Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Sex buddies ή κάτι παραπάνω;



Είναι πλέον διαδεδομένο τι ακριβώς χαρακτηρίζουμε με τον όρο «sex buddies», αλλά γι αυτούς που είναι καινούριοι στο club ας κάνουμε μια αναφορά.

«Sex buddies», ή αλλιώς «fuck buddies», είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι Αμερικάνοι προκειμένου να δηλώσουν την ακριβή σχέση που έχουν δύο ( ή και παραπάνω) άτομα μεταξύ τους. Με λόγια απλά, είναι εκείνοι που συνάπτουν ερωτικές σχέσεις (κοινώς πηδιούνται)  περιστασιακά χωρίς καμία παραπάνω δέσμευση.

Υπάρχει, ακόμα, και το φαινόμενο των «friends with benefits». Θεωρητικά χαρακτηρίζει την ίδια κατηγορία ανθρώπων με τη μόνη διαφορά πως οι δεύτεροι, το βράδυ βγάζουν τα μάτια τους και το πρωί τα λένε σαν φιλαράκια.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, ίδιο το πρόβλημα: Τι γίνεται αν πέσεις στην παγίδα και νιώσεις κάτι παραπάνω για τον εν λόγω παρτενέρ σου;

Ως τώρα στο μυαλό σου είχες τον άνθρωπο αυτό σαν καβάτζα. Όποτε ξέμενες, όποτε είχες όρεξη για παιχνιδάκια ή όποτε ένιωθες μοναξιές τέλος πάντων, ήξερες πως θα τον πάρεις τηλέφωνο και θα είναι εκεί. Αντίστοιχα κι εκείνος. Καμία δέσμευση, καμία ανάκριση για το πού πήγες, τι έκανες και με ποιον. Μόνη υποχρέωση σου να ανταποκρίνεσαι στις σεξουαλικές του επιθυμίες.

Όταν βρίσκεσαι σε μία τέτοιου είδους «σχέση» ξέρεις πολύ καλά πως μπορείς ν απελευθερωθείς τελείως σεξουαλικά και να το διασκεδάσεις. Μπορείς να κάνεις κάθε φαντασίωσή σου πραγματικότητα και δε σε νοιάζει στο φινάλε η γνώμη του άλλου. Σήμερα είναι, αύριο δεν είναι.

Περνάει, όμως, ο καιρός και τα ραντεβού σας αρχίζουν να γίνονται πιο συχνά.
Κάθε μέρα που περνάει θέλεις να έχεις περισσότερο χρόνο μαζί του, να κάνεις πιο πολλά πράγματα. Κι έρχεται η στιγμή που νιώθεις την ανάγκη να του ζητήσεις να κάνετε κάτι διαφορετικό πέρα απ' το σεξ. Θέλεις να πάτε σινεμά, να βγείτε για φαγητό, ή έστω για έναν καφέ.

Κι ο ένας καφές γίνονται δύο. Ύστερα, σαν να μη σου έφτανε αυτό, θέλεις να πάτε εκδρομούλα στη φύση. Του ζητάς όλο και πιο συχνά να κοιμηθεί μαζί σου αντί να φύγει αμέσως μόλις τελειώσετε, όπως συνηθίζει. Έχεις την απαίτηση να μην πάει το πρωί στη δουλειά του και να πάρετε μαζί πρωινό στο κρεβάτι.

Όταν αρχίζεις να συνειδητοποιείς την κατάσταση, ψάχνεις να βρεις το λόγο που δεν επέλεξες εξαρχής να κάνεις μια φυσιολογική σχέση. Δεν είχες, όμως, στο μυαλό σου και στα άμεσα σχέδια σου κάτι τέτοιο. Το μόνο που ήθελες ήταν έναν άνθρωπο να σε καλύπτει σεξουαλικώς, κάποιον να ικανοποιεί τη σάρκα σου κι ύστερα ας έφευγε.

Γιατί ξαφνικά κόλλησες έτσι μαζί του; Γιατί άρχισες να έχεις απαιτήσεις, εφόσον ήσουν ξεκάθαρη από την αρχή πως δεν τα γουστάρεις αυτά;

Να σου εξηγήσω. Ο άνθρωπος είναι περίεργο πλάσμα. Τείνει να προσκολλάται σε ό,τι τον περιβάλλει. Όσο υψωμένα τείχη κι αν έχει κι όσες άμυνες, πάντα υπάρχουν οι στιγμές που θα είναι ευάλωτος. Όταν, λοιπόν, περνάς ένα χι χρονικό διάστημα με κάποιον που σου αρέσει έστω και στο ελάχιστο (άλλωστε γιατί να πηδιέσαι με κάποιον που δεν σου αρέσει), αρχίζεις να δένεσαι περισσότερο μαζί του.
Αρχίζεις να ζητάς πράγματα που θα είχες αν βρισκόσουν σε μια φυσιολογική σχέση.Δε θέλεις όμως φυσιολογική σχέση, θέλεις αυτό το «μπέρδεμα».

Σου είναι πολύ πιο εύκολο να περνάς καλά με κάθε τρόπο παρά να δεσμευτείς πλήρως. Ναι, ξέρω μη μου πεις, δεν είσαι εσύ για τέτοια. Γουστάρεις αυτή την φλου κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Αλλά παρ όλα αυτά θέλεις να υπάρχουν κι οι πιο συναισθηματικές στιγμές. Μήπως ζητάς πολλά; Δε γίνεται να χεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Αν εσύ ξαφνικά κεραυνοβολήθηκες με κάποιον που γι αυτόν δεν είσαι κάτι περισσότερο από μια καβάτζα, μην περιμένεις πως και γι εκείνον θα ισχύει το ίδιο. Άλλωστε, πως θα μπορούσε να σε αντιμετωπίσει μ' αυτόν τον τρόπο όταν εσύ ήσουν εκείνη που επέμενε διαρκώς πως δε γουστάρει τις δεσμεύσεις; Βέβαια, ποτέ δε ξέρεις τι τρέλα κουβαλάει ο καθένας.

Μέσα σ όλο αυτό μια σκέψη βασανίζει το μυαλό σου: Να εκδηλώσεις αυτό που νιώθεις ή όχι; Μήπως αν δείξεις τα αισθήματά σου χάσεις κι αυτή την επαφή που ήδη έχετε; Κι από την άλλη, δεν είναι άσχημο να παριστάνεις πως δεν νιώθεις τίποτα; Αφού δε σαρέσει να προσποιείσαι, μη δουλευόμαστε. Μεγάλο δίλημμα αγαπητέ.

Οι σχέσεις τέτοιου τύπου είναι λίγο περίεργες. Ποτέ δεν μπορείς να ψυχολογήσεις πλήρως τον άλλον. Θα μου πεις, βέβαια, μήπως στις υπόλοιπες σχέσεις τα πράγματα είναι πιο εύκολα; Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για μια πιο ιδιάζουσα κατάσταση.

Πάντα θα υπάρχει το ρίσκο. Μπορείς να δοκιμάσεις να εκδηλώσεις τα συναισθήματά σου ώστε να μη νιώθεις πιεσμένος. Αν το κάνεις, δύο είναι τα πιθανά αποτελέσματα: Το πρώτο, και το ιδανικότερο στην περίπτωσή σου, είναι να πετύχεις διάνα και το άλλο πρόσωπο να βρίσκεται στην ίδια συναισθηματική κατάσταση μεσένα κι απλώς να φοβάται να το αποκαλύψει. Τότε όλα θα πάνε καλά και θα χεις αποκτήσει αυτό που θέλεις.

Περίπτωση δεύτερη (και μη επιθυμητή): Το πρόσωπο που γουστάρεις δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου. Άλλωστε γι αυτό ξεκίνησε τέτοιου είδους επαφή μαζί σου, γιατί το μόνο που θέλει είναι το σεξ. Κάτι που ίσως κατά τη γνώμη του να είναι το μόνο «πράγμα» που σας ενώνει και σαυτό θέλει να παραμείνει.
Όταν, όμως, εσύ θα του αραδειάσεις ένα σωρό μπούρδες περί έρωτος, εκείνος πολύ πιθανόν να πανικοβληθεί και να την κάνει μ ελαφρά.

Δύσκολη η επιλογή σου. Μα αν έχεις την ανάγκη να εξωτερικεύσεις τις επιθυμίες σου καλό θα ήταν να το κάνεις. Αν βέβαια είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις και να τα παίξεις όλα για όλα.

Δική σου η πίτα, δικό σου και το μαχαίρι.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα