Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Πόσα χρήματα κρύβονται στους μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους

offshore

Οι Βερμούδες, τα Νησιά Κέιμαν και οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι είναι κάτι περισσότερο από ηλιόλουστοι προορισμοί διακοπών.

Πρόκειται για τρεις από τους μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους για τις αμερικανικές εταιρείες, σύμφωνα με έκθεση της ένωσης «Πολίτες και Φορολογική Δικαιοσύνη» και της U.S. Public Interest Research Group.
Τα νησιά αυτά είναι γνωστά επειδή φιλοξενούν θυγατρικές εταιρείες ισχυρών πολυεθνικών κολοσσών. Οι επιχειρήσεις έχουν έτσι τη δυνατότητα να «φιλτράρουν» τα κέρδη τους μέσω των επιχειρησιακών μονάδων τους σε αυτά τα νησιά προκειμένου να αποφύγουν την υψηλή φορολόγηση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα ελεγχόμενα από τις ΗΠΑ τρία νησιά συγκέντρωσαν κέρδη 155 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2015. Την ίδια ώρα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των εν λόγω χωρών την ίδια χρονιά ανήλθε στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν οι Βερμούδες που συγκέντρωσαν κέρδη 94 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την ώρα που το ΑΕΠ της χώρας φτάνει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η έκθεση κυκλοφόρησε την ίδια εβδομάδα που οι Υπουργοί Οικονομικών της G20 συνεδρίασαν στο Περού προκειμένου να οριστικοποιήσουν το νέο διεθνές φορολογικό σύστημα κανόνων, με στόχο να κλείσουν τα «παραθυράκια» που εκμεταλλεύονται οι πολυεθνικές εταιρείες. Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη εκτιμά ότι τα φορολογικά «παραθυράκια» επιτρέπουν στις εταιρείες σε όλο τον κόσμο να αποφεύγουν την καταβολή 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε φόρους ετησίως.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα