Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Tεστοστερόνη: Η ορμόνη που “δουλεύει” διαφορετικά σε άντρες και γυναίκες!



Τι σου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας τη λέξη “τεστοστερόνη”; Προφανώς σκέφτεσαι πως είναι η ορμόνη των αντρών. Αυτό που θα σε εκπλήξει είναι πως και οι άντρες και οι γυναίκες παράγουν τεστοστερόνη η οποία μειώνεται όσο μεγαλώνουν ηλικιακά.
Τι κάνει η τεστοστερόνη στους άντρες;
Ο ρόλος της τεστοστερόνης στους άντρες είναι πολύ πιο ξεκάθαρος από ότι στις γυναίκες. Αυτή επιτρέπει στους άντρες να βγάλουν τρίχες στο πρόσωπο, να χτίσουν δυνατούς μύες και να αποκτήσουν πιο μπάσα φωνή. Επίσης, τους βοηθά να παράγουν σπέρμα, να έχουν σεξουαλική επιθυμία και να λειτουργούν σεξουαλικά. Επίσης, η τεστοστερόνη ενθαρρύνει τους άντρες να παίρνουν περισσότερα ρίσκα στην καθημερινότητά τους.

Τι κάνει η τεστοστερόνη στις γυναίκες;
Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που έχει σχέση με το σεξ και παράγεται στις ωοθήκες, στα επινεφρίδια και στα λιπώδη κύτταρα. Όταν οι γυναίκες έχουν χαμηλή επίπεδα τεστοστερόνης έχουν και χαμηλή λίμπιντο. Όταν έχουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να μην έχουν τακτική περίοδο, να βγάζουν τρίχες στο πρόσωπο και να έχουν προβλήματα γονιμότητας.
kl_test02
Τι γίνεται όταν ένας άντρας έχει χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης;
Όταν ένας άντρας έχει χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να αντιμετωπίσει διάφορα συμπτώματα. Αυτά περιλαμβάνουν χαμηλή ενέργεια, έλλειψη διάθεσης για σεξ και μια γενικότερη κούραση. Επίσης, μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα κατάθλιψης, δυσκολίας να συγκετρωθεί σε κάτι, μειωμένη μυική μάζα και οστεοπόρωση.
Τι γίνεται όταν μια γυναίκα έχει χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης;  
Όπως και στους άντρες τα επίπεδα της τεστοστερόνης συνδέονται με την σεξουαλική επιθυμία. Η χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη όρεξης για σεξ ενώ έχει να κάνει και με την ανάπτυξη των οστών και μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση.
kl_test01
Πρέπει οι άντρες να προβαίνουν σε θεραπεία τεστοστερόνης αν τα επίπεδά της στο σώμα τους είναι χαμηλά;
Η θεραπεία ορμονών, όπως και οποιαδήποτε άλλη φαρμακευτική θεραπεία, έχει διάφορα αρνητικά. Μερικοί άντρες αποκτούν ευαισθησία στο στήθος και πρησμένους αστραγάλους μετά από αυτήν. Επίσης, μπορεί μια τέτοια θεραπεία να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα και εγκεφαλικά ειδικά σε άντρες μεγάλης ηλικίας.
Πρέπει οι γυναίκες να προβαίνουν σε θεραπεία τεστοστερόνης αν τα επίπεδά της στο σώμα τους είναι χαμηλά;
Μια γυναίκα που κάνει θεραπεία τεστοστερόνης μπορεί να παρουσιάσει αύξηση τριχών στο πρόσωπο και το πηγούνι, λιπαρή επιδερμίδα και ακμή και ανδρική φαλάκρα. Η τεστοστερόνη μετατρέπεται τελικά σε γυναικεία ορμόνη και μπορεί να οδηγήσει σε γυναικολογικούς καρκίνους.
Τι μπορεί να βοηθήσει φυσικά στην αύξηση της τεστοστερόνης;
Κάνε γυμναστική, προσπάθησε να κοιμάσαι καλά και μείωσε όσο μπορείς το άγχος. Όλα αυτά μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση της τεστοστερόνης και καλό είναι να τα δοκιμάσεις πριν προβείς σε κάποια άλλου είδους θεραπεία. Αν έχεις παραπάνω κιλά, χάσε βάρος και γενικότερα κάνε ό,τι μπορείς για να νιώσεις καλύτερα για τον εαυτό σου. Όταν νιώσεις καλύτερα με σένα τότε θα αποκτήσεις και πάλι την χαμένη σου λίμπιντο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα