Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ποιος έφτιαξε το πρώτο jean παντελόνι;

Ποιος έφτιαξε το πρώτο jean παντελόνι;

Ώρες – ώρες διερωτόμαι πώς ήταν η ζωή πριν το jean παντελόνι! Ένα ένδυμα που μπορεί να φορεθεί σχεδόν παντού, που μπορεί να αντέξει τα πάντα και πάει με όλα! Το jean λοιπόν είναι ένας από τους... συνοδοιπόρους μας σ’ αυτή τη ζωή! Πάντα πεταμένο σε κάποια γωνιά του δωματίου έτοιμο για... νέες περιπέτειες!
Ποιος έφτιαξε το πρώτο jean παντελόνι;
Αυτό το οφείλουμε σ’ έναν άνθρωπο που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε ότι είναι άνθρωπος, αλλά μία μάρκα παντελονιών jean! Το όνομα το ξέρετε στα σίγουρα. Κυρίες και κύριοι... ο Levi Strauss!

levi strauss akg images gr

Ο άνθρωπος που δημιούργησε την πρώτη εταιρεία κατασκευής παντελονιών blue jean!
Ο Levi Strauss γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1829 (πέθανε στις 26 Σεπτεμβρίου 1902).Ήταν Αμερικανογερμανός, εξού και το γερμανικότατο Strauss. Με εβραϊκές ρίζες εξού και το Levi! Δημιούργησε την πρώτη εταιρεία που έφτιαχνε jean to 1853, στο Σαν Φρανσίσκο στη Καλιφόρνια.
1074dada
Δύο άλογα που δεν μπορούν να σκίσουν ένα ανθεκτικό Levi jean! Το γνωστό λογότυπο!

Ο Strauss γεννήθηκε στο Μπούτενχαϊμ της Γερμανίας. Σε ηλικία 18 ετών ταξίδεψε με τη μητέρα του και τις δύο αδερφές του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Εκεί συνάντησε τα δύο του αδέρφια Γιόνας και Λούις. Βρίσκονταν ήδη στις ΗΠΑ έχοντας την δική τους μικρή επιχείρηση τροφής.
Ο Levi Strauss ξεκίνησε να φτιάχνει παντελόνια από καραβόπανο για τους χρυσοθήρες.Παντελόνια δηλαδή ανθεκτικά για να αντέχουν στις δύσκολες συνθήκες της Άγριας Δύσης. Τα παρουσίασε στις 6 Ιουνίου 1850 κι έγιναν ανάρπαστα.
evans1.650
Στην πορεία άλλαξε το ύφασμα, χρησιμοποίησε κάτι λιγότερο σκληρό. Το πρόβλημα με τις τσέπες που σκίζονταν εύκολα, λύθηκε με τις μεταλλικές κόπιτσες που τοποθετήθηκαν. Αλλά παρ’ όλα αυτά, το jean δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα παντελόνι εργασίας. Αυτό κράτησε μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη δεκαετία του '50 η εξέγερση των νέων ενάντια στον κοινωνικό κομφορμισμό έφερε τη μαζική εξάπλωσή του. Ανάλογη πορεία ακολούθησε και στην Ευρώπη και έτσι λοιπόν έφτασε να βρίσκεται σήμερα στο σπίτι κάθε ανθρώπου!
Levis Vintage Denim Miners

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα