μας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σύντομα θα έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνουμε σε οτιδήποτε μας απασχολεί ή μας ενδιαφέρει , αφού η γνώση και η πληροφορία είναι επίσης συλλογική και  όλοι οι άνθρωποι  έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτή.

Και όχι μόνο κάποιοι   εκλεκτοί  όπως λανθασμένα πιθανόν πιστεύουμε,  ή προσπαθουν να μας κανουν να πιστεύουμε ..

Το να <<συντονίζεσαι>>  συνειδητά με τον εαυτό σου  δεν σημαίνει ότι είσαι εκλεκτός ή διαφορετικός από άλλους ανθρώπους, αυτό που αλλάζει είναι μόνο το επίπεδο συνειδητότητας, και μόνο όποιος το κατέχει μπορεί να κατανοεί  τι σημαίνει και να ευνοείται ο ιδιος  ψυχολογικά από αυτό.


ο κόσμος και η φυσική θα  αλλάξει μόνο όταν εμείς αλλάξουμε, και  καθημερινά επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη μας μέσα στο χώρο και στο χρόνο ….σαν συνείδηση και όχι σαν προγραμματισμένη μαριονέτα . 

<< Το εμείς….. είναι το εγώ….. που γνώρισε τον εαυτό του >>




Στη Παρακάτω φωτογραφία εικονίζετε ένας δανός αστυνομικός να κάθετε οκλαδόν μέσα στο δρόμο και να <<επικοινωνεί>> με ένα παιδάκι πρόσφυγα από την Συρία .

<<Μαγική>> η εμπειρία και για τους δυο 





ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα