Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ο ΥΛΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ



Τι είναι ο άνθρωπος της Γης; αποτελείται το σώμα του κατά 60% με 70% περίπου,  από υγρά στοιχεία, (νερό), και τα υπόλοιπα από την γη.


Τι είναι όμως τα επόμενα δύο στοιχεία της φύσης; ο αέρας και η φωτιά;

Ο άνθρωπος γεννήθηκε από τα συστατικά της Γαίας, και έχει μέσα του όλα τα χαρακτηριστικά της, όπως το νερό, την γη, τον αέρα, και την φωτιά.


Η Γαία αντιπροσωπεύει την ζωή αποκλειστικά από τον υλικό αισθητό της κόσμο, και τα συστατικά της είναι τα τέσσερα στοιχεία, η γη το νερό ο αέρας και η φωτιά, και ο άνθρωπος της Γης είναι φτιαγμένος, από την γη και το νερό.

Τι είναι όμως τα υπόλοιπα δύο συστατικά της Γαίας;


ο αέρας και η φωτιά;


Αν η γη και το νερό είναι η ανθρώπινη σάρκα στην υλική αισθητή υπόσταση της Γαίας που εκδηλώνει την ζωή, γεννώντας τον άνθρωπο της Γης, ο αέρας και η φωτιά είναι το πνεύμα της Γαίας που μεταδόθηκε στον άνθρωπο της Γης.

Άρα η λογική μας δόθηκε από την Γαία, από το δικό της πνεύμα, τον αέρα, που βρίσκεται μέσα στην Γαία και ολοκληρώνει το σφαιρικό περυτίλυγμα της ατμόσφαιρας που την περικλείει, άρα και συμβολίζει την ανθρωποκεντρική λογική όσον αφορά την αισθητή ζωή πάνω στην Γαία.

Η φωτιά που είναι το μοναδικό στοιχείο της Γαίας, με φορά προς τα πάνω στον ουρανό, και συμβολίζει την ανθρωποκεντρική αντίληψη της δημιουργίας, του σύμπαντος, σύμφωνα με την δυαδική φύση της των αντιθέτων, της δράσης και αντίδρασης, του καλού - κακού, την ζωή και τον θάνατο.

Αφού αυτά είναι τα συστατικά της Γαίας και του πνεύματος της, είναι και λογικό ο άνθρωπος της Γης να μην μπορεί να αντιληφθεί την αληθινή του υπόσταση την ψυχή του!! και πως άλλωστε να την αντιληφθεί όταν για τα πάντα σκέφτεται ανθρωποκεντρικά με το πνεύμα της Γαίας και του αισθητού της κόσμου.

Τι είναι η ψυχή λοιπόν;  άνθρωπος της Γης; αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που έχω αναφερθεί πολλές φορές..

..όνειρα αληθινά..όνειρα ψυχής..


morfeas sky

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα