Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ζεστό νερό με μέλι για την υγεία σου

Δίχως τέλος ακούμε πόσο σημαντικό είναι να πίνουμε νερό. Και αυτό γιατί το νερό είναι ένα ζωτικής σημασίας συστατικό για το σώμα μας, ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε 80% νερό! Αν προσθέσουμε σε αυτό λίγο μέλι, θα θωρακίσουμε την υγεία μας και θα ενισχύσουμε την ενέργειά μας.
1. Ξεκλειδώνει τους μηχανισμούς αυτόματης άμυνας
Στην πραγματικότητα το ανόθευτο μέλι μπορεί να ξεκλειδώσει τις ικανότητες αυτοάμυνας. Και αυτό γιατί το ωμό, βιολογικό μέλι είναι πλούσια πηγή χρήσιμων ανόργανων αλάτων, βιταμινών, ενζύμων και φλαβονοειδών που διατηρούν το έντερο υγιές.
Το ανοσοποιητικό σύστημα υπολειτουργεί όταν το σώμα δεν είναι σωστά ενυδατωμένο. Και το μέλι των μελισσών μπορεί να συμβάλει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα!
2. Μειώνει τον βήχα και τον ερεθισμό του λαιμού
Το μέλι βοηθά τον βήχα. Σε μια μελέτη 110 παιδιών, μία μονή δόση μελιού ήταν εξίσου αποτελεσματική με μία μόνο δόση της δεξτρομεθορφάνης στην ανακούφιση νυκτερινού βήχα επιτρέποντας τον ύπνο.
Ως εκ τούτου, εποχιακές αλλεργίες, κρύο και διαφορετικά στελέχη γρίπης με συμπτώματα όπως βήχα, πονόλαιμο και πυρετό μπορεί να αποτραπούν από την κατανάλωση μελιού σε καθημερινή βάση.
3. Είναι αντι-βακτηριακό, αντισηπτικό και αντι-ιικό
Αν αλείψτε λίγο μέλι σε μικρές πληγές και εγκαύματα, δρα ως αντι-βακτηριακό και αντισηπτικό και βοηθά επίσης στην επούλωση των πληγών. Στην πραγματικότητα, το μέλι καταπραΰνει οποιαδήποτε φλεγμονή του δέρματος.

4. Βοηθά στη δυσπεψία
Εκτός από τον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες, το μέλι διαλυμένο σε νερό αντιμετωπίζει τη δυσπεψία. Εξουδετερώνει τα αέρια που παράγονται στον οργανισμό και καταπραΰνει το στομάχι που υποφέρει από τις επιπτώσεις της υπερφαγίας. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η θεραπεία με μέλι βοηθά διάφορες διαταραχές, όπως έλκος και βακτηριακή γαστρεντερίτιδα.
5. Βοηθά στην απώλεια βάρους
Το μέλι με ζεστό νερό και μερικές σταγόνες λεμόνι αποτελεί μέρος του συνόλου των προγραμμάτων αποτοξίνωσης και της απώλειας βάρους. Δεδομένου ότι το μέλι είναι γλυκόθα γλυκάνει τα τρόφιμά σας με φυσικό τρόπο.
Η ζάχαρη, η οποία έχει πολλές κενές θερμίδες, μπορεί να αντικατασταθεί με μέλι για αφήνοντας μία μοναδική γεύση σε κάθε σπιτική συνταγή.
6. Αυξάνει την αθλητική απόδοση
Το μέλι παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για τις αθλητικές επιδόσεις. Οι αρχαίοι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων έτρωγαν μέλι και αποξηραμένα σύκα για να βελτιώσουν την απόδοσή τους.
Το φυσικό σάκχαρο στο ακατέργαστο μέλι είναι μια μεγάλη πηγή ενέργειας για το σώμα. Το μέλι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την καταστολή των πόθων για τα ζαχαρούχα κέικ. Προσθέτοντας μέλι στο νερό σας, θα διατηρήσει τα επίπεδα ενέργειάς σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Πώς να προετοιμάσετε μέλι με ζεστό νερό
  • Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα φλιτζάνι ζεστό (όχι καυτό) νερό και ανακατέψτε.
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού και λίγη κανέλα σε σκόνη για την ενίσχυση της γεύσης.
  • Θα πρέπει να λαμβάνεται με άδειο στομάχι για καλύτερα αποτελέσματα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα