Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

H αύρα


Η αυρα

Εχετε πει ποτε αυτος ο ανθρωπος "ακτινοβολει ευτυχια" η "λαμπει απο χαρα"; Στην πραγματικοτητα εκεινο που περιγραφετε ειναι η αυρα.
 Η αυρα ειναι η προσωπικη μας ενεργεια,η οποια αποτελειται απο ηλεκτρομαγνητικα σωματιδια που ακτινοβολουνται απο το σωμα σε αρκετα διαδοχικα στρωματα. Ειναι η ζωτικη μας δυναμη και αντικατοπτριζει ολες τις πλευρες του σωματος,του νου και του πνευματος,αντικατοπτριζει την προσωπικοτητα μας και αλλαζει αναλογα με την ψυχικη μας διαθεση. Αποκαλυπτει την εσωτερικη μας κατασταση,τα συναισθηματα και τις πραξεις μας αλλα ακομα και το πως σχετιζομαστε με τους αλλους.

 

Αντικατοπτριζει την προσωπικοτητα μας,τα συναισθηματα μας,την κατασταση της υγειας μας.
Αυρα διαθετουν ολα τα ζωντανα πλασματα,τα φυτα,τα βραχια ,τα "αψυχα"αντικειμενα και οι πλανητες.
Η αυρα ειναι η προσωπικη μας ζωτικη ενεργεια και η συνδεση μας με την ενεργεια και τον προσωπικο χωρο των αλλων.  Μας συνδεει επισης με την συμπαντικη ενεργεια της οποιας ειμαστε ολοι μερος.
Οταν συναντατε καποιον για πρωτη φορα μπορει να σας δημιουργηθει μια αμεση πρωτη εντυπωση.Προκειται για μια υποσεινηδητη αντιληψη του ενεργειακου του πεδιου και μια αισθηση για το ποσο αυτη η αυρα  διαφερει η μοιαζει με την δικη μας.
Η αυρα παρα τον εσωτεριστικο της χαρακτηρα εχει μελετηθει απο τους επιστημονες απο τις αρχες του 1800 μεχρι σημερα.
Εχει μετρηθει και ευκολα φωτογραφιζεται με μια ειδικου τυπου φωτογραφικη μηχανη. Μπορει ακομα και να βιντεοσκοπηθει.

(Οι παρακατω ασκησεις θα σας βοηθησουν να ευαισθητοποιησετε τις αισθησεις σας,να εστιασετε σε αυτες και την ενεργεια που υπαρχει γυρω σας. Δεν ειναι απαραιτητο ο σκοπος σας να ειναι το να δειτε την αυρα,μπορειτε να διαλεξετε οποια ασκηση σας αρεσει και να παιξετε με αυτην.Διασκεδαστε το!)

Πως να αντιλαμβανεστε τη αυρα

 Μαθαινοντας να αντιλαμβανομαστε την αυρα μπορουμε να κανουμε θετικες βελτιωσεις στην ζωη μας,εσωτερικες αλλαγες και να επιφερουμε  αρμονια.
Ενας απο τους καλυτερους τροπους να φροντισετε την αυρα σας ειναι να περνατε καποιο χρονο μονοι καθε μερα,να γειωνεστε και να επικεντρωνεστε στον εαυτο σας.

Ασκηση γειωσης
Καθιστε σε ενα ησυχο μερος με κλειστα ματια,παρτε ρυθμικες βαθιες ανασες για να χαλαρωσετε,δηλωστε στον εαυτο σας την επιθυμια σας να νιωσετε και να φροντιζετε την αυρα σας και "γειωστε"τον εαυτο σας οραματιζομενοι ριζες να βγαινουν απο τα πελματα σας και να μπαινουν μεσα στην γη. Νιωστε τις ριζες να δυναμωνουν και να ταξιδευουν βαθια μεσα στη γη και να φτανουν μεχρι τον πυρηνα της μητερας γης.Νιωστε τα ποδια σας να γινονται βαρια και να συνδεονται με την γη.

Αυτη η ασκηση ειναι ωραια να γινεται καθημερινα και οποτε νιωθετε οτι χρειαζεστε συγκεντρωση,η περισσοτερη ενεργεια.
Με την εξασκηση θα αντιλαμβανεστε ολο και περισσοτερο τις αισθησεις που δημιουργουνται στο σωμα σας καθως οραματιζεστε. Επισης ειναι μια καλη αρχη για να αρχισετε να αισθανεστε την αυρα.

Αυτο που χρειαζεται ειναι να αναπτυξουμε τις αισθησεις μας ετσι ωστε σιγα σιγα να αντιλαμβανομαστε το ενεργειακο μας πεδιο και το ενεργειακο πεδιο των αλλων.
Ο απλουστερος τροπος για να αρχισετε ειναι να διαλεξετε την αισθηση με την οποια γενικα νιωθετε πιο ανετα.Για παραδειγμα αν οταν μπαινετε σε ενα δωματιο προσεχετε πρωτα το αρωμα ενος βαζου με λουλουδια,θα πρεπει να συγκεντρωθειτε στην αισθηση της οσφρησης . Αν η πρωτη σας εντυπωση ειναι το τικ-τακ του ρολογιου θα πρεπει να εστιασετε στην αισθηση της ακοης και ουτω καθεξις.

Αναπτυξτε τη αισθηση της ακοης
H αντιληψη της αυρας μεσα απο τις φυσικες δονησεις του ηχου ειναι εξισου εγκυρη με την αντιληψη της μεσα πο την οραση.
Ο ηχος ταξιδευει σε κυματα που προκαλουνται απο τις δονησεις των μοριων του αερα.
Η συχνοτητα η ο τονος του ηχου μετριεται σε hertz.
Η φυσικη συχνοτητα ενος αντικειμενου ειναι η συχνοτητα στην οποια δονειται ελευθερα. Η αυρα και αυτη δονειται σε μια συχνοτητα και παραγει ηχο.Αν αρχισετε να αντιλαμβανεστε την ποιοτητα των οσων ακουτε,ακομη κι αν ειναι απλως μια φωνη,θα αποκτησετε μια αισθηση του τι αντικατοπτριζει η αυρα.Καθε συντονισμος αντανακλα ενα αυρικο χρωμα.Προσπαθηστε να εχετε επιγνωση του τι ακουτε,και το σημαντικοτερο πως αντιλαμβανεστε το συγκεκριμενο ηχο η προσωπο.

Τεχνικες και ασκησεις

Ανθρωπινες φωνες: Σε ενα πολυσυχναστο μερος προσπαθηστε να ξεχωρισετε μια φωνη μεσα στο πληθος.Αντιληφθειτε γιατι ειναι δυνατοτερη η πιο ενδιαφερουσα απο τις αλλες.Μηπως συντονιζετε με κατι που σας ατεσει η δεν σας αρεσει στην ζωη σας;Για παραδειγμα σας θυμιζει την αρμονικη φωνη ενος αφηγητη,η τον στριγκο τονο ενος αφεντικου που φωναζει συνεχως;
Οι ηχοι της σιωπης: προσπαθηστε να ακουσετε τους ηχους που "αναβλυζουν"απο την σιωπη.Καθιστε σε μια βιβλιοθηκη,ενα ησυχο δωματιο,στην κορυφη ενος βουνου και θα δειτε οτι εξακολουθειε να ακουτε ηχους οσο ησυχα και αν νομιζετε οτι ειναι.

Συζητηση: αντε συζητησεις με φιλους και αλλα ατομα και ακουστε την φωνη σας.Αντιληφθειτε τι αισθηση σας δινει,διακριντε αυτο που εκφραζετε πισω απο τις λεξεις. Μηπως οι φωνες καποιων σας δινουν στα νευρα;Μηπως ειναι πολυ ψιλες,πολυ χαμηλες,υοερβολικα σεξι η εκφοβιστικες;Ποιες φωνες αγαπατε,ποιες φωνες απο το αντοθετο φυλο σας αρεσουν;Τι εκφραζουν οι φωνες των ανθρωπων πισω απο τις λεξεις;

Αναπτυξτε την αισθηση της αφης
Η αφη ειναι κυριολεκτικα η πιο απτη απο τις αισθησεις,απλα και μονο επειδη μολις ελθουμε σε επαφη με μια επιφανεια παιρνουμε καθε ειδους σηματα και δονησεις,μυνηματα και αντιδρασεις που περνουν μεσω του νευρικου συστηματος στον εγκεφαλο για ερμηνεια.Μερικοι ενοχλουνται απο το αγγιγμα γιατι σημαινει οτι καποιοι αλλοι βρισκονται πολυ κιντα στον προσωπικο τους χωρο.Σε αλλους αρεσει το αγγιγμα και συχνα απλωνουν αυθορμητα το χερι τους για να αγγιξουν φιλικα καποιον καθως μιλουν. Η αφη επηρρεαζει σε βαθος την αισθηση του ειναι μας,και ειναι ενας απο τους πιο φυσικους τροπους συντονισμου με την αυρα.

Τεχνικες και ασκησεις:

Φυσικη ενεργεια:βαλτε ενα φυλλο,ενα φρουτο, η κατι αλλο στην παλαμη σας. Καθιστε ηρεμα,με το αντικειμενο στο χερι σας και αγγιξτε το με τα δαχτυλα η τον αντιχειρα του αλλου χεριου.Εστιαστε στην αισθηση που σας δινει για αρκετη ωρα.Παρατηρηστε.Τι αισθηση σας δινει; Ζεστη,κρυα,ηλεκτρικη,λεια,κυματιστη,παλλομενη;Σας κανει να νιωθετε θυμο,ικανοποιηση,ευτυχια,θλιψη,ανησυχια;
Η ενεργεια που θα λαβετε απο το αντικειμενο εξαρταται και απο την δικη σας διαθεση,απο το αυρικο σας πεδιο,το οποιο θα λειτουργησει σαν ενα καναλι για την αυρα του αντικειμενου που κρατατε. Δοκιμαστε το με διαφορα πραγματα και προσωπικα σας αντικειμενα.
Αγγιγμα του νερου:Αυτη η απλη ασκηση σας επιτρεπει να αντιληφθειτε γρηγορα μια πολυ διαφορετικη αισθηση που δε ειναι στερεη στην αφη. Χαλαρωστε.,κλειστε τα ματια και αγγιξτε μια επιφανεια νερου με τα ακροδαχτυλα σας.
Μην αφησετε τα δαχτυλα σας να βυθιστουν κατω απο την επιφανεια.Νιωστε τι αισθηση σας δινει αυτο το αγγιγμα;Το βρισκετε γαληνιο,λειο,ηρεμο,μεταξενιο;μηπως ειναι κρυο και αντριχιαστικο,η σχεδον ανεπαισθητο;

Αγγιγμα του αυρικου πεδιου: Για την ασκηση αυτη χρειαζονται δυο ατομα.Σταθειτε αντικριστα και σηκωστε αργα τα χερια σας ο ενας προς τον αλλον,χωρις να τα αγγιζετε.Κρατηστε τα χερια σας σε αποσταση 15 εκατοστων περιπου,κλειστε τα ματια και συγκεντρωθειτε στην ενεργεια που λαμβανετε και στην ενεργεια που στελνετε.καντε το για μερικα λεπτα.Προσπαθηστε να σντιληφθειτε τι σας λεει η αυρα του αλλου.Για παραδειγμα ειναι ζεστη,ηλεκτρικη,τραχια,αγκαθωτη,ταραγμενη,απαλη,αταραχη;Σας κανει να νιωθετε ευπροσδεκτοι,σφιγμενοι,θυμωμενοι,η αναζωογοννημενοι;
Οταν αντιλαμβανεστε την αισθηση που εχουν τα πραγματα,θα μπορειτε να αισθανθειτε πιο εντονα το αυρικο πεδιο που εκπεμπεται απο ολα τα ζωντανα.

Αναπτυξτε την αισθηση της οσφρησης
Η οσφρηση ειναι ισως η αισθηση που μας απασχολει λιγοτερο απο ολες. Γενικα εχουμε την ταση να ταξινομουμε τις οσμες σε δυο κατηγοριες:τις ευχαριστες και τις δυσαρεστες και γενικα αυτο εξαρταται απο τις προσωπικες προτιμησεις του καθενος.Το να μαθουμε να οσμιζομαστε την αυρα των αλλων σημαινει οτι διευρυνουμε την αντιληψη μας και ανοιγουμε τον εαυτο μας σε περισσοτερα δεδομενα περα απο την οπτικη εντυπωση.

Τεχνικες και ασκησεις

Βαθια αναπνοη:Πρωτα καντε εξασκηση στην βαθια και ρυθμικη αναπνοη.Καθιστε σε μια ανετη σταση με την πλατη σας ισια
κλειστε τα ματια και μετρηστε ρυθμικα.Μετρηστε ενα καθως εισπνεετε και μετα εκπνευστε.Μετρηστε δυο στην απμεη εισπνοη και επκπνευσετε.Μετρηστε τρια στην επομενη και ουτω καθεξης. Στην συνεχεια εισπνευστε μυριζοντας ενα ευχαριστο αρωμα.Για παραδειγμα φανταστειτε το αρωμα ενος τριανταφυλλου καθως εισπνεετε.Καθως εκπνεετε ρωτηστε τον εαυτο σας τι σημαινει αυτη η οσμη για σας.Σας φερνει καποια αναμνηση,σας ξυπνα καποιο συναισθημα η σας δινει ενα μυνημα για το τριανταφυλλο;
Εξασκηση της μυτης: Ψαξτε στο ντουλαπι σας,το μπανιο σας,το ψυγειο σας για μυρωδιες.Παρτε μια βαθια εισπνοη απο την μυτη και αφηστε το αρωμα να διαποτισει το σωμα σας.Μετα καθως εκπνεετε,τι ξυπνα μεσα σας αυτο το αρωμα.Βρειτε τι σας θυμιζει η καθε οσμη,αν την βρισκετε δυσαρεστη η ευχαριστη.Ποια μυρωδια σημαινει περισσοτερα για εσας και γιατι;
Αναγνωριζοντας τις οσμες: Προσπαθηστε να κανετε αυτες τις δυο ασκησεις καθημερινα.Χρειαζονται μονο επιγνωση των οσων αισθανεστε,και λιγη προετοιμασια και γρηγορα θα μπορειτε να καταλαβαινετε τα παντα απο την μυρωδια.Πρωτον παρτε μια βαθια ανασα για να μυρισετε τον αερα οταν μπαινετε σε ενα νεο περιβαλλον.προσπαθηστε να βρειτε τι σας λεει η μυρωδια.Δευτερον καθε φορα που συναντατε καποιον ,παρτε μια βαθια ανασα χωρις να κινησετε την προσοχη και μυριστε την παρουσια του.Μυριζει τσιγαρο,αρωμα,ιδρωτας;Η σας μυριζει κατι αλλο;Αν ναι,τι αισθηση σας δινει:ευτυχια,χαρα,ανια η ισως επιτυχια;

Αναπτυξτε την αισθηση της ορασης
Η οραση ειναι η αισθηση με την οποια οι περισσοτεροι ανθρωποι συνδεουν το διαβασμα της αυρας,αλλα στην πραγματικοτητα ειναι και η πιο δυσκολη να αναπτυχθει για αυτον τον σκοπο.Κανοντας ασκησεις που διεγειρουν την αντιληψη των χρωματων και των σκιων μπορειτε να βελτιωσετε την οραση σας γενικα και την περιφερειακη σας οραση ειδικοτερα.

Τεχνικες και ασκησεις

Βαθια αναπνοη:Καθιστε ηρεμα και εισπνευστε αργα και βαθια απο την μυτη σας.Εκαπνευστε απο το στομα λιγο πιο γρηγορα απ'οτι εισπνευσατε και νιωστε την απελευθερωση της ενεργειας και της οποιας εντασης.Καντε το 3-4 φορες και μετα επιστερεψτε στην κανονικη σας αναπνοη.Καντε αυτη την ασκηση καθε φορα πριν ξεκινησετε καποια απο τις ασκησεις που ακολουθουν



Σπειροειδες κοχυλι: Κοιταξτε την σπειρα του κοχυλιου και προσηλωστε το βλεμμα σας στο κεντρο της,σαν να κοιταζετε μεσα σε μια βαθια σπηλια η σε ενα πηγαδι.Αφηστε αργα τα ματια σας να κινηθουν απο το κεντρο προς τα εξω,ακολουθοντας την σπειρα βημα προς βημα μεχρι να φτασετε στο εξωτερικο ακρο της.Στην αρχη μπορει τα ματια σας να θελουν να πηδηξουν εξω απο την σπειρα η να κινηθουν γρηγορα,γι αυτο καντε εξασκηση μερικες φορες την μερα μεχρι να νιωσετε οτι ακολουθησατε πραγματικα την καμπυλη σε ολο της το μηκος απο το κεντρο μεχρι το τελος χωρις ζαβολιες. 

 

 

Κουκιδες: Για να βοηθησετε τα ματια σας να αναπτυξουν καλυτερη αντιληψη του φωτος,των σχηματων και των μορφων,καντε αυτη την ασκηση καθημερινα και γρηγορα τα ματια σας θα εχουν αντιδρασεις και κινησεις πιο γρηγορες και απο του γερακιου. Καντε κλικ πανω στην εικονα με τις κουκιδες  για να την μεγενθυνετε και καντε το εξης:Κοιταξτε μια απο τις μαυρες κουκιδες ,μετα μετακινηστε γρηγορα το βλεμμα σας στην κουκιδα που βρισκεται διαγωνια απεναντι,μετα επιστρεψτε γρηγορα παλι στηνη κουκιδα απο την οποια αρχισατε.Τωρα μετακινηστε τα ματια σας σε ολες τις κουκιδες ακολουθοντας κυκλικες,διαγωνιες η οριζοντιες κινησεις για δεκα δευτερολεπτα περιπου καθε φορα.Τελος σκεπαστε το ενα ματι σας και καντε την ιδια ασκηση.Επαναλαβετε την με το αλλο ματι.

 

 

 

Χρωματικη βελτιωση: Το μονο που χρειαζεται αυτη η ασκηση ειναι να ειστε παρατηρητικοι καθως περπατατε στο παρκο η στο δρομο η ακομα και στον κηπο σας.Προσπαθηστε να δειτε τις διαβαθμισεις μεσα στο ιδιο χρωμα.Ξεχωριστε τις διαφορετικες αποχρωσεις του πρασινου και δειτε ποσες μπορειτε να διακρινετε και να κατανομασετε .Καντε με ολα τα χρωματα.Κοιταξτε τον ουρανο μια καθαρη ηλιολουστη μερα και δειτε ποσο βαθια στο χρωμα μπορει να διεισδυσει το βλεμμα σας.


Περιφερειακη οραση:Για να αυξησετε την αντιληψη της περιφερειακης σας ορασης ,κρατηστε ενα δαχτυλο μπροστα σας και κοιταξτε το για ενα λεπτο περιπου.Καθως εστιαζετε πανω στο δαχτυλο,αντιληφθειτε το υπολοιπο οπτικο πεδιο γυρω του χωρις να μετατοπισετε την εστιαση σας αλλου. Μεινετε εστιασμενοι στο δαχτυλο σας και ταυτοχρονα αντιληφθειτε τι αλλο υπαρχει στο δωματιο,και διευρυνετε σταδιακα την περιφεριακη σας αντιληψη.

Ευχαριστω!
Ευλογιες,αγαπη και φως σε ολους!

Καλλιόπη Παπαχατζάκη



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα