Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Γίνεστε ευγενείς όταν γίνεστε ευγνώμονες



Γίνεστε ευγενείς όταν γίνεστε ευγνώμονες. Όταν γυρνάτε την πλάτη σας σε εκείνους που σας βοήθησαν, που σας τράβηξαν από τον τάφο, από την παραφροσύνη, από την ανοησία, τότε είστε τελειωμένοι. Οδεύετε προς το σκοτάδι.

Θυμάμαι πολύ καλά, μια κοπέλα που είχε έρθει, η οποία επισκέφτηκε το κέντρο μας. Είπε, "Φεύγω μακριά για λίγο". "Πού;" ρώτησα. "Έχουμε μια ομάδα ανθρώπων. Θα γυρίσουμε όλο τον κόσμο για να μιλήσουμε για την αγάπη και τη συμπόνια και την ειρήνη". "Αυτό είναι φανταστικό", είπα. Μια μέρα είδα τις πρόβες τους. Έπρεπε να τους βλέπατε. Πετούσαν, στον ουρανό και στη γη, κηρύσσοντας ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε όλο τον κόσμο. Η αδελφοσύνη πρέπει να έρθει σε αυτόν τον κόσμο. Όλοι πρέπει να αγαπούν ο ένας τον άλλο, να σέβονται ο ένας τον άλλο, και ούτω καθεξής. "Φανταστικά", είπα. Έτσι έφυγε.

Έξι μήνες αργότερα εμφανίστηκε ξαφνικά. "Ήρθα πίσω." "Θαυμάσια", είπα. "Πώς είναι η μαμά, ο μπαμπάς;" "Η μαμά, ο μπαμπάς! Ποιος νοιάζεται γι 'αυτούς;" "Τι", είπα, "τότε γιατί πήγες και τραγουδούσες για την αδελφοσύνη, την ενότητα, την ομορφιά, την αγάπη, τη συμπόνια και τη θυσία; Είσαι τρελή. Χάσου από εδώ, δεν θέλω να δω το πρόσωπό σου ξανά".



Η μητέρα σας, ο πατέρας σας, δεν έχει σημασία πόσο αντιπαθητικοί και αν είναι, σας γέννησαν! Αλλά δεν μπορείτε να τα πείτε αυτά τα πράγματα στα παιδιά του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης και των ταινιών. Δεν είναι παιδιά των ανθρώπων, αλλά παιδιά των ταινιών, της τηλεόρασης, παιδιά των ναρκωτικών. Τι πρόκειται να τους πείτε; Σεβαστείτε τον πατέρα σας. Ποιος είναι ο πατέρας; Ποια είναι η μητέρα; Επειδή δεν αναγνωρίζουν τον πατέρα και τη μητέρα τους, δεν υπάρχει ευγένεια σε αυτά. Δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη σε αυτά. Είναι άρρωστα, διότι η ευγνωμοσύνη που θεραπεύει είναι απούσα από τις καρδιές τους.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.2 


elenastral

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα