Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ψέματα στη σχέση – Λόγοι

ψέματα στη σχέση

Στην ζωή γενικότερα παρατηρούμε σχέσεις να αρχίζουν με ψέματα, σχέσεις να στηρίζονται στα ψέματα, σχέσεις να επιβιώνουν με ψέματα και σχέσεις να διαλύονται από τα ψέματα. Ένα αρνητικό στοιχείο το οποίο δυστυχώς κάνει συχνά την εμφάνισή του στις ανθρώπινες σχέσεις. Τα ψέματα άραγε έχουν κάποια σχέση με την δειλία ή χρησιμοποιούνται ως διπλωματικός τρόπος για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Πολλές φορές ακούμε τα «κατά συνθήκη ψεύδη» τα οποία χρησιμοποιούνται για να μην στεναχωρηθεί ο άλλος και δεν βλάπτουν ποτέ κανέναν. Πώς όμως μπορούν να βλάψουν τα ψέματα την σχέση; Σίγουρα δεν θα έβλαπτε κανέναν από τους δυο αν έλεγες πως θα πας γυμναστήριο και τελικά πήγαινες στο κομμωτήριο! Αλλά αν έλεγες πως θα πας στο γυμναστήριο και τελικά συναντούσες κάποιον αυτό μάλλον θα πείραζε! Πολλοί θεωρούν πως δεν μπορείς να χωρίσεις τα ψέματα σε μεγάλα και σε μικρά, σε ουσιαστικά και σε αδιάφορα. Το ψέμα είναι ψέμα και δηλητηριάζει μία σχέση. Στην ουσία κάποιες γυναίκες θεωρούν πως αναγκαστικά πρέπει να πούνε ψέματα γιατί βιώνουν μία καταπίεση που δεν αντέχουν. Άλλες πάλι λένε ψέματα για να δικαιολογήσουν καταστάσεις για τις οποίες θα έρθουν σε δύσκολη θέση. Βέβαια κάπως έτσι λειτουργούν και οι άντρες!

Ψέματα στη σχέση – λόγοι
1) Για να αποφύγουμε την γκρίνια
Πολλές φορές οι γυναίκες για να αποφύγουν την γκρίνια του «ζηλιάρη» ή καταπιεστικού συντρόφου αποφασίζουν να πούνε κάποια μικρά ψεματάκια μέσα στην καθημερινότητα. Η αλήθεια όμως είναι πως μερικές φορές δεν έρχονται τα πράγματα όπως περιμέναμε κι έτσι τα ψέματα μας βγαίνουν στην φόρα. Τότε τα μικρά και αθώα ψεματάκια μας δημιουργούν μεγάλα προβλήματα αφού δεν μπορεί έπειτα να πιστέψει την αλήθεια. Είναι πολύ πιθανό να βιώσουμε ακόμα μεγαλύτερη γκρίνια από αυτήν που θέλαμε να αποφύγουμε. Το θέμα δεν είναι να πρέπει να πούμε ψέματα αλλά να μπορούμε να δώσουμε στον άλλον να καταλάβει λέγοντας όλη την αλήθεια.
2) Για να μην στεναχωρηθεί
Άλλες φορές πάλι προτιμούμε από το να στεναχωρηθεί ο σύντροφός μας να πούμε ψέματα ή τελοσπαντων όχι την απόλυτη αλήθεια. Σε μερικές περιπτώσεις αυτό μοιάζει να είναι απαραίτητο αλλά όπως λέει ο λαός «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον». Έτσι μερικές φορές τα ψέμα μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπες με δυσάρεστες καταστάσεις. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τον σύντροφό μας αλλά τουλάχιστον πρέπει να μπορούμε στην συνέχεια να του εξηγήσουμε. Αν μόνος του καταλάβει πως του είπαμε ψέματα έστω και για το καλό του, κάθε φορά θα αναρωτιέται τι να πιστέψει και τι όχι.
3) Για την ύπαρξη τρίτου προσώπου
Ένας από τους πιο συχνούς λόγους που λέμε ψέματα στη σχέση, είναι για την ύπαρξη τρίτου προσώπου. Αυτό βέβαια γίνεται γιατί δεν είμαστε σε θέση να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις γυναικών που φοβούνται την αντίδραση του συντρόφου σε περίπτωση που ανακοινώσουν έναν χωρισμό. Σε αυτές τις καταστάσεις τα ψέματα στην σχέση μοιάζουν αδιέξοδο. Τις περισσότερες φορές όμως συμβαίνει ή από δειλία ή από απληστία. Θέλουμε και τον σύντροφό μας, θέλουμε και την ανανέωση, θέλουμε το παλιό, θέλουμε και το καινούριο. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε κι έτσι τα ψέματα είναι αναπόφευκτα. Όπως στις γυναίκες έτσι και στου άντρες σύντροφος σημαίνει σιγουριά.
4) Για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε
Πολλές φορές οι γυναίκες για να καλύψουμε μερικά πράγματα αλλά και για να είναι ο σύντροφός μας ικανοποιημένος, απόλυτα ευχαριστημένος και για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, χρησιμοποιούμε μερικά ψεματάκια. Είναι μία γυναικεία θεωρία κατά την οποία με ένα αθώο ψεματάκι ο σύντροφός μας, μας κοιτάει στα μάτια κι εμείς κάνουμε αυτό που θέλουμε χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτή η θεωρία όμως στηρίζεται ακριβώς σε μικρά, αθώα και γουστόζικα ψεματάκια κατά την οποία μερικές φορές οι άντρες τα καταλαβαίνουν αλλά δεν θέλουν να μας το χαλάσουν. Επειδή όμως δεν είναι δύσκολο να χάσουμε το μέτρο, καμιά φορά το μικρό ψέμα ακολουθεί ένα μεγαλύτερο!
Τα ψέματα στην σχέση όπως και να ‘χει δημιουργούν μια σκιά! Σε μία σχέση οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζονται πιο βαθιά με βάση αυτό που σκέφτονται και όχι αυτό που λένε. Το σημαντικό είναι να μην θέλει κάποιος να πει ψέματα αλλά να υποστηρίζει αυτά που πιστεύει και αυτό που είναι. Τα ψέματα λέγονται από ανασφαλείς ανθρώπους που δεν πιστεύουν στον εαυτό τους. Και αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι ο καλύτερος τρόπος είναι τα επιχειρήματα και όχι τα ψέματα! Κρατήστε την σχέση σας καθαρή γιατί κάποιες φορές τα ψέματά μας στο τέλος τα πιστεύουμε κι εμείς οι ίδιοι!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα