Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Το μυστικό της επιτυχίας

Το μυστικό της επιτυχίας

Μία από τις πρώτες συμβουλές που μας έδιναν οι δάσκαλοι του δημοτικού αναφορικά με την έκθεση ιδεών σε γραπτό λόγο, ήταν η δημιουργία σχεδιαγράμματος, των λέξεων και γενικότερα του κειμένου. Για μένα αυτό ήταν πάντα το δυσκολότερο σημείο. Η οργάνωση ήταν και είναι μια αβάσταχτη διαδικασία ακόμα και όταν πρόκειται για τα ρούχα στη ντουλάπα μου, πόσο μάλλον για τη σκέψη μου.Πιστεύω,ωστόσο,πως δεν είμαι η μόνη που νιώθει έτσι.

Οι στόχοι που θέτει κανείς για την ζωή του,είναι,συνήθως,παντελώς διαφορετικοί με αυτούς των γύρων του. Θέλετε έναν πετυχημένο γάμο; Επαγγελματική καταξίωση; Ίσως περισσότερα ρούχα; Οι περισσότεροι συμφωνούν μαζί σας. Ο μόνος τρόπος επίτευξης των στόχων αυτών, είναι η οργανωμένη  και συστηματική προσπάθεια.

Τις περισσότερες φορές φθείρουμε την ψυχολογία μας μέσω ενεργειών που αποσκοπούν στην επίτευξη πραγμάτων που πιθανόν δεν θελήσαμε ποτέ πραγματικά. Οι ανεπιτυχείς μας απόπειρες μας προκαλούν απογοήτευση ,και ούτε που βάζουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία να σκεφτεί πως δεν φταίνε όσα κάναμε, αλλά το ότι υποσυνείδητα 'σαμποτάραμε' τον εαυτό μας γιατί ουσιαστικά επιθυμούσαμε κάτι άλλο,κάτι διαφορετικό.

Αν σχεδιάζαμε τα βήματα μέσω των οποίων θα φτάναμε τελικά στην πολυπόθητη επιτυχία,πρώτο βήμα θα έπρεπε να θεωρείται η επανεξέταση των επιδιώξεών μας.Σκοπός της ζωής σύμφωνα με τους μεγάλους φιλοσόφους είναι η ευτυχία των ατόμων(Ο ελεύθερος  χρόνος  που έχουμε τη δυνατότητα να διαθέσουμε κατά τη διάρκεια της μέρας μας, στο να σκεφτούμε  τέτοιου είδους θέματα είναι ελλιπής .Συνεπώς, θα χρησιμοποιήσουμε εδώ, τις κοινώς παραδεκτές θεωρίες).Αυτό που ποθούμε να καταφέρουμε στη ζωή μας, με αυτό που είναι αποδεκτό σύμφωνα με την κοινωνία,την οικογένεια, τους φίλους μας,συχνά διαφέρουν κατά πολύ. Η αποδοχή του γνήσιου εαυτού μας και της ιδιοσυγκρασίας μας, θα βοηθήσουν σε αυτό.

Έτσι, οδηγούμαστε στο επόμενο βήμα. Την απεμπόληση όλων εκείνων των χαρακτηριστικών που οι εξωγενείς παράγοντες μας προσέδωσαν με το πέρασμα του χρόνου. Τέλος, η οργάνωση των κινήσεων που οφείλουμε να κάνουμε έτσι ώστε να φτάσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα θα ολοκληρώσει όλη αυτή την δύσκολη κι επίπονη,ίσως, σειρά ενεργειών.

Είναι αλήθεια πως πολλές φορές , τα συμφέροντα, οι υποχρεώσεις και οι επιθυμίες μας συγκρούονται. Τις περισσότερες φορές δεν μπορούν καν να συνδυαστούν. Όμως ποτέ κανέναν δεν έβλαψε η προσπάθεια κατάκτησης των στόχων του. Επίσης,αλήθεια είναι το γεγονός ότι συχνά παραμελούμε όσα θέλουμε να κάνουμε τη στιγμή που μιλάμε,φρονώντας πως ο χρόνος που έχουμε είναι απεριόριστος και πάντα αναβάλλουμε όσα είναι σημαντικά για εμάς, για μια άλλη στιγμή.Βαθιά μέσα μας όλοι γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Κάνε ταξίδια, αφιέρωσε χρόνο στα παιδιά σου,στη δουλειά σου,στα ενδιαφέροντά σου. Μη περιμένεις τη κατάλληλη στιγμή. Οι καιροί είναι δύσκολοι,τα χρήματα περιορισμένα.Το ίδιο και ο χρόνος.Το μυστικό της επιτυχίας: όχι άλλες αναβολές...

Μαίρη Κουνενάκη


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα