Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Εξι μύθοι σχετικά με το υγιές σεξ

sex

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν ο καθένας απολαμβάνει το τέλειο σεξ; Εκτός φυσικά από εσάς και το σύντροφό σας. Οι περισσότεροι από εμάς αναρωτιούνται πώς απογειώνεται η σεξουαλική μας ζωή κι αυτό είναι φυσιολογικό.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να βιώσετε απίστευτους οργασμούς για να έχετε μια υγιή σεξουαλική σχέση. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας ζωή μπορεί να είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι νομίζετε.
Διαβάστε παρακάτω έξι μύθους γύρω από το σεξ που δεν θα πρέπει να πιστεύετε:
Μύθος 1: Πρέπει και οι δύο να έχουν διάθεση
Είναι φυσιολογικό για το σεξ να είναι λίγο βαρετό για τον έναν ή και τους δύο συζύγους. Πολλοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεση για σεξ.
Ωστόσο, αντί να το αναβάλλετε μέχρι να… ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες, να έχετε σεξ όταν μπορείτε και να μην το ερμηνεύετε ως σημάδι μιας προβληματικής σχέσης. Αν ο άνθρωπός σας φαίνεται να μην έχει διάθεση, απλά να είστε στοργικοί και να ανυπομονείτε για την επόμενη φορά. Για να κρατήσετε την κατάσταση συναρπαστική, βγείτε κάποιες φορές έξω από τη ζώνη άνεσής σας, με νέες θέσεις, στάσεις και σέξι βίντεο.
Ωστόσο, αν κάποιος από τους δύο δεν έχει ποτέ τη διάθεση πια, σκεφτείτε να δείτε έναν θεραπευτή ή γιατρό για να αποκλείσετε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.

Μύθος 2: Το καλύτερο σεξ είναι αυθόρμητο
Είναι ένα γεγονός της σύγχρονης ζωής: Ο,τι δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε, τελικά δεν το κάνουμε και το σεξ δεν αποτελεί εξαίρεση. Το να περιμένει κανείς να συμβεί το σεξ από το πουθενά, μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες περιόδους αναμονής, ενώ αν το προγραμματίσετε είναι κατά κάποιο τρόπο κάτι σαν δέσμευση, ενώ παράλληλα έχετε και τη χαρά του να περιμένετε κάτι συγκεκριμένο.
Επιλέξτε ένα χρονικό σημείο, μια φορά την εβδομάδα, που και οι δύο να μπορείτε να έχετε σεξ, χωρίς να αφήνετε τις καθημερινές ευθύνες να μπουν στο δρόμο σας.
Μύθος 3: Πρέπει να έχετε σεξ τρεις φορές την εβδομάδα
Το τακτικό σεξ τρέφει μια σχέση, σίγουρα, αλλά μην παγιδευτείτε στην καταμέτρηση. Τα περισσότερα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν κάνουν σεξ κάθε μέρα ή ακόμη και δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να είστε ικανοποιημένοι με τη συχνότητα.
Αν αυτό δεν συμβαίνει, να αρχίσετε μια συζήτηση έξω από την κρεβατοκάμαρα, εκφράζοντας την ανησυχία σας για το γεγονός ότι δεν κάνετε πια τόσο συχνά σεξ. Και να θυμάστε: Υγιής σεξουαλική ζωή δεν σημαίνει απλά σεξ. Σημαίνει και οικειότητα με χάδια, κράτημα των χεριών, αυθόρμητο αγκάλιασμα και φιλιά.
Μύθος 4: Το καλό σεξ είναι αργό και διαρκεί
Λίγοι από εμάς μπορούν να έχουν την πολυτέλεια του χαλαρού σεξ. Για την ακρίβεια, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται κρυφά ότι πρόκειται για κάτι σαν περισσότερη δουλειά μετά από μια κουραστική μέρα. Περιμένοντας, όμως, πότε θα έρθει η ιδανική στιγμή που θα έχουμε κέφι και δεν θα αισθανόμαστε κουρασμένοι και που το ίδιο θα ισχύει και για τον σύντροφό μας, μπορεί να φτάσουμε να κάνουμε σεξ σπάνια, ή ακόμα χειρότερα μόνο στις διακοπές (και δεν πάμε και εύκολα διακοπές τώρα με την κρίση…).
Η λύση; Αγκαλιάστε το γρήγορο σεξ. Σκεφτείτε το σαν ένα… σνακ σεξ, ιδανικό για να ενισχύσει την ενέργειά σας και να σας φέρει την κατάλληλη διάθεση. Για επιπλέον ενθουσιασμό, βγείτε έξω από το υπνοδωμάτιο. Πέντε λεπτά είναι τέλεια για ασυνήθιστες θέσεις, ακόμη και αν αυτό σημαίνει σεξ στο ντους ή τον καναπέ σας.
Μύθος 5: Το σεξ μετά από καβγά δεν είναι πολύ υγιές για μια σχέση
Το σεξ μετά από καβγά είναι σε γενικές γραμμές υγιές. Οχι μόνο μπορεί να είναι τρελά παθιασμένο, αλλά μπορεί επίσης να στηρίξει την σχέση κατά τη διάρκεια δύσκολων περιόδων.
Εκτός αυτού, είναι φυσικό να είστε σε διάθεση για σεξ μετά από έναν καβγά. Στην έξαψη της μάχης, τα επίπεδα της  αδρεναλίνης και της  ντοπαμίνης (της ορμόνης σας για την  επιθυμία) είναι εξαιρετικά υψηλά. Αυτή η έξαψη μπορεί να είναι ένα καλό υποκατάστατο για τα προκαταρκτικά ερωτικά παιχνίδια, και έτσι μπορείτε να προχωρήσετε κατευθείαν.
Μια προειδοποίηση: Εάν χρειάζεστε πάντα μια έκρηξη για να έρθετε πιο κοντά, τότε θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο να μιλήσετε με έναν σύμβουλο για ζευγάρια.
Μύθος 6: Είναι πάντα οι άνδρες που κάνουν το πρώτο βήμα για το σεξ
Η έρευνα δείχνει ότι ο ένας στους πέντε άνδρες έχει μια χαμηλή σεξουαλική ορμή. Παρά τα στατιστικά, συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε ότι οι άνδρες έχουν έντονες σεξουαλικές ορμές.
Να θυμάστε ότι ορισμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των κοινών χαπιών πίεσης του αίματος και των αντικαταθλιπτικών, μπορεί να υπονομεύσουν την σεξουαλική ορμή. Και δεν είναι ασυνήθιστο για τους άνδρες άνω των 40 ετών να βιώνουν μια βουτιά στα επίπεδα της τεστοστερόνης που είναι μια άλλη πρόκληση για την λίμπιντο. (Ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει αυτό με μια απλή εξέταση αίματος και, ενδεχομένως, να συνταγογραφήσει τη θεραπεία αντικατάστασης της τεστοστερόνης).
Εάν ο σύντροφός σας έχει χαμηλή σεξουαλική ορμή, να φέρετε το θέμα απαλά όταν και οι δύο είστε χαλαροί, όχι μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να κάνετε σεξ. Μαζί, να συμφωνήσετε  σε ένα συγκεκριμένο αριθμό φορών την εβδομάδα ή το μήνα που αισθάνεται καλά. Και όταν έρθει η στιγμή, να τον βοηθήσετε να βρει τη διάθεσή του.

medinova

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα