Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Το ψεύτικο μονοπάτι στενεύει ολοένα και περισσότερο



Όλα όσα μας συμβαίνουν είναι γιατί πήραμε το ψεύτικο μονοπάτι συντηρώντας  την άγνοιά και τον φόβο. Μέσα από τον φόβο και την άγνοια, το μονοπάτι αυτό όλο και στενεύει. Τώρα ήρθε η στιγμή να βρούμε το θάρρος να το αλλάξουμε και να συναντήσουμε την Θεϊκή μας τελειότητα.


Το ψεύτικο αυτό μονοπάτι, μπορούμε να το αναγνωρίσουμε σε όλα όσα μας περιβάλλουν. Όλα αυτά που μας περιβάλλουν, είτε λέγονται υλική αφθονία, είτε λέγονται προβλήματα, είναι όλα ένα κομμάτι το οποίο δημιουργήθηκε και συντηρείται από εμάς. Από τις σκέψεις μας, από τα συναισθήματά μας και από τις συμπεριφορές μας.

Όμως όλο αυτό το μονοπάτι, δεν ανήκει σε Αγγέλους και σε Φωτεινές παρουσίες, που είναι οι ψυχές μας.

Γιατί οι ψυχές μας έρχονται και «δανείζονται» ένα σώμα, για να κατοικήσουν εδώ στον πλανήτη μας και αυτό το σώμα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα όχημα βοήθειας για την αναβάθμιση της ψυχής μας.

Η ψυχή όπως όλοι γνωρίζουμε δεν χάνεται, αλλά αλλάζει διάσταση, υπόσταση.

Το ψεύτικο μονοπάτι που συντηρούμε με τόσο πάθος, μας έχει φέρει αντιμέτωπους με ασθένειες ανίατες και προβλήματα με τις σχέσεις μας. 

Το ότι αυτό το μονοπάτι έγινε τόσο στενό και έχουμε φτάσει στο σημείο να μας πνίγει, είναι για να μας δείξει ότι δεν μας ανήκει. Κάθε τι που δεν μας ανήκει και κάθε τι που έχει μέσα του δυσκολία, δεν ανήκει στην Θεϊκή διαδρομή.

Το αληθινό μονοπάτι, λέγεται αγάπη- καρδιά- ενότητα. Τότε ανοίγει σε κάθε άνθρωπο η Πνοή του Θεού μέσα του. Όταν ο Θεός μπει στη ζωή μας, τα πάντα αλλάζουν εντελώς. Ζούμε μέσα από μία ελευθερία η οποία είναι πάνω από τη φαντασία των ανθρώπων.

Το αληθινό μονοπάτι δεν είναι δύσκολο να το συναντήσει κάποιος. Απλώς κοιτά όλα όσα τον περιβάλλουν. Αναγνωρίζει το φθαρτό και το εφήμερο και έτσι ύστερα επιλέγει τον δρόμο της Αγάπης και της ενότητας. 

Πώς πάμε σε αυτό το μονοπάτι ? 

Διαβάζουμε καθημερινά τον Λόγο Του, κάνουμε προσευχή, αναζητάμε όλα μας τα λάθη με πολύ ειλικρίνεια και τα παραδεχόμαστε με τον δρόμο της μετάνοιας. Ύστερα επιλέγουμε να βιώσουμε το Μέγα Μυστήριο αυτό της Θείας Κοινωνίας. Και αναζητάμε τρόπους να εφαρμόζουμε τον Λόγο Του.

Γιατί να διαβάσω θα ρωτήσει κάποιος τον Λόγο Του ? Μα την έχω διαβάσει θα πει κάποιος άλλος την Καινή Διαθήκη. Κι όμως αν θέλετε οικειότητα με το Θείο κομμάτι σας, αυτός είναι ο δρόμος για να την δημιουργήσετε. Αν θέλετε μόνιμα να μιλά ο Θεός μέσα σας, να σας καθοδηγεί και να τον ακούτε, αυτός είναι ο δρόμος. 


Έτσι συμβαίνει και με μας, έχουμε καλύτερη επικοινωνία με αυτούς τους ανθρώπους που μας ξέρουν μέσα από την συχνότητα και την οικειότητα. Ενώ με αυτούς που έχουμε μία απλή καλημέρα, δεν νιώθουμε την ίδια οικειότητα.

Το αληθινό μονοπάτι σας ανήκει και σας αξίζει. Το ψεύτικο μονοπάτι ας παραμείνει μόνο μέχρι το σημείο που μας υπηρετεί. Γιατί μέχρι τώρα εμείς κάναμε τους υπηρέτες σε αυτό το ψεύτικο μονοπάτι. Για να αποποιηθούμε αυτό το «δούλοι» που γράφει στην Καινή Διαθήκη, φτάσαμε να γίνουμε έρμαια της ύλης και του φόβου. Φόβο, δηλαδή μη χάσουμε την ύλη και οδηγηθήκαμε στον φόνο. Ποιο φόνο ? Μα σκοτώνουμε τις σχέσεις μας και εμάς αφού μέσα από τον φόβο δημιουργούνται προβλήματα και ασθένειες.

Αναζητάμε λοιπόν το Πνευματικό μας κομμάτι και στρέφουμε ολόκληρο τον εαυτό μας σε αυτό.


Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα