Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

8 πολύτιμα μαθήματα ζωή από μια μαμά με γιους!

 8 πολύτιμα μαθήματα ζωή από μια μαμά με  γιους!
Η blogger και αγορομάνα Theresa Cole, μας αποκαλύπτει τι της έμαθε η ζωή μεγαλώνοντας τρεις γιους! 

1. Επιλέξτε τις μάχες σας σοφά 

Το κάθισμα της τουαλέτας θα είναι πάντα σηκωμένο, οι πετσέτες δεν πρόκειται να είναι ποτέ κρεμασμένες, και πάντα θα υπάρχουν μαύρες «δαχτυλιές» στους τοίχους σας, τις πόρτες και τα ντουλάπια. Πιστέψτε με , όλα αυτά θα πρόκειται να αλλάξουν ποτέ, γι’ αυτό είναι περιττό να αγχώνεστε. Ακόμα κι αν πείσετε κάποιο από τα αγόρια σας να αλλάξει αυτές τις συνήθειες, αποκλείεται όλα να τα καταφέρουν. Αν βέβαια τα πείσετε να  κατεβάζουν το καπάκι της τουαλέτας σε κάποιο ξένο σπίτι, τότε ναι! Θα έχετε κερδίσει μια μεγάλη μάχη!

2. Τίποτα δε θα βρίσκεται ποτέ στη θέση του 
Όταν έχεις αγόρια ένας είναι ο νόμος: Κάθε πράγμα στο σπίτι σας, μπορεί να βρίσκεται παντού…Η μπάλα μπορεί να βρεθεί στο μπάνιο, οι πυζάμες στον καναπέ, τα ποτήρια οπουδήποτε αλλού εκτός από το ντουλάπι, το πιάτο στον καναπέ και τα ψίχουλα στο νιπτήρα. Τα αγόρια ποτέ δε μαθαίνουν ποια είναι η θέση των πραγμάτων στο σπίτι, όσα σεμινάρια και αν προσπαθήσετε να κάνετε! Αλλά δεν πειράζει

3. Οι τσακωμοί τους είναι πάντα έντονοι, αλλά η αγάπη τους εξίσου δυνατή! 
Όταν έχεις αγόρια εκτός από μαμά, είσαι και διαιτητής. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το συνηθίσετε. Θα υπάρξουν στιγμές που θα πρέπει κυριολεκτικά να τα χωρίσετε, στιγμές που θα έχουν τσακωθεί μέχρι ν’ ανοίξουν οι μύτες τους, και να έχει μαυρίσει ο ένας το μάτι του άλλου. Αλλά να θυμάστε ότι τα αγόρια όσο δυνατά τσακώνονται, εξίσου δυνατά αγαπούν! Πάντα θα αγαπιούνται και πάντα θα προστατεύουν ο ένας τον άλλο.


4. Πάντα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα 
Εξαρτάται πώς βλέπετε το ποτήρι, μισο-γεμάτο ή μισο-άδειο! Εντάξει, ο γιος σας έγραψε πάνω στο κάθισμα του καναπέ με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Τουλάχιστον δεν κόπηκε με μαχαίρι. Ναι, έσπασε ένα παράθυρο, αλλά τουλάχιστον ήταν ένα μικρό παράθυρο και όχι μια συρόμενη τζαμαρία. Ναι, με τα αγόρια πρέπει να είμαστε αισιόδοξες, γιατί αλλιώς μπορεί και να οδηγηθούμε στην παράνοια!

5. Η Υπομονή είναι επιλογή, όχι αρετή 
Οι περισσότεροι θεωρούμε  ότι η υπομονή είναι ένα χαρακτηριστικό με το οποίο γεννιόμαστε. Δεν ισχύει όμως αυτό, ιδιαίτερα με τα αγόρια. Ναι, τα αγόρια μπορούν να γίνουν υπομονετικά, αλλά...όταν θέλουν εκείνα! Μπορεί να δείξουν απεριόριστη υπομονή φτιάχνοντας ένα lego, αλλά να γίνουν τρομερά ανυπόμονα όταν πεινάνε. Αν καταφέρετε λοιπόν να τους μάθετε «πώς» να είναι υπομονετικά, ζητώντας ένα πράγμα τη φορά για παράδειγμα θα έχετε καταφέρει πολλά!

6. Σας θέλουν πάντα δίπλα τους, ακόμη κι όταν δεν το λένε!
Δεν μπορώ να σας πω πόσες φορές ο μικρός μου γιος μου έχει πει: «Δεν πειράζει μαμά, αν έχεις δουλειά δεν είναι ανάγκη να έρθεις να δεις τον αγώνα». Και όλες (μα όλες) τις φορές που έχω πάει τον βλέπω να ψάχνει με αγωνία τις κερκίδες να δει αν βρίσκομαι εκεί. Ναι, δε θα σας πω ποτέ ότι δεν έχει σημασία. Για τα αγόρια έχει πάντα σημασία και πάντα θα έχει να είναι η μαμά τους πάντα…εκεί!

7. Δεν είναι κακό να χαμηλώνεις τα στάνταρ σου! 
Όταν τα αγοράκια μας είναι μικρά, πάντα προσπαθούμε να τα έχουμε καλοντυμένα, καθαρά και καλοσιδερωμένα. Αλλά καθώς μεγαλώνουν, τα αφήνουμε να φύγουν από το σπίτι με ένα σχισμένο τζιν και μια ξεθωριασμένη μπλούζα. Άλλωστε το καθαρό τζην δε θα τα αποτρέψει να κυλιστούν στα χώματα, ούτε τα καινούρια παπούτσια να μπουν σε μια λασπωμένη λακκούβα. Δεν πειράζει, χαλαρώστε! Περισσότερο από τα καθαρά ρούχα δεν αξίζει αυτή η χαρά που βλέπετε στα μάτια τους όταν μπορούν να παίξουν ελεύθερα;

8. Μεγαλώνετε άντρες, όχι αγόρια 
Είναι μικρούλικα, τρυφερά και αθώα αυτά τα υπέροχα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Απολαύστε το, αλλά από τη στιγμή που αρχίζουν να αμφισβητούν τον κόσμο, απαντήστε τους με ειλικρίνεια για όλα. Ναι αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν και δύσκολες κουβέντες. Και κάποιες από αυτές μπορεί να είναι σκληρές γι’ αυτά. Αλλά χρειάζονται, γιατί αν ξέρουν τι είναι η ζωή, από νωρίς θα αναπτύξουν αξίες σημαντικές, σεβασμό και αγάπη για τους άλλους! Με το να είστε ειλικρινής και πραγματική με το γιο σας από μικρή ηλικία, θα του δημιουργήσετε την εμπιστοσύνη και την πίστη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τα «πραγματικά» ζητήματα που έρχονται στη ζωή του.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα